Test nafty - iDnes.cz

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Test nafty - iDnes.cz

Příspěvek od ClairVOYanT » 17.09.2008 09:05

Osobne jsem z 80% tankoval u Benziny TOP Q s tim, ze posledni cca rok pridavam VIF. To se mi opravdu osvedcilo. Shellce jsem nikdy neprisel na chut a hlavne jim davat ty sileny penize na vic za 'lepsi' naftu mi prislo jako blbost, kdyz 'obyc nafta' s aditivem vyjde citelne min a clovek ma vetsi jistotu.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 17.09.2008 09:12

Hosi, nebyla to jen dobre napsana reklama na Benzinu? :roll:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Rohlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlik » 17.09.2008 09:31

no tak jsem si to hezky přečetl a už jedu na Benzinu :D

a teď vážně, každý si do svého mazlíka stejně naleje to s čím má dobré zkušenosti. Hlavní je ,že nafta kdekoliv (krom nějakých JZD - škoda že nebyla taky v testu) palivové soustavě neuškodí ;) To s kterou naftou vaše auto jede líp a méně hlučně při nižší spotřebě je na vypozorování každého z nás. Nezapomeňte jak dopadly v "nezávislém" testu aku od Motorcraftu (nejhorší) a většina z nás je používá roky k plné spokojenosti!!!
Ford Focus Combi 1.8 TDDI 9/2001, 66kW, Moondust Silver

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 17.09.2008 09:33

Jo to je fakt, jako reklama by to bylo fajn a stou kvalitou paliv jeto taky na štíru, benzina se začíná snažit, tak potřebuje trochu mediální podpory :roll:
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 17.09.2008 09:43

Ja to nečetl, ale jen tak že se mi líbí to že je to reklama na Benzinu, kdyby tam sepsuli benzinu a ne šelku tak by asi nikdo neřekl, že je to reklama šelky :mrgreen: :mrgreen:

giacomo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od giacomo » 17.09.2008 09:49

..jen reklama na Benzinu? ..těžko říct ..každopádně je dobře, že se tím začal někdo prohrabovat ..jestli se bude Shell a spol cítit poškozený, určitě nebudeme dlouho čekat na odezvu ..každopádně by testy měla provést nějaká nezávislá instituce ..a co takhle třeba ČOI-ka? ..pokud někdo udává, že "to a to má takové či onaké vlastnosti" a ono to ty vlastnosti nemá, což spotřebitel zjisti jen tak lehce nemůže ..mohlo by to být i "klamání spotřebitele", ne?
Ford Focus Kombi 2003, 1.8 TDCi 85 kW, Black
Obrázek
Obrázek

Rohlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlik » 17.09.2008 09:53

ono taky dělat seriózní test s jedním vzorkem z jedném pumpy je dost zvláštní. Nechci nijak znevažovat práci redaktorů ani Ústavu pro kontrolu paliv a maziv, ale podle mě to byl nevypovídající statistický vzorek. Bylo by potřeba více vzorků, z více míst. Takto mohou být výsledky zkresleny mnoha okolnostmi, které právě nastaly na té či oné benzince :!:

giacomo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od giacomo » 17.09.2008 09:55

Rohlik píše:.... Nezapomeňte jak dopadly v "nezávislém" testu aku od Motorcraftu (nejhorší) a většina z nás je používá roky k plné spokojenosti!!!
...což neznamené že je nejlepší ..je prostě dostačující 8) ..ale Motorcraft baterie o sobě netvrdí, že jsou "prémiové" a lepší než ty ostatní, nebo jo? :lol:
Obrázek
Obrázek

Rohlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlik » 17.09.2008 10:00

cajda píše:Ja to nečetl, ale jen tak že se mi líbí to že je to reklama na Benzinu, kdyby tam sepsuli benzinu a ne šelku tak by asi nikdo neřekl, že je to reklama šelky :mrgreen: :mrgreen:
Kdyby sepsuli Benzinu, tak by se taky ozvali spokojení čerpači Benziny. Spíš by mě zajímalo objektivnější (více vzorků od každé nafty) hodnocení. Jediné v čem je snad tento test vypovídající je, že v Německu dostane člověk za prašule navíc opravdu něco. U nás asi nic moc (nebo to opět bylo způsobeno tím, že byl testován jen jeden vzorek???). Si tak říkám, že mohli uvést na kterých konkrétních pumpách vzorky brali, ono by to taky dost řeklo o vypovídající schopnosti. Mohlo to být na nějaké Shell frančíze, kde majitel aby ušetřil dal do nádrže obyč naftu :twisted:

Rohlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlik » 17.09.2008 10:00

giacomo píše:
Rohlik píše:.... Nezapomeňte jak dopadly v "nezávislém" testu aku od Motorcraftu (nejhorší) a většina z nás je používá roky k plné spokojenosti!!!
...což neznamené že je nejlepší ..je prostě dostačující 8) ..ale Motorcraft baterie o sobě netvrdí, že jsou "prémiové" a lepší než ty ostatní, nebo jo? :lol:
mě příjde že všichni výrobci píšou že jejich výrobky jsou prémiové :D

giacomo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od giacomo » 17.09.2008 10:02

Rohlik píše:ono taky dělat seriózní test s jedním vzorkem z jedném pumpy je dost zvláštní. Nechci nijak znevažovat práci redaktorů ani Ústavu pro kontrolu paliv a maziv, ale podle mě to byl nevypovídající statistický vzorek. Bylo by potřeba více vzorků, z více míst. Takto mohou být výsledky zkresleny mnoha okolnostmi, které právě nastaly na té či oné benzince :!:
..jak jsem napsal na ïDnes:

..no já myslím, že když udávají nějaké hodnoty paliva, tak by to mělo platit pro značku paliva jako takovou VŠUDE A KDYKOLI !!! ..ne že se budu dívat ke které Shellce pojedu a v kolik hodin je tam prémiová lepší nafta abych stihl natankovat dřív, než ji napančujou tou běžnou za prémiový prachy....;-O To je podle mě absolutní blbost...
Obrázek
Obrázek

giacomo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od giacomo » 17.09.2008 10:04

Rohlik píše: mě příjde že všichni výrobci píšou že jejich výrobky jsou prémiové :D
..jj..to máš asi pravdu ..a rohlíčky z císařské pekárny jsou dnes extra vypečené 8) ..asi se dám na astrlogii a sestavím si osobní horoskop benzínky, než začnu tankovat :P
Obrázek
Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 17.09.2008 10:19

Jde hlavně o to udělat si představu také o jiných značkách protože třeba většina tady na foru včetně mě má Shell V-diesel power za top a nej..... a skutečnost bude asi jinde. Masírování a reklama dokáže divy....jak už bylo použita mockrát v historii ....100x opakovaná lež se stane pravdou.
Může to být klidně zatím reklama pro Benzinu, ale proč ne, když může Shell tak Benzina taky.
každý si z toho veme jen to co potřebuje :!: :!: :!:
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 17.09.2008 10:20

Ja jsem to psal uz pred par prispevky - auto mi vzdy jezdilo dobre na TOP Q od Benziny a nemenil jsem. Nemel jsem ani duvod - max. jsem pridal aditivum.

Co se testu tyka, tak je to fakt strasne 'vokaty'. Obaval bych se, ze tam asi nejakej zasah z Benziny bude. Jenze pravdu se clovek nikdy nedozvi.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 17.09.2008 10:24

me treba shell diesel extra vyhovuje vice nez benzina TopQ (na ktery jsem najel cca. 18.000 km v kuse), s shellem mi spotreba klesla o pul litru, zivost a klepavost je IMHO stejna :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“