Ja mozem porovnavat akurat mojho fokusika s mojim fokusikom...ked som v aute sam tak vie byt aj jedovaty. avsak, vykonom je moj fokusik asi na limite. mam na mysli asi toto - ked sa prida viac ako 100kilo dalsej vahy, nepoznavam ho. aj by rad akcelroval, no nejde to...niekedy mi chyba, aj ked som sam, tlacitko z kitta. hlavne pri obiehani a ked mi rozpocet narusi obiehany tym, ze sa rozhodne zo svojich otravnych 80km/h ist trosku rychlejsie len preto, lebo ho niekto obieha...situacia je dramaticky odlisna, ked vedla mna sedi polovicka: vykon by este stacil, no rucna brzda nepusti

...avsak, staci ak su v aute 3 dospeli (aj bez snahy tvrdit, ze idem prirychlo lebo pri 80-100 na tacho a zaradenej 3ke ho pocut ako rychle auto) a obiehanie je story na dlhe minuty. aspon tak sa mi to javi...no vo vyjazdoch z dialnice a inych zatackach, mnam. ale na to je urcene vlakno o podvozku...100koni je dobrych na premiestnovanie sa nic viac, to uznavam a to som vzal ako akceptovany dosledok rozhodnutia pre tuto motorizaciu (85kW len s vybavou Ghia bolo drahsich o 80000?)...spotrebu som vsak cakal o nieco mensiu. aspon taku ako pisu v technicaku. nemozem, vsak tvrdit, ze ma tieto nesplnene predpoklady nutia slabsie sliapat na plynovy pedal, ked sa na semafore po cervenej objavi oranzova a pod....
..neviem s cim pride ford ohladom motorov, ale meska a mozno aj zmeskal vlak. turbo do 1,6 by sa veru zislo, ale spotrebu by to urcite neznizilo. a otazka trvacnosti takeho motora (aspon mojich 100k v tomto smere chvalili a dufam neprechvalili) je mozno tiez otazna - snad jedine v pripade podobnej starostlivosti o zakaznika a jeho auto ako v mercedese (6rokov servis a diely zadarmika)...mna by mozno aj bavilo vozit namiesto bubnovych brzd vzadu dva motory a zopar akumulatorov navyse namiesto rezervy, ak by to bolo vyhodne. spolu s tlacitkami ECO a KITT na volante

...dlho pisem