pridam môj vcerajsi zazitok
Bol som v Rakusku na Schwechat-e zobrat jedneho znameho.
Sme dohodnuty tak,ze aby som nemusel platit parkovne na letisku,cakam ho na poslednej Shell pumpe pred letiskom a ked uz je vybaveny,prezvoni ma a ja ho pred priletovou halou vyzdvihnem.Cakal som teda na Shellke a zrazu vidim majaky a policajne auto odstavilo auto so slovenskou SPZ a riesil ho.Ked ho poriesil a auto odislo prec,videl som,ako policajt pokukuje po mojom aute.Myslel som si,ze sa mu asi paci a znamy ma akurat prezvonil,tak som vyrazil/upozornujem predpisovo,lebo inak v Rakusku ani nejazdim/ smer letisko.Znameho som nalozil a vraciame sa spät.Dodrzujem limit medzi dedinkami,ktory je 100 km za hodinu,dokonca idem este aj trochu pomalsie,keby nahodou,ked tu zrazu zakruta a za nou znizenie rychlosti na 70 km v hodine.Stupnem na brzdu a v tom vidim,ako stoji asi 100 m predo mnou na pravej strane odstavene policajne auto a v nom moj "znamy" policajt.Ako ma zjastril,zapol majaky a sup za mnou.Kusok nizsie pred dedinkou Fishamed je cerpacka,tak tam mi blikol smerovkou a ukazal,ze mam zastavit.Naivne som si myslel:Pasy mam,rychlo som nesiel,auto je ok,denne svietenie zapnute/aj ked v Rakusku uz nieje povinne/,tak sa nema co stat.Trosku ma zamrazilo,lebo mam folie aj na prednych oknach,tak som si nebol uplne isty.Zastavil som,pripravil doklady slusne pozdravil.Pozrel na mna,ako keby som mu zjedol veceru.Zobral doklady a obehol cele auto.Co myslite,co ho zaujimalo?Predsa povinne zimne gumy a ked ma tam videl stat na nalestenych 17-tkach so slovenskou SPZ,bol si isty cisteho zarobku/vraj je za to pokuta od 70 eur vyssie/Ake vsak bolo jeho sklamanie,ked nasiel zimne gumy NOKIAN.
Hladal teda dalej a kedze nic nenasiel,zacal rozpravkou:Jazdil rychlo pan vodic?Povedal som nie.UVas jazdim vzdy predpisovo.On ze nie,lebo som vraj za znacku prudko brzdil a on mi nameral 88 na 70-tke.Doteraz som si myslel,ze len nasi policajti su arogatny,ale tohoto ego bolo viditelne nakopnute,lebo ma nelapil s letnymi pneu,tak vymyslal.Viem,ze nema vyzńam sa s policajtom v Rakusku hadat a ani si to nikdy nedovolim,ale s tymto by som sa bol natahoval.Zakrocil vsak znamy,ktoreho som viezol a ktory bol po 30 hodinovej puti po letiskach uz dost unaveny,tak mi povedal,ze mam zahrat pokorneho a spytat sa,kolko za tento priestupok treba zaplatit.Traktorista policajt zrazu znizil z tonu hlasu,lebo dovtedy stekal ako nemecky ovciak a vysypal zo seba,kedze ma dobry den,tak ci som ochotny za priestupok prekrocenej rychlosti o 18km/hod/uprimne si nedovolim prekrocit v Rakusku o 5,neto o 18,ale ok/20 eur.Znamy mi podal 20-tku,pan dôlezity vypisal blok a vitazoslavne ma zinkasoval.Nasrany som odchadzal prec.
Na druhej strane som vsak aj prisiel k zaveru,ake su vlastne u nas vysoke pokuty.V rakusku za prekrocenie o 18 km na 70-tke ma stalo dnes uz smiesnych 600 korun a nejake drobne s blokom,u nas ma asi pred mesicom stalo podobne prekrocenie 1500 skk policajtom do vacku.
VIVA SLOVENSKO,pozdrav pre pana policajta,ale aspon som natankoval o 3 skk na liter v tom paradnom Rakusku lacnejsie.

No a aspon som si overil,ze moje folie na prednych oknach su akceptovetelne aj pre nasraneho,rakuskeho policajta a tato akoze Rakuska STK za 600 skk bola vlasne aj na nieco dobra.