Pozeram, ze sa to tu zvrhlo na klasicky PC vs. Mac flame.

Ja to vidim asi takto. Som applista, ale PC nezavrhujem.
Win XP mam dokonca aj vo svojom MacBooku oficialne zakupene a nainstalovane. Win nemusim a nemam rad, ale co si budeme hovorit, na niektore softy je nevyhnutny, pripadne praktickejsi. Ano, aj na Maca su Office, ale 100% kompatibilita to nie je. A nie su ani lokalizovane, co niektorym ludom moze vadit. Uz len slovensky korektor, ktory je priamo vo win Office je lepsi ako doplnok, ktory sa da kupit solo pre mac verziu. Takisto ako vcedula spominal, na tvorbu webu by som ich uprednostnil aj ja.
Ale tam to pre mna Windows konci a nechcem ho ani vidiet. Ano, aj XP funguju, nemusia padat a podobne. Ale kto neokusil MacOS X, nepochopi, bez urazky. Nepoznam nikoho, kto by sa od Apple vratil ku MS. Switcherov od windovsov ku apple za to poznam vela.
Hm, sledujem, ze som sa nakoniec neudrzal a tiez pridal do flame.
Aby som nebol uplne offtopic, pridam svoj nazor na iPhone. Nadherna, vymakana hracka, ktorej chybaju niektore bezne funkcie, ktore by teda chybat nemuseli. Ale nie su ani nevyhnutne a da sa pouzivat aj bez nich. Namiesto nich ma zasa funkcie, ktore "bezny" mobil nema - ovladanie prstami (niekomu vyhovuje, niekomu nie), je to vlastne iPod, ma super diplej (da sa pozriet film lepsie, bo je vacsi)... Proste je to "nejaky" mobil (?). Niekomu sa pacii, niekomu nie. Je to IMHO uplne jedno. Pravdupovediac mi trochu zacal liezt na nervy, lebo sa okolo neho rozputalo take sialenstvo. Co ale tiez hovori, ze okrem dobreho marketingu je aj vynimocny.

Ci si ho ja kupim? Hm... Neviem. Je drahy, je velky, vobec ho nepotrebujem, lebo sedim 16 hodin denne pri pocitaci (Apple), takze MP3 prehravac ani mobilny internet nepotrebujem. Napriek tomu ma laka, lebo je vynimocny a odlisny.
Nakoniec si neodpustim jedno rypnutie v ramci pc/mac flame a ukoncim svoj siahodlhy prispevok mojou najoblubenejsou "PC chybovou hlaskou":
Vase mys se pohnula. Aby se zmena mohla projevit, pocitac nyni restartuje.