Klimatizace
- jirkau
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klimatizace
uhliky na motoru? Co to je? 

-
- Junior
Tak alespoň ve zkratce. Může se klima při nízkém tlaku plniva nějak poškodit? Při studeném motoru cvaká (po zahřátí ne), ale nepotřebuju jí plnit, páč ji moc nepoužívám, ale zapínání při ofuku oken se nevyhnu... Teda pokud to nedám na okno+lidi. Jinak bych počkal na jaro. Díky.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vewehr: 2 stranky zpatky
Tomy píše:Mám mikro-únik v klimatizaci, zřejmě v chladiči. Po natlakování na cca 20 bar mi tlak v systému klesl asi o 0,2 bar za 10 minut. Teď mám systém klimatizace vypuštěný. Napadlo mě, že bych si chladič nechal vyměnit až na jaře 2009, protože v tomhle roce už klimu asi moc potřebovat nebudu. Chtěl jsem se zeptat, jestli nemůžu ničemu uškodit, když nebudu klimatizaci víc než půl roku používat, když v manuálu je, že se má zapnout asi na půl hodiny měsíčně. Díky.
chmelko píše:prežije to neboj
-
- Junior
- Jemar
- Zkušený
foki asi myslel uhlíky na motoru ventilátoru (je za odklápěcí přihrádkou před spolujezdcem)jirkau píše:uhliky na motoru? Co to je?
-
- Nováček
manualna klimatizacia ford focus 1.8TDCI
Cauko
Chcem sa spytat ma niekto navod k manualnej klime, teraz nemyslim ovladanie ale servisny navod s obrazkami z coho sa klima sklada a jej jednotlivych casti
Pripadne nejake fotky by pomohli
Jep ravda ze pr nedostatku chladiva (freonu) sa klima neda zapnut ale ze kontrolka zapnutia svieti?
Vdaka
Chcem sa spytat ma niekto navod k manualnej klime, teraz nemyslim ovladanie ale servisny navod s obrazkami z coho sa klima sklada a jej jednotlivych casti
Pripadne nejake fotky by pomohli
Jep ravda ze pr nedostatku chladiva (freonu) sa klima neda zapnut ale ze kontrolka zapnutia svieti?
Vdaka
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Chalani, odislo mi lozisko na klimatizacii, neviete ako sa to meni, ci sa da len lozisko, alebo treba cely nejaky system kupit , co taka sranda stoji ? riesil to uz niekto z Vas ???
PS: Symptomy => piskavy zvuk z motora, najprv len kedy tedy potom uz stale ...
Chybne, ale mozne priciny vzniku zvuku => vodna pumpa, remen nabity prachom a kamienkami
(to som napisal, len ak niekto ma nieco podobne)
PS: Symptomy => piskavy zvuk z motora, najprv len kedy tedy potom uz stale ...
Chybne, ale mozne priciny vzniku zvuku => vodna pumpa, remen nabity prachom a kamienkami
(to som napisal, len ak niekto ma nieco podobne)
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

-
- Nováček
Mám následující problém s automatickou klimatizací (motor 1,8TDDi). Za velmi horkých letních (jak jinak že?) se mi stane, že třeba od rána jedu s klimou a je vše Ok. Pak někde kolem poledne zastavím (po cca 3 hodinách jízdy) a když se za 2 hodiny vrátím k autu, tak klima nejde sustit, respektive trvale svítí LED kontrolka, ale nechladí a po cca 1 hodině jízdy se mi podaří klimu po opakovaném zapínání a vypínání uvést do chodu, ale jen tak na 10min (ale to zase chladí jak blázen) a pak zase vypne a musí se nechat 15min odpočnout a tak to jde pořád dokola, až odpoledne (když se trochu ochladí?) začne znovu pracovat.
Zatím jsem nechal doplnit freon (těsnost OK) a dál nevím ani já, ani servis.
Věděl by někdo radu, čím by to mohlo být?
Zatím jsem nechal doplnit freon (těsnost OK) a dál nevím ani já, ani servis.
Věděl by někdo radu, čím by to mohlo být?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi nechal doplnit medium, cili v malem mnozstvi media problem neni, zkusil bych jit po cidlech. Mas automatickou klimu, takze bych ji zkusil zapnout na manualni rezim, zapnout klimatizaci a cekat. Pokud pujde studeny vzduch, bude problem pravdpodobne nekde v automatickem rizeni teploty = mozna v cidlech. Manualni rezim docilis tak, ze zapnes klimu na AUTO (sviti A/C), pak zmenis manualne rychlost vetraku (napis AUTO zmizi, A/C sviti stale) a dej jeste teplotu na minimum (LO), aby se do toho neprimichaval teply vzduch. Pokud je vse OK, mel by jit studeny vzduch 

- Jemar
- Zkušený
Dnes je u nás skoro jarní počasí a tak jsem vyzkoušel funkci klimatizace. Nesmrdí a běží. Zároveň se promaže a tím utěsní veškeré spoje, takže náplň by měla vydržet déle. Nezapomeňte, klima by měla běžet alespoň 30 minut měsíčně.
-
- Test driver
len upresním,že samotne medium nič neutesní, ale len navlhčí spojovacie O-ringyJemar píše: Zároveň se promaže a tím utěsní veškeré spoje,

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
coz je pres zimni mesice trosku problemJemar píše:...Nezapomeňte, klima by měla běžet alespoň 30 minut měsíčně.

- Jemar
- Zkušený
No určitě O-kroužek s povlakem směsi R134a s olejem PAG (Poly-Alkylen-Glykol) těsní lépe, než kroužek suchý 
to Zewl: to je pravda, ale je potřeba využít každé situace!

to Zewl: to je pravda, ale je potřeba využít každé situace!
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Chci se zeptat: do klimošky se doplňuje nějaký plyn(?)
kde se doplňuje a dá se poznat kolik ho tam teď mám?
kde se doplňuje a dá se poznat kolik ho tam teď mám?