Klimatizace
- Kolda
- Nováček
Re: Klimatizace
Mám takový drobet neobvyklejší problém, klima chladí dobře, ale dělá si co chce. Např. ji zapnu a pak nejde vypnout (dioda nesvítí), nebo se zase sama zapne (dioda opět nesvítí), nevím si s tím rady? 

-
- Test driver
obvykla otazka..nemas nastaveny ofuk uplne na pravo na okno?
- Kolda
- Nováček
Nene, to už sem se taky poučil.. Vůbec nezáleží kam mám proud vzduchu nasměrovaný, dělá to pořád.. Je pravda, že to občas funguje, ale ne na dlouho. Potom když jezdím 400km do Německa tak už mi z toho suchého vzduchu i slzí oči..nehledě na zbytečně zvýšenou spotřebu, ne vždycky je klima potřeba
- Stehnak
- Test driver
Pokud se nepletu, tak klima je zapnuta aniz by svitila dioda jen kdyz se da ofuk na predni okno. Takze bych zkusil jednu vec: rozdelal stredovej panel a kouknul se na otocnej knoflik co ovlada smer toku vzduchu. Je tam nejakej "koncovej spinac" polohy foukani na predni okno... Sel bych po nem, popripade ten kablik odpojil. Pak bych mozna zkusil vymenit i celou elektroniku tlacitek na klimu vyhrivani oken...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- Kolda
- Nováček
To bych mohl skusit, odpojit ten koncový spínač. Když budu potřebovat odmlžit sklo pomocí klimy, tak si jí zapnu sám. Nemám rád takový moc automatizovaný systémy 

-
- Nováček
Výpadky klimatizace
Neřešil jste někdo prosím problém s výpadky klimatizace na FoFo I ,1,8TDDI 2000 ?
Samozřejmě vypne v počasí, kdy jí nejvíc potřebuju. Když je venku přes 30°C a chvíli se courám v koloně, tak ta mrcha vypne a nikdo neví proč. Tlaková zkouška - v pořádku, Tlaková čidla - obě nová, Ventilátor - běží a fouká jako blázen. Jen kompresor prostě vypne.
Samozřejmě vypne v počasí, kdy jí nejvíc potřebuju. Když je venku přes 30°C a chvíli se courám v koloně, tak ta mrcha vypne a nikdo neví proč. Tlaková zkouška - v pořádku, Tlaková čidla - obě nová, Ventilátor - běží a fouká jako blázen. Jen kompresor prostě vypne.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výpadky klimatizace
hodne media
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Hodně média tam myslím nebude. Jelikož byl celý systém prázný a pak byl vyměněn chladič, napouštěli přesně 740g R134a.foki píše:hodne media

- jirkau
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chtel bych se optat jak se ma takova slusna klima chovat.
Kdyz ji zapnu, chladi a vse je jak ma. Po urcite dobe (neco mezi 1-2 hodinama) se vyrazne zpomali vetrak a prakticky prestane foukat. Pomuze az nechat auto (nebo klimu) chvili odpocinout. Je to normalni? Prijde mi, ze ten vetrak je nejakej divnej ...
Kdyz ji zapnu, chladi a vse je jak ma. Po urcite dobe (neco mezi 1-2 hodinama) se vyrazne zpomali vetrak a prakticky prestane foukat. Pomuze az nechat auto (nebo klimu) chvili odpocinout. Je to normalni? Prijde mi, ze ten vetrak je nejakej divnej ...
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Máš automatickou nebo manuální?
- Alonso68
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak o dovolené mi přestala jít klima, po zapnutí kompresor sepne, ale nerozjede se ventilátor chladiče- kompresor za chvíli vypne, zřejmě se přehřátím zvýší tlak.Šel jsem po pojistkách, ale všechny jsou OK. V autě mám jen jeden ventilátor /r.v.2004/, po rozpojení konektoru a připojení motorku přímo na baterii větrák běží. Součástí držáku ventilátoru je jakési čidlo- spirála drátku a nějaká elektronická součástka, nevíte o co jde? Je to připojené v konektoru společně s motorem ventilátoru. Mám pocit, že problém je právě v tomhle čidlu.
FF Combi 1.6 16V 2004 Silver
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012
-
- Junior
Tak jsem taky narazil na jednu věc. Klimu moc nepoužívám. Vlastně jen nechtěně, když potřebuju fouknout na skla. Mám dojem, že to se manuál. klima zapne automaticky. Když jsem včera vyjížděl od baráku, po nastartování jsem dal ofuk zamlženého skla a po asi 50 metrech jsem na volnoběhu zastavil před barákem něco ještě naložit. Auto z venčí slyšitelně cvakalo. Že by klima? Je možný, že by to bylo dlouhým nepoužíváním a časem se to srovnalo (rozptýlení média v okruhu)? Dopol, když jsem jel zase někam jinam, tak jsem po pročtení vlákna na parkovišti klimu pustil, cvakla a svítila. Navíc mi přišlo, že i chladí v poho, takže chyba se neopakovala. Nerad bych cpal 1500 Fordu za doplnění.
Díky.
Díky.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- jirkau
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jde o manuální klimujirkau píše:Ahoj, chtel bych se optat jak se ma takova slusna klima chovat.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
vetrak predpokladam uvnitr . to nema vliv na klimu to spis uhliky na motoru
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :