Poradte mi prosim pri vybere FoFo
-
- Nováček
Poradte mi prosim pri vybere FoFo
Ahojte, taktiez patrim medzi nadsencov FoFika. Som rad, ze som sa dopatral k tomuto foru, lebo vidim, ze tu je dost odbornikov na slovo vzatych. Chel by som si kupit Fofika, rok vyroby od 2006 a max 50.000 km najazdenych a aby bol z Nemecka a doviest na SVK. Vzhladom k tomu, ze cakame prirastok do rodinky, tak som xcel kupit kombik, len sa neviem rozhodnut medzi dizlom a benzinom a ci 1.6 alebo 1.8, alebo nieco ine. chcel by som aby to nebolo lenive, ale aby bola aj fajn spotreba. Kupujem auto po prvy krat a zatial som jazdil na benzinaku a na dizlaku iba par km, takze neviem porovnat. skor budeme jazdit po meste a raz za mesiac nejake 300 km trasy. VIete mi poradit? diik.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poradte mi prosim pri vybere FoFo
podle tveho najezdu bych volil benzin 

- HORST
- Test driver
Jak psal zewl, pokud nejezdis, to co pises, benzin je asi vhodnejsi.
A co se tyka toho "lenive", vzhledem k tomu, ze vas za chvili bude o jednoho vic, musis stejne jezdit opatrne, zadne zavodeni!
Je jasne, ze pokud kombajna nalozis az po strechu, tak musis pocitat s tim, ze nebudes "jako strela"

A co se tyka toho "lenive", vzhledem k tomu, ze vas za chvili bude o jednoho vic, musis stejne jezdit opatrne, zadne zavodeni!

Je jasne, ze pokud kombajna nalozis az po strechu, tak musis pocitat s tim, ze nebudes "jako strela"
-
- Junior
najezdím tak v průměru 800-900km za měsíc a mám benzín,myslím,že když neuděláš aspoň 20000km za rok,tak nemá cenu o nafťáku ani přemýšlet.U kombi je 1.6 v pohodě,mě to teda stačí.Když jedu prázdnej,tak mě to svádí víc k většímu polechtání plynu
Ono taky trochu záleží na tom,s čím jsi jezdil doteď ,protože člověk logicky nový auto porovnává s tím starým.

-
- Nováček
diky moc za radu , uz len najst to vysnene auticko 

-
- Nováček
Ako pozerám, v profile máš presne toho FoFo, ktory sa mi paci.
ako dlho ho mas? ake je stare a ako si s nim spokojny? musel si okrem beznych veci s nim nieco riesit? ako sa sprava na ceste? diik.

- petersbond
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zkus Fokiho, možná bude hned o něčem vědět.
byl Ford Focus I combi 1.8, 85kW Ghia 07/99
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jj po novem roce bude 2007 zabavenej leasing v plne nalozi
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Junior
to sose:
Fofíka mám měsíc,bral jsem ho od Fokiho,zatím max.spokojenost
Fofíka mám měsíc,bral jsem ho od Fokiho,zatím max.spokojenost

- herizn
- Pokročilý
to sose:
Neprohloupí ten,kdo nepohrdne u Fokiho nákupem.
Neprohloupí ten,kdo nepohrdne u Fokiho nákupem.
- Raada
- Test driver
No ja kdyz jsem si kupoval FOFO, tak jsem taky premyslel zda 1,6 benzin nebo 1,6TDCi. Kupoval jsem si ho sam v Nemecku pres Mobile.de. Cenove mi vysel ten diesel cca o 10tis. CZK vice nez srovnatelny benzin. Rocne najezdim relativne malo tak mezi 12-15tis. Km, ale prevazne delsi trasy. Musim rici, ze pokud pojedu jen kratsi trasy, tak diesel se veeelmi pomalu zahriva - trva mu to tak cca 10km (ted v zime). Predtim jsem mel Felicii v benzinu a tam jsem po par km mel jako v pokojicku a motor byl taky za chvilku zahratej. Zvolil jsem diesel protoze ma velmi prijemnou charekteristiku kroutaku a nemusim ho moc vytacet. No a dlouhodoba spotreba kolem 5l je paradni i pres vyssi cenu nafty.
Ale pokud jezdis spis kratsi trasy, tak zvol benzin. Kdybys chtel diesel, tak doporucuju 1,6 klidne i ve slabsi verzi 66kW, protoze to jsou moderni motory puvodem od Peugeotu a kvalitativne jsou rozhodne vyse nez origo fordacky 1,8.
Ale pokud jezdis spis kratsi trasy, tak zvol benzin. Kdybys chtel diesel, tak doporucuju 1,6 klidne i ve slabsi verzi 66kW, protoze to jsou moderni motory puvodem od Peugeotu a kvalitativne jsou rozhodne vyse nez origo fordacky 1,8.
- killerhammer
- Test driver
ja tiez pripravujem svoje fofo2 na predaj, ale je to hatchback (musim ho este prepisat na seba lebo som prave vyplatil lizing)sose píše:diky moc za radu , uz len najst to vysnene auticko
1.6 ti-vct, benzin 85kW, ghia-x + zadne parkovacie senzory, r.v. august 2007, najazd 20000 km, ocean metaliza, platna zaruka do augusta 2009

ak by si mal zaujem, poslem Ti blizsie info, bude na predaj predpokladam za 2-3 tyzdne

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No neviem neviem, su akurat tak novsie a modernejsie, ale ci aj kvalitativnejsie, je dost velka otazkaRaada píše:...doporucuju 1,6 klidne i ve slabsi verzi 66kW, protoze to jsou moderni motory puvodem od Peugeotu a kvalitativne jsou rozhodne vyse nez origo fordacky 1,8.

- jamaka
- Test driver
Raada píše:moderni motory puvodem od Peugeotu a kvalitativne jsou rozhodne vyse nez origo fordacky 1,8.

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Forny
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Staci se podivat jaky tipy motoru se sen dodavaji, kdyz si otervu nabidku motoru tak je tam pouze ta slabsi 1.6, 1.8 a 2.0TripleJay píše:No neviem neviem, su akurat tak novsie a modernejsie, ale ci aj kvalitativnejsie, je dost velka otazkaRaada píše:...doporucuju 1,6 klidne i ve slabsi verzi 66kW, protoze to jsou moderni motory puvodem od Peugeotu a kvalitativne jsou rozhodne vyse nez origo fordacky 1,8.
1.6 a 2.0 jsou nove motory od koncernu TPCA a 1.6 s vykonem 80 kW se na nas trh nedostanou protoze na zapade je po nich hlad na nestihaji je vyrabet. U te 1.8 je pouze zmenena elektronika, jinak je to porad ten stary model motoru co se do FOFO daval jiz v minulem stoleti