Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!

Odpovědět
Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké máte neorig. autorádio?

Příspěvek od Jozkablack » 26.11.2008 23:31

No myslim že se na to vážně vybodnu. Já nejsem vážně někdo kdo preferuje buhví jakou hudbu. Nechám tam origo rádio. Díky za reakci.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 27.11.2008 05:35

Stále čekám na recenzi toho pionýra 4000.Bude nebo nebude?Případně nevíte o nějakých testech rádií s USB cena do 3500,-? :?:
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

tomig
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomig » 27.11.2008 07:23

Ja treba pokukuju po tomto:

Obrázek
http://www.autoradia.cz/alpine-ida-x300_726.htm

Sice jedrazsi, ale nabizi vse, co potrebuju, a hlavne skvele vypada :) Zelena se sikne do interieru. Trocha vada na krase je mensi vykon, ale tak ja nechci jezdit jako pubertalni debil, takze me to netrapi :)

Jeste jsem si vsiml teto Sonky. Ono se rika, ze Sony audio je uz na 2 veci. Ale u takto relativne draheho kousku uz to bude dobre si myslim. A taky to bude jako pest na oko, da se prepnout podsviceni na zelene.

Obrázek
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Y024000K27

Jinak samozrejme nejaky Panas nebo levny Pincek. Ale tam moc rozdily nebudou.

Ale kdyby melo origo radio Line-In vstup, tak kaslu na vsechno, protoze se mi to zda na seriovku hodno dobre.

Sosacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sosacek » 01.12.2008 21:34

Compressor píše:Stále čekám na recenzi toho pionýra 4000.Bude nebo nebude?Případně nevíte o nějakých testech rádií s USB cena do 3500,-? :?:
omlouvam se, byl jsem tri tydny marod, takze jsem se na mont. a testnuti radia dostal az vcera - tady minirecenze( pokud to zvladnu :D )
Ford Focus 1.6 Zetec Combi 12/2000
Ford Fusion 1.4 Comfort 1/2009
BLUE GROUP FOCUS DRIVER

deekay
Junior
Junior

Příspěvek od deekay » 01.12.2008 22:19

tomig: ta alpinka je fajnova, jedina vada na krase pro nekoho jze jde ciste o headunit bez CD mechaniky - tzn jako rozhrani pro ipod, changer, USB flash disky ...
Ford Focus Futura, 5-door, 00/01, 1.6 Zetec-S, light sapphire blue, KN, KONI...
Obrázek

Sosacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sosacek » 01.12.2008 22:36

DSC02182.jpg
DSC02181.jpg
Pioneer DEH 4000UB
Montáž rámečku, AR a připojení vhodné pro předškolní mládež, pouze demont. orig.AR vzhledem k faktu že jsem měl k disp. jen dva šroubováky :P se povedla asi na třetí pokus :oops:
Elektroinst. také v pořádku, pouze eurokonektor se zdrojovou casti se uplne neshodoval s ford konektorem( byl kratsi )lehka uprava plastu nozem a vse o.k.
Pristi vikend mam v planu celkove zkratit kabely, nebo je obalit chlupatou paskou, mam strach z rezonance nebo jinych problemu, je jich tam opravdu moc :|
AUX jsem vyvedl do kastliku spolujezdce kabelem ( http://www.lan-shop.cz/kabely-pc-ostatni/ostatni/15288 )
testoval jsem s MP3 Samsung YP U3( http://www.pcworld.cz/pcw-hardware/nena ... ent&typ=ur ) hraje jako vino a neskutecne silne i ze sluchatkoveho zdroje - o zvuku nize.
USB jsem pripojil primo, prodluzovaci kabel nema podle mne vyznam - vycniva stejne, rychlost nacteni je doslova okamzita - mene nez 1sec.(USB klic 512MB)
Je pravda ze jsem na chvili zalitoval sve vrozene lakomosti, zadni vstup USB by byl urcite estetictejsi, ale to jen na okraj.
O CD se nema cenu zminovat, to je samozrejmost.
Joystick jde prijemne ztuha, stejne tak odnimani/pripojeni predniho panelu.
Display dobre citelny i z hora, neoslnujici.
Prepinani nazvu pisnicky/slozky/interpreta/alba/zanru a poznamky - casu - zdroje.

K samotnemu zvuku:
Na testovani jsem mel asi dve hodiny, takze necekejte nic obsahleho, pokud bude zajem, napisi casem vic.
Uz mi proslo rukama par autoradii, ale s timhle se pioneer opravdu vytahl :roll: :idea: :arrow:

Pri poslechu komprimovanych souboru(mp3, wma) funkce S.Rtrv - 3 stupne(!), coz je v podstate virtualni doplneni orezanych vysek a basu u ztratove komprese - funguje na jednicku( pod 192kbps jsem mp3 nemel takze u nizsich bitrate nevim)
Prednastavene presety EQ - tusim 7 (rock, jazz, voice atd.atd.atd.)
Uzivatelsky EQ - basy, vysky, stredy(!) - zvlast u hodne stredove hrajicich origo Ford repro velmi vyhodna funkce :twisted:
Jemne doladeni EQ (!!!!!!!!!!!) lze nastavit vystup vykon v herzich :!: :!: :!: u vsech tri pasem
Loudness - 3 stupne/ 3pasma -BassLoud,HiLoud,MidLoud(!)
Bass Boost - 3 stupne
Horni a spodni propust - LPF a HPF( proste si do repro vypnete vysky nebo basy kompletene(!), treba pri pouziti kvalitniho subwooferu nebo externich vysek)
Prime buzeni subwooferu na AR (!) - tvrdi ze skrz zadni cinche pusti do SW az 70W / 2 Ohmy, ale to je jedina vec ktere prilis neverim 8)
O zvuk.moznostech se da rict ze pokud k tomuhle autoradiu pripojite plechovku od ananasu, naladite na ni zvuk jako z koncertni sine :o samozrejme teoreticky, na druhou stranu audiofil na radiu nastavi vse na nulu a ma hrat prirozene cely system.
O tuneru nemuzu psat, pac jsem pri montazi zjistil ze jsem nekde zrtratil Iso/Din anteni adapter :evil: - zapojim o vikendu
Ja jsem nadsenej - za ty prachy jsem se s takovou kvalitou jeste nesetkal, vse ale proveri cas.
Musim dat za pravdu Zewlovi, origo repra diky prirozene stredovosti hraji z kvalitnim zdrojem signalu dost do "flasky" ale tlumeni by melo pomoci.Vymena za jine az podle vysledku.
Tot vse, ocekavam ze nekdo z Pioneeru by me mohl dat nejakej baksis za tuhle reklamu( napiste mi na mail, kluci, cislo uctu dam) ale ja si nemuzu pomoct :twisted: .
Testoval jsem z radii model.rady 2008 Sony Mex BT 5100, Hyundai s USB(radu nevim) a LG( viz vyse) ale s timhle se ani jedno neda srovnat - pro ty kdo si chteji sice trochu vyhrat ale za cenu kvalitni reprodukce za par kacek jen doporucuji.
Cau

edit: podsviceni nerusi(cervena)vsude kolem je cervena - vystrazny, topeni - bily display je kontrastni a naopak dobre diky tomu citelny (ale samozrejme - zelene by bylo hezci)

edit2(16.12.) s odstupem casu, neni treba jen chvalit :twisted: :
1-radio(tuner)musim pochvalit zda se mi v poradku, oproti puvodnimu Ford4000 nepoznavam rozdil v prijmu stanic(ne nadarmo je D4Q pojem, ale to je diskutabilni, jestli u tohoto lowendu neni jen o reklame),
:roll: trochu mne mrzi ukladani stanic do pameti, dalo se resit jednoduseji.
2- :roll: jenom 1 par RCA vystupu - skoda, diky HPF vazne uvazuji o nejakem malem subwooferu, a myslim ze mi bude chybet RCA vystup na zesilovac pro repro
3- :roll: mekky plasty( posledni dobou uz kazdej setri na vsem, a to se tady projevilo pouzitim podle meho nazoru prilis mekym plastem - kdyz to srovnam s 8let starou "amerikou" RockfordFosgate co mam ve sluzebnim, je to jako modelina )
4- :roll: i kdyz nijak nerusi(sklon radia, dobry vyber barev) trochu mi chybi moznost nastaveni kontrastu a intenzity podsviceni
Jinak stale tezka pohoda - za ty prasule supa :lol:
:arrow: BTW: :arrow: pokud stale dumate proc jste byli se starym fordackym radiem tak spokojeny(alespon rada 4000 a 5000), tak vezte ,ze to je tim by je vyrabela v podstate stejna fabrika v Portugalsku ktera dnes produkuje Pioneery :idea: (to ze je to uvnitr made in china je vec druha :lol: )
cus
Naposledy upravil(a) Sosacek dne 17.12.2008 01:39, celkem upraveno 3 x.
BLUE GROUP FOCUS DRIVER

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 02.12.2008 07:41

parada Sosacek, dobra recenze, kez by jich tu bylo vice :idea:

btw: pokud to nekoho zajima, doplnil jsem svou recenzi po cca. mesici pouzivani PIONEERu DEH 6000UB :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

deekay
Junior
Junior

Příspěvek od deekay » 02.12.2008 12:10

Sosacku co pripojeni na podvolantove ovladani ve focusu? Neresil jsi? Osobne me stve ze treba prevodnik z Alpiny na origo ford podvolantak stoji nesmyslny penize...Zatim zustavam s origo radiem, ale az budu resit naky aftermarket, tak se nechci zbavovat origo ovladani pod volantem.
Ford Focus Futura, 5-door, 00/01, 1.6 Zetec-S, light sapphire blue, KN, KONI...
Obrázek

Sosacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sosacek » 02.12.2008 13:36

deekay píše:Sosacku co pripojeni na podvolantove ovladani ve focusu? Neresil jsi? Osobne me stve ze treba prevodnik z Alpiny na origo ford podvolantak stoji nesmyslny penize...Zatim zustavam s origo radiem, ale az budu resit naky aftermarket, tak se nechci zbavovat origo ovladani pod volantem.
ovladani pod volantem v aute nemam od zacatku :cry: , takze neresil
ale ovladani na AR je dost intuitivni v podstate vse zvladnes joystickem(samozrejme krom detailnich nastaveni), takze zatim neschazi 8)
Jinak ale tohle AR ma samozrejme vstup pro ovladani na volantu, myslim ze se to tu resilo, prevod vcetne eurokonektoru stoji tusim 1500,- :idea:
:arrow: prohledej to tu :arrow:

edit: tady je maj za 800,- ( http://www.tme.eu/cz/katalog/index.phtm ... e%3D3%2C20 ) jak na pioneer tak na alpine
BLUE GROUP FOCUS DRIVER

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 02.12.2008 16:25

Pěkná recenze, svoje rádio jsem prodal a teď koukám co pořídím. Mám v oku víc přístrojů, ale jak to tady tak pročítám asi vážně koupím nějakého Pioneera.
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

tomig
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomig » 03.12.2008 06:59

deekay píše:tomig: ta alpinka je fajnova, jedina vada na krase pro nekoho jze jde ciste o headunit bez CD mechaniky - tzn jako rozhrani pro ipod, changer, USB flash disky ...
Tak nerekl bych, ze to je vada na krase, ale uznavam, ze to nekomu muze vadit.

Me prijde pohodlnejsi koupit si za 150 Kc 1GB flashku a tu mit na klicich, nez zongovat s CD-ckama.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 03.12.2008 07:05

O te Alpine bez mechaniky jsem taky uvazoval, ale pak jsem to zamitl s tim, ze obcas se stane, ze ma nekdo CD a ty si ho chces poslechnout, tak kvuli tomu ripovat to do MP3... Proste ma to svoje mouchy. Napis pak recenzi na tu alpinu :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

tomig
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomig » 03.12.2008 07:20

No ja nerikam, ze ji mam, nebo ze ji budu kupovat :D

Mam 6000CD a je mi lito prijit o ovladani na volantu.
Spis nez do Alpiny pujdu do toho AUX siditka.

Mam doma 2 celkem kvalitni prehravace Mp3 a vali se to doma nevyuzite.

Bury No.1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bury No.1 » 04.12.2008 22:11

Tak jsem koupil Pioneer 5000UB a na ebayi objednal redukci na dalkove ovladani,
radio hraje super, jen me trochu trapi ta redukce.
Zvysovani a snizovani hlasitosti jde bez problemu, ale pokud chci preladit stanici, nebo preskocit na dalsi pisnicku, tak to jde pouze jednim smerem (zpet) a nezalezi, jestli mackam tlacitko na ovladaci k sobe nebo od sebe.. nemate nekdo podobny problem?
FF 1, 5D HB, 1.6 74kW, Trend 11/99, tmave modra metla, 16" alu, K&N filtr
Obrázek

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 05.12.2008 00:38

Sosacek:Díky za tu recenzi.Taky už je rádio doma,jen je někde schované a prý bude až pod stromečkem 8O
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“