čerpadlo

Odpovědět
Tabi
Zkušený
Zkušený

Re: čerpadlo

Příspěvek od Tabi » 24.11.2008 17:09

foki:už jsem to taky zjistil,že v nádrži není žádný pod.čerpadlo(jen u benzíňáku).Vedou tam pouze dráty k palivoměru.Ale dneska už jsem ti kvůli tomu chtěl volat.Vůbec jsem si nedokázal vybavit, když jsem startoval jestli bylo něco slyšet.Teď vím,že nebylo.Ale děkuju ti,aspoň mi to potvrdil odborník.Někdy v půlce týdne bych měl na 100% vědět,jestli je čerpadlo v pr...Potom se asi ozvu a domluvil bych se s tebou.Takže ještě jednou díky.
Byl:Focus I viewtopic.php?f=96&t=10408
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7

Fanoush
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanoush » 24.11.2008 20:46

Zdravim vsechny.Tak a je to tam.Dneska rano po ujeti 200 metru pri ceste do prace me odeslo cerpadlo.Mam ford focus TDDI rok vyroby 02/2000.Auto odtazeno do servisu cena oprvavy 11 500kc ve znackovem servisu Bosch.Kdyby se me to stalo pri ceste z dovolene z Chorvatska tak si to asi hodim 8O

Tabi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Tabi » 24.11.2008 21:21

Fanoush:prosím tě co se ti po...na čerpadle,že tě oprava stála 11 500,-.A v kterém servise(město) jsi to měl,že ti to hned spravili.To je paráda když nemusí člověk moc dlouho
čekat.Koukám,že je to tvůj první příspěvek,a hned to,že je čerpadlo v háji,to nas... co?
Zatím ahoj.

Marcelus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelus » 24.11.2008 22:46

Fanoush píše:Zdravim vsechny.Tak a je to tam.Dneska rano po ujeti 200 metru pri ceste do prace me odeslo cerpadlo.Mam ford focus TDDI rok vyroby 02/2000.Auto odtazeno do servisu cena oprvavy 11 500kc ve znackovem servisu Bosch.Kdyby se me to stalo pri ceste z dovolene z Chorvatska tak si to asi hodim 8O
ahoj, tak honem se pochlub kde a co ti na tom čerpadle dělali
poměrně slušná cena
Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White
Obrázek

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 25.11.2008 10:25

To Tabi: podle mě asi Fanoushovi jen vyměnili ŘJ čerpadla, aniž by demontovali čerpadlo samotné (pokud to vůbec jde). Jinak si nedokážu vysvětlit takovou rychlost a hlavně tu cenu v orig.Bosch servisu!!! 8O Já budu teď o víkendu vyndavat ze svého Fofíka čerpadlo a vstřiky a pošlu to na opravu do autorizovaného Bosch Diesel servisu na Moravě, který mi doporučil ten človíček, co mi chipoval a následně odchipoval auto. Snad to dopadne dobře, aby zbylo něco na Vánoce... :? Jinak mě velice potěšip Kusmanek jak říkal, že jeho Focus po opravě "napráskal" Octavii II, 1,9Tdi PD 77kW. Byl bych fakt hrozně rád, kdyby to po té opravě jezdilo lépe. Minule jsem chtěl předjet Toyotu Yaris, protože jel asi 80 km/h, a co se nestalo, když jsem ho začal předjíždět, začal zrychlovat, chvíli jsme jeli vedle sebe a pak mi začal ujíždět... Ta Toyota nebyla nijak upravená (motor jsem samozřejmě neviděl), já měl plyn na podlaze a v obličeji asi takový výraz 8O . Nemyslím si, že je správně, aby mi takhle malá Toyota ujela jak nic. Nemáte s tím někdo zkušenost? Ani nevím co v tom je za motory, ale asi jen nějaké hodně malé obsahy, ne?!? Přál bych Vám se s tím svézt, abyste si nemysleli, že jsem nějaký závodník. Spíš bych teď měl v autě nosit na hlavě rádiovku nebo klobouček... :D :D :D
Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 25.11.2008 10:31

Nebo máte někdo vyzkoušený jiný autorizovaný servis Bosch na opravu toho čerpadla, který byste mi doporučili? Když už do toho ty prach nacpu, tak ať je to fakt v cajku.
Foki náhodou nerepasuje :?:
DÍKY!

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.11.2008 11:09

Nedbik píše: Nemyslím si, že je správně, aby mi takhle malá Toyota ujela jak nic.
no ak tam mal ten yaris toyotacku 1.5 76KW,tak ten dokaže prehnat aj silnejší stroj

p.s:ale je to idiot..bud komplexy, alebo magor,že začal zrychlovat

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 25.11.2008 13:35

Zas tak rychle se mi nevzdaloval, aby tam měl 74 kW (doufám) :) Každopádně magor to byl - nesnáším tyhle provokatéry. Člověk chce jet normálně svých 90-100km/h, aby už byl z práce doma a takovýhle "šikula" tě nejdříve brzdí a potom i ohrožuje... Na těch silnicích to je docela loterie... :( Ty už si měl tu čest jezdit v TDdi 1999? Mohl bys to porovnat s VW 1,9TDi 66 kW? :)

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 25.11.2008 13:48

jestli muzu ja, jezdim ted s Focusem TDDi 66 kW a jezdil jsem s Octavii I 1.9 TDi 66 kW (cca. 120t km najeto - koupena nova).

Drive, kdyz jsem jezdil s Corsou 1.2i 33 kW, se mi zdala svagrova Octavia uplne letadlo a moje dalsi auto mela byt prave Octavia s timto motorem. Jaksi me cosi osvitilo a koupil jsem si Focuse. Jezdil jsem s nim cca. pul roku, pak jsem byl u svagra na navsteve a zrovna dostala moje mala neter otres mozku. Vzal jsem svagrovu octavii a valili jsme (jemne to slovo) do nemocnice. Po cca. pulrocni zkusenosti s Focusem jsem tedy opet usedl do Octavie. V prvni zatacce jsem malem vyletl a okamzite jsem zjistil, ze tady neni neco v poradku. Svagr me ubezpecil (jel se mnou, sedel ale vzadu a hlidal neter), ze je vse v poradku, ze tlumice a vse je OK. Dale take jsem se ptal zcela vazne svagra, zda auto nejede na tri valce, protoze mi jaksi chybi to zrychleni, na ktere jsem si zvyknul ve Focusu. Opet mi rekl, ze auto je v nejlepsim poradku. Do nemocnice jsem potom dale jel velice opatrne, aby jsme se jeste nekde nezabili. Od te doby jsem za volantem Octavie nesedel a uprimne receno, ani mi to nechybi. Jsem hrozne rad, ze jsem se tenkrat rozhodl pro Focuse, byt s motorem 1.8 TDDi...

Proste vykonove stejne motory jsou ve zrychleni uplne jine. Samozrejme, ze sve muze delat nafta (ja beru Shell, svagr levnou od malych benzinek), davam aditiva, svagr ne atd. Ale podvozek neokecas :idea:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 25.11.2008 14:19

Zewl:Moc díky za reakci! :) Já právě jezdil s Toledem 1,9TDi 66kW. Samozřejmě, že o podvozku se vůbec nemůžeme bavit - Focus není jen tak etalonem třídy, co se právě podvozku týče -, ale o motoru můžem. Oproti mému Focusu to bylo opravdu letadlo (nebyl nachipovaný, standartních 66 kW). Takže si mi opět potvrdil, že s tím mým motorem je něco hodně špatně, když Ty máš opačnou zkušenost. Ještě Tě trochu vyzpovídám, jestli Ti to nevadí... :) Máš také velkou prodlevu při selápnutí plyn.pedálu? Jednak chvilku trvá, než motor zareaguje, ale hlavně jde do otáček strááááááááááááášně pomalu. A to mám na mysli sešlápnutí pedálu na místě, bez rychlosti. Toto se samozřejmě negativně projevuje na té akceleraci. Vůbec to nekouří - co u Tebe? Při prošlápnutí na místě skoro vůbec nic. Spotřebu mám kolem 5,5l/100km. Moc díky za info! :D

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 25.11.2008 14:38

Spotrebu najdes v mem podpisu, muzes si i kliknout :wink:
Jinak jak seslapnu plyn, samozrejme prodleva tam je, ale uplne malicka, ale to se bavim o prodleve nez se poradne roztoci turbo. Na neutral kdyz seslapnu plyn, otacky jsou za sekundu v cervenych 8)
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Fanoush
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanoush » 25.11.2008 18:17

....oprava provedena v servisu ZM Brno Bosonohy.Velice ferove jednani opraveno do druheho dne.Přikladam foto vyměněneho dilu.
Přílohy
dil.JPG

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 26.11.2008 18:47

Nedávno jsem se na Dobříši potkal se synovcem. On v Toledu TDi 66kW a já ve svym FoFo. Oba jsme seděli v autech samy a já věděl že je zaděláno na menší hoňku než dojedem dom. Cca 13km k mojí sestře (jeho mámě) vede z Dobříše okreska kterou oba velmi dobře známe. Mohu s čistym svědomim prohlásit že jsem měl co dělat abych se v první půlce cesty což je po rovině s minimem zatáček za nim udržel a i do kopce asi 1km dlouhýho bez zatáček jsem neměl šanci ho předjet. Já to bral jako úspěch že se za nim držim, protože combi FoFo je těžší než jeho Seat. Významná změna přišla těsně před domovem, kde asi 3km cesty jsou zatáčky a skoro pořád stoupání. Tam jsem vyděl že jede ze Seatem dost riskantně, aby mne setřás a na to neměl nejmenší naději. On je výborný řidič a přes to že auto bere jako vedlejší produkt (je skalní motorkář) prohlásil že byl u vytržení když viděl jak s kombíkem držim v zatáčkách stopu. Ještě bych podotknul že Octávii 74kW TDi máme v rodině taky dle mýho to tahá líp. Ale to TDCi 74kW Focus taky. Moje FoFo jede standartně a už několikrát jsem v jinym TDDi seděl a můžu říct že zrovna lenocha nemám.

Takže dle mého motory TDi 66kW a TDDi 66kW +- stejný. Podvozky nesrovnatelný :wink:

Jinak sorry za OT :roll:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 26.11.2008 18:51

Jozkablack:tak som je asi rok dozadu zavodil do kopca s kolegom, čo mal passata v combiku,už nepamatam čo ale bola to chipnuta nafta..kde nahnal na rovinke, vzdy som ho na brzdy dojel :wink:

Tabi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Tabi » 26.11.2008 22:19

Tak už mám moje stříbro doma.Čerpadlo je v naprostém pořádku.Na dvouch místech si to přisávalo vzduch,u palivového filtru a u čerpadla,takže se to zavzdušnilo jako prase.Dala se nová hadice a dotáhly se všechny spoje.Nechal jsem si ještě dát nové silikonové hadice k intercoleru,v jedný už jsem měl dírku a obě byly zevnitř popraskaný.Jedna stála něco přes litr,taky dobrá palba.Ještě že jich tam není víc.Teď jezdí jako ďas,možná se mi to jenom zdá, protože jsem jezdil v dědovo saxu 1.1.A cestu ze servisu jsem si vyloženě vychutnával.Taky jsem nechal komletně vyčistit a vydezinfikovat klimatizaci,krásně to teď voní.Asi si dovedete představit jak se mi ulevilo,že je čerpadlo v pohodě.A ne jenom mě ale i manželce.Vím že se jednoho krásnýho dne může podělat ale nemusí to bejt zrovna teď před vánocema.Přeju všem aby měli štěstí jako já,zdarec.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“