Rozvody - kompletni info na straně 62
-
- Test driver
Re: rozvody
ako sa daju zle nastavit rozvody?
bud ich nastavim tak,že všetko pojde v sekvencii,alebo ich nastavim zle, a motor sa mi stretne..
bud ich nastavim tak,že všetko pojde v sekvencii,alebo ich nastavim zle, a motor sa mi stretne..
- Loeb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Stačí o jeden blbej zub se seknout a nepotká se ti to. Motor ti poběží ale výkon se ztratí. Stalo se mi to na saxu, pospíchal jsem a blbě se podíval. Motor běžel úplně normálně ale nejelo to..
Ford Focus combi 1.8 TDDi 66kw r.v. 2000 bílá
-
- Test driver
tak tam už potom ale nemohol sediet an predstih nie?
možno by bola prva indikacia zmena standartnej spotreby?...neviem premýšlam..
tiež si myslím,že stary remen mohol byt vytahanejší a všetko si sadlo podla tlakov, kde tu to ešte chvilu bude držat nasilu...neberte ma za slovo,len spekulujem..
možno by bola prva indikacia zmena standartnej spotreby?...neviem premýšlam..
tiež si myslím,že stary remen mohol byt vytahanejší a všetko si sadlo podla tlakov, kde tu to ešte chvilu bude držat nasilu...neberte ma za slovo,len spekulujem..
-
- Nováček
To Chmelko: Předstih Ti to nerozhodí, bývá už všude braný z polohy klikové hřídele /na setrvačníku/. Jinak podle mé zkušenosti benzíňáky se o 1 zub nepotkají, zažil jsem Punto, které se nepotkalo vůbec. Diesel se Ti potká už o 1 zub, protože nemá prakticky žádný prostor nad pístem - tam stačí dát i těsnění pod hlavu se špatným počtem zářezů.
Zkontroluj ten řemen, nikdy jsem nezažil po jeho výměně evidentní změnu na chování motoru - tolik vytažený ten starý nikdy není, to by Ti přeskočil.
Zkontroluj ten řemen, nikdy jsem nezažil po jeho výměně evidentní změnu na chování motoru - tolik vytažený ten starý nikdy není, to by Ti přeskočil.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
-
- Nováček
Ahoj po velmi dlouhé době se ozývám. Do dneška se celá záležitost táhla s tím, že jde o reklamaci, ale dneska jak blesk z čistého nebe přiel šokující telefonát ze servisu.
Za vše prý může čerpadlo, které se přidřelo a rozcupovaný rozvoďák je "jen" důsledek. Řekli mi, že to nemá smysl opravovat, protože bych se prý nedoplatil. V sobotu se na to půjdu podívat s nezávislým automechanikem, který mi řekne svůj názor. Přemýšlím i o soudním znalci, kterej by vyloučil, že chyba je na straně tohoto servisu, kterej mimochodem měnil před půl rokem měnil rozvoďák. Za kolik se tak dá sehnat sehnat takovejhle motor?
Za vše prý může čerpadlo, které se přidřelo a rozcupovaný rozvoďák je "jen" důsledek. Řekli mi, že to nemá smysl opravovat, protože bych se prý nedoplatil. V sobotu se na to půjdu podívat s nezávislým automechanikem, který mi řekne svůj názor. Přemýšlím i o soudním znalci, kterej by vyloučil, že chyba je na straně tohoto servisu, kterej mimochodem měnil před půl rokem měnil rozvoďák. Za kolik se tak dá sehnat sehnat takovejhle motor?
Ford Focus - 1,8 TDCI - 85kW - 12/2003 - Kombi
- jamaka
- Test driver
Fuuuuuuuuuuuuuuuha, nepekna situacia. Ak to budes riesit cez sudy, bude to nadlho, to mi ver a rovno si mozes kupit druhe auto, tak rychlo sa k svojmu nedostanes. Cena druheho motora je tu uz niekde tusim riesena napr tu http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=13&t=11528 .
Takze tebe pisu, ze sa zadrelo cerpadlo, to nasledne pretrho remen - a co medzitim robila rozvodova retaz a kluka?
Takze tebe pisu, ze sa zadrelo cerpadlo, to nasledne pretrho remen - a co medzitim robila rozvodova retaz a kluka?
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Nováček
Tomu tvýmu dotazu (poslední věta) nerozumím... Myslíš tím, že to není možný, co mi říkají?
- tomason
- Test driver

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
Chlapi, nikde nemůžu najít, kde se tak cenově pohybujou takovýhle motory, vůbec nevím, na co se mám připravit... A nevíte náhodou o nějakým?
- tomason
- Test driver
http://www.annonce.cz/detail/Ford-Focus ... 6Y5HA.html prostě hledat
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- jamaka
- Test driver
Cerpadlo je od kluky pohanane retazou a od cerpadla ide potom hore na vacku remen. Cerpadlo ako take ked je vonku v podstate len rukou neotocis, potrebujes aspon klieste aby si to dokazal poriadne chytit a otocit, takze preto je tam retaz a je tam dost sila na tocenie cerpadla. Napr Astru otocis len rukou. Takze ak by sa to cerpadlo zadrelo, tak by mala silny problem kluka tocit s cerpadlom a podla mna by to narobilo uplne inu paseku. Ten remen ako taky pohana vacku a takze ked sa zadrie cerpadlo (prestane sa tocit) tak sa prestane tocit aj remen a teda aj vacka, ale spodok ako taky by to podla mna otocil.Tony78 píše:Tomu tvýmu dotazu (poslední věta) nerozumím... Myslíš tím, že to není možný, co mi říkají?
No skus na nich zatlacit, nech si nerobia srandu a normalne oznam, ze to pojde pred sud a teda ja k znalcovi a uvids reakciu.
-
- Nováček
Tak mám novější a konkrétnější info. Čerpadlo je "pouze" přidřené a tvoří špony, které se dostávají dál a zničily dva vstřikovače. Prej je lepší rovnou vyměnit všechny čtyři. To čarpadlo se prej asi sekalo a tak to odnesl i ten rozvoďák. Čeradlo by údajně mělo jít zrepasovat, ale stejně když to celý sečtu, tak mě tahle sranda vychází na neuvěřitelnou pálku, kterou tady snad ani nemůžu napsat... Ale na druhou stranu tam bude se zárukou zrepasovaný čerpadlo, nový vstřikovače, nový veškerý těsnění, vyčištěnej motor, preventivně udělaný spodní rozvody (řetěz), atd. Na vše bude normálně záruka, tak já nevím, jestli se vůbec vyplatí shánět jinej motor o kterým nikdo neví, co s ním v minulosti bylo a nikdo mi na něj záruku nedá. Aby to nebylo z bláta do louže... Co si o tom myslíte?
-
- Test driver
no ešte by si sa mohol pochvalit s tou cenou servisu 

- jamaka
- Test driver
Aj tak si mysli, ze je to len odrb servisu, aby nemuseli jednoducho oni platit co len jednu suciastku.
To co su za sracky, ze cerpadlo sa zasekavalo. Tak ak toto budes platit, tak dovi dopo. Na FFI TDDI 90PS z roku 1999 ked sa dodrbe cerpadlo, tak ho normalne startnes na start sprey. A to sa tiez pridiera.
Urcite nasli niekde zmienku o tom ze sa na starych (prvych) TDCi tvorili spony a tie potom zasierkali trysky a cerpadlo, ale aj potom auto chodilo, sice jeho chod je hrozny ale normalne startuje a jazdi.
To co su za sracky, ze cerpadlo sa zasekavalo. Tak ak toto budes platit, tak dovi dopo. Na FFI TDDI 90PS z roku 1999 ked sa dodrbe cerpadlo, tak ho normalne startnes na start sprey. A to sa tiez pridiera.
Urcite nasli niekde zmienku o tom ze sa na starych (prvych) TDCi tvorili spony a tie potom zasierkali trysky a cerpadlo, ale aj potom auto chodilo, sice jeho chod je hrozny ale normalne startuje a jazdi.
-
- Nováček
Re:
Před týdnem sem koupil FoFo, taky 03, najeto 150000. Podle servisky rozvody měněny nebyly, takže du do toho. Koukám, že těm kilákům celkem můžu věřit:-)krajky píše:Ja som Fofo kúpil pred mesiacom. Je to 12/2003 a na tachometry malo 160000 km. Čo by aj odpovedalo veku len nikde som nenašiel a ani v servisnej či bol alebo nebol nenený rozvoďák. Tak ma napadla taká myšlienka. Ale ho určite dám vymeniť.