tak jsem poridil radio
KENWOOD KDC-BT8141UY
Trochu retro styl, mensi recenze:
klady:
1)
integrovana BT HF sada Parrot - stahovani tel. seznamu, prijate/neprijate hovory atd. - dle me ve sve tride bez konkurence. Proste jako byste meli k dispozici vsechny funkce klasickeho mobilniho telefonu, ovsem mate tyto funkce k dispozici v autoradiu
2) dobry
zvukovy projev
3)
USB vyvedene dozadu
4) triradkovy displej
zapory:
1)
Ovladani. Uplne na hovno. Jine slovo pouzit neslo. Nebyl jsem schopny bez navodu ani zvednout prichozi hovor. Problem je v tom, ze na ovladani jsou v podstate jenom dve kolecka + 4 specificka tlacitka. A pres kolecka je ovladani velmi neintuitivni. Koho napadne, ze kdyz podrzite kolecko stisknute 1 sekundu nebo 2 sekundy, ze v tom je rozdil?

Todle je podle me obrovske minus tohoto radia. V zivote jsem v aute nevozil manual od radia a byl nucen se do neho furt divat. Pokud bych delal programy tak uzivatelsky neprivetivym zpusobem, jak je to u tohodle radia, sel bych davno zebrotou
2)
Diskoteka. V noci sviti jak na diskotece, jeste jsem neprisel na zpusob, jak ztlumit podsviceni, tim ale nevylujuci, ze to jde. A nejde jen o podsviceni displeje, sviti prouzky (domodra) kolem, podsviceni kolecek....
3)
Displej. Pokud vam sviti slunce na displej, nejde precist vubec, ale vubec nic. Ani nazev stanice, ani prichozi hovor, kdo vam vola, proste mate smulu, musite si dlani udelat stin.
FM tuner je dostatecny, sice se mi stale zda, ze neni tak vykonny jak na originalnim radiu 6000CD, ale dostacuje. Ovladat radio behem jizdy je porod, skrz zminene ovladani kolecky. Je moznost napojit originalni ovladani pod volantem Ford na toto radio, ovsem redukce stoji lidovych 1.990.-, jediny obchod v CR, kde to lze
koupit (CAW-FD7070). Radio cte MP3, z USB a z CD, ma problem s ceskou diakritikou, kde nekorektne zobrazuje ceske znaky. Radio stalo 5.000,-, za tu cenu je v radiu vynikajici BT HF sada Parrot + dobry vykon. Takze radio obecne mohu doporucit, ovsem je potreba si zvyknout na ovladani. Co by clovek taky asi chtel za pet litru. Ale uz si nejsem vubec jist, jestli by i radio za cca. 8.000.- uspokojilo me pozadavky
edit: doplneno po 14 dnech pouzivani:
radio vracim, 2x se seklo BT. Predtim se normalne telefon s radiem automaticky spojoval, volal jsem z neho, prijimal hovory, vse bylo OK. Kdyz se jednou nespojil, ani neslo explicitne mobil a radio sparovat (psal, ze ma vsechny BT devices full a pritom zadne neslo odebrat) a ja musel udelat natvrdo reset radia (oni vedi, proc davaji cudlik resetu na predni panel), po kterem jsem mel zpatky tovarni nastaveni radia, rekl jsem si, neco jsem udelal blbe a znova vse nastavil. Pak za par dni (slovy 2-3 dny) se to stalo znova a to uz me fakt nasr.... . Volal jsem na podporu a tam mi po 2 dnech telefonovani a psani mailu rekli, ze muj problem resit neumi, ze jedine reklamace. Kdyz jsem si pak vzal do kupy ovladani radia (ktere je stale na hovn...), plus diskoteka (ktera opravdu nejde ztlumit krome sviticich prouzku), plus displej a prictu sekani BT = dost me to odradilo
Taky jsem jeste pouzivanim zjistil, ze ovladani pres kolecka je nejvice na fuck, co kdo mohl vymyslet. Uz mi pripada, ze si ti inzenyri sednou nekde v hospode a po par pivech vymysli, jak uzivatele nasr.t, vsak tam dame multifunkcni kolecko, to nas...re kazdeho