Pískání pravé přední brzdy.
-
- Nováček
Pískání pravé přední brzdy.
zdravím,před nedávnem mi začala při brždění pískat pravá přední brzda.Tento jev se projevuje jen za mokra.Po několikerém brždění,kdy se kotouče zahřejí,pískání zmizí.Kotouč i destičky se zdají být v pořádku.Vlastním FF combi 1.6 16v r.v.1999 (dovoz z Holanska).Má či měl někdo s tímto jevem zkušenosti a mohl by mi poradit?Dík.
- brena
- Nováček
Re: Pískání pravé přední brzdy.
me piskaji trochu zadni a nez vyjedu z parkoviste tak 3krat seslapnu brzdy a piskani je fuc,
tak to nejak moc neresim, je mozne ze to bude neorigo destickama ( myslim)
tak to nejak moc neresim, je mozne ze to bude neorigo destickama ( myslim)

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je to nejspíš opravdu neoriginálníma destičkama. pokud tedy nejsou sjeté až na nýty. 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Nováček
díky za vaše odpovědi,destičky sjeté nejsou,je jich tam ještě pěknej kus,spíš bych se přiklonil k těm neoriginálním.Ještě jednou dík.
- beris
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mě zase pískají brzdy právě až když se zahřejí.
A nevím čím to může být.
Brzdy a kotouče jsem měnil na jaře a pískaní začalo až po nějaké době
provozu.
A nevím čím to může být.
Brzdy a kotouče jsem měnil na jaře a pískaní začalo až po nějaké době
provozu.
- Sosacek
- Nováček
edit chmelko:zmazaná zbytočna citacia
Mam naprosto stejnej problem - auto kazdy tyden pedluje Plzeň - Tábor - Tábor - Plzeň
a přibližně po polovině( někde u Orlíku
) začnou slyšitelně pískat brzdy.Vetšinou to zmizí, ale nikdy uplne.
Také nejvíc sázim na neoriginal.desky(auto jsem měl zvednutý, masa je na destickah dost), ale zacinam se bat ze je mozna neco s pistkem, protoze jak znamo, kov se teplem roztahuje, takze po zahrati brzd pistek tlaci mirne desku na kotouc.
chtelo by to nejkeho profika:-)
Za strycem do dilny nejedu, vysmal by se mi a poslal do pr.ele rovnou, (jeho stara pravda, ze zapadni vuz se neopravuje, ten se opravuje sam, pouze se meni nefunkcni dily je znama
) ale jsem z toho nervouz 

Mam naprosto stejnej problem - auto kazdy tyden pedluje Plzeň - Tábor - Tábor - Plzeň
a přibližně po polovině( někde u Orlíku

Také nejvíc sázim na neoriginal.desky(auto jsem měl zvednutý, masa je na destickah dost), ale zacinam se bat ze je mozna neco s pistkem, protoze jak znamo, kov se teplem roztahuje, takze po zahrati brzd pistek tlaci mirne desku na kotouc.
chtelo by to nejkeho profika:-)
Za strycem do dilny nejedu, vysmal by se mi a poslal do pr.ele rovnou, (jeho stara pravda, ze zapadni vuz se neopravuje, ten se opravuje sam, pouze se meni nefunkcni dily je znama

Ford Focus 1.6 Zetec Combi 12/2000
Ford Fusion 1.4 Comfort 1/2009
BLUE GROUP FOCUS DRIVER
BLUE GROUP FOCUS DRIVER
- beris
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Sosacek píše:Za strycem do dilny nejedu, vysmal by se mi a poslal do pr.ele rovnou, (jeho stara pravda, ze zapadni vuz se neopravuje, ten se opravuje sam, pouze se meni nefunkcni dily

- Sosacek
- Nováček
edit chmelko:zmazaná zbytočna citacia
Ty ve, to neni vsechno - prave stryc dotazy na piskani brzd apod. vylozene miluje, dodnes se traduje historka jak (jeste asi za hlubokych komanč) za nim do dilny furt lezl chlap ze mu to jako taky piska vod brzd, a furt a furt a co jako ze s tim ma delat - jak tam porad strasil tak se udajne(tomu verim) stryc na.ral a chlapikovi vysvetlil ze si ma brzdovy kotouce navrtat na 4 mistech 2mm vrtackem a do vzniklych der vlozit tuhu z krajonu a piskani zmizi
...chlapik uz neprisel
Za pul roku potkal stryc nejakeho jejich spolecneho znameho, a prisla rec na vopruza - a pry ze ten uz nema nove auto, ze provedl nejakou upravu brzd a diky ni mu odesli brzdy a auto omotal kolem stromu
Ma to pro obe strany vyhody - chlapikovi/vopruzovi prestali piskat brzdy, a stryc mel klid v praci

Ty ve, to neni vsechno - prave stryc dotazy na piskani brzd apod. vylozene miluje, dodnes se traduje historka jak (jeste asi za hlubokych komanč) za nim do dilny furt lezl chlap ze mu to jako taky piska vod brzd, a furt a furt a co jako ze s tim ma delat - jak tam porad strasil tak se udajne(tomu verim) stryc na.ral a chlapikovi vysvetlil ze si ma brzdovy kotouce navrtat na 4 mistech 2mm vrtackem a do vzniklych der vlozit tuhu z krajonu a piskani zmizi

...chlapik uz neprisel
Za pul roku potkal stryc nejakeho jejich spolecneho znameho, a prisla rec na vopruza - a pry ze ten uz nema nove auto, ze provedl nejakou upravu brzd a diky ni mu odesli brzdy a auto omotal kolem stromu

Ma to pro obe strany vyhody - chlapikovi/vopruzovi prestali piskat brzdy, a stryc mel klid v praci

BLUE GROUP FOCUS DRIVER
BLUE GROUP FOCUS DRIVER
- Loeb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, pokud tam máš nové brzdové destičky, tak je vyndej, a každou z horní a dolní strany toho obložení obruš na brusce tak, aby jsi měl na nich náběhovou hranu. Dělám to s každýma novejma destičkama neorigo (ATE) a když se zákazníka zeptám tak brzdy nepískaj.. Zkus to
Ford Focus combi 1.8 TDDi 66kw r.v. 2000 bílá
- Sosacek
- Nováček

to je fakt.
diky
BLUE GROUP FOCUS DRIVER
BLUE GROUP FOCUS DRIVER