Naklapeni svetel

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
kaktus
Nováček
Nováček

Re: Naklapeni svetel

Příspěvek od kaktus » 24.06.2008 19:29

pelen píše:to Jairo:
bud je spatny elektricky kontakt - konektor k servomotorku
nebo je servomotorek vadny
nebo je ulomeny nebo vyvleknuty mechanicky pohon.

zdar kolegové. Mám taky problém s motorkem naklápění a sice ten, že je utržený z držáku od spodní části paraboly. Poradí někdo jak se za a/ motorek demontuje ze světla ven. b/ jak nejlépe opravit, upevnít motorek do světla. PS: zítra sem ještě zkusim dodat foto
Ford Focus Ghia sedan, 1,6, 1999
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 28.06.2008 21:41

V pondělí se na to mrknu v práci, ale lepší bude, když to vyfotíš, kde je problém. U land rovera jsem to rozebral, ale u fofa ne. Bude to ale pdobné.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 28.06.2008 23:35

Záleží jeslti je jen "vycvaknutá" kulička, jen to tam narveš. ale jestli je ulomená, opravdu musíš vyměnit motorek a nechat seřídit světlo, nebo to nějak partizánsky "pomastit" jako hihi a účel to snad splní.

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

kaktus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kaktus » 29.06.2008 22:49

fota dodám později, nemám teď foták, pujčil sem ho synovi na dovču. S kuličkou není problém, problém je v upevnění motorku k pevné spodní části světla. Ale až nafotím, přiložím.
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 30.06.2008 08:46

Tak to světlo mám v ruce. Takže odpovídám na tvé otázky:
a) Motorek se demontuje velice jednoduše. Je na bajonet a ve správné poloze je kolmo nahoru. Otočíš s ním doprava cca o 45° a povytáhneš ven z lampy. Tím taky sklopíš parabolu směrem dolů. Stále ti to drží kuličkou k parabole. Nervat! ale naklonit motorek kuličkou co nejvíce dolů tak aby se kulička z uložení vysmekla. Raději si světlo vytáhni z auta - po hmetu to nepochopíš a hlvně asi nedáš zpět. Teda mě by se to asi nepovedlo.

b) jak nejlépe opravit je otázka. Nejlepší by bylo, kdybys měl motorek jen vyskočený. Tak už víš jak to tam dát (opačný postup a)). Když budeš mít ulomenou nějakou packu na motorku, vyměnit motorek (rozebrat asi nejde ???), když budeš mít ale poškozený bajonet na housingu - na těle světlometu, tak je to v háji a buď nové světlo anebo partizánské řešení tzn. nějak to pokarpat. Zkusím ti to nafotit, počkej.

Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 30.06.2008 09:31

Tak tady to je. Je to světlo po faceliftu. Kdybys měl od Helly, mělo by to být podobné, vývoj jsme jim dělali my.

Montáž zpět - přečíst pozpátku :D Jo ale parabola bude uhýbat, musíš ji za něco chytit aby ses tam trefil tou kuličkou.
Přílohy
Správná poloha motorku
Správná poloha motorku
Otočit - někdy nutno ještě trochu zakvedlat, protože se to někdy zahákne a nejde povytáhnout
Otočit - někdy nutno ještě trochu zakvedlat, protože se to někdy zahákne a nejde povytáhnout
Povytáhnout motorek i s parabolou
Povytáhnout motorek i s parabolou
Vyklopit motorek tak, aby kulička vyklouzla směrem dolů
Vyklopit motorek tak, aby kulička vyklouzla směrem dolů

Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 30.06.2008 09:40

Ještě bajonety jak mají vypadat "zdravé".
Přílohy
Bajonet na motorku
Bajonet na motorku
Bajonet v housingu
Bajonet v housingu

Obrázek

kaktus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kaktus » 30.06.2008 13:12

Moc díky za názorné fota. Mám sic světla před faceliftem, ale ono to je skoro obdobné. No problém je v tom, že mám ulomený ten bajonet jak říkáš v housingu. koupil sem světla tady od kolegy z tvého města a přišlo mě to takto ulomené. Ještě se zeptám jestli je možné od housinku idimplantovat přední průhledný plast. Mám totiž jedno světlo fungl s tímto ulomeným motorkem a jedno funkční, ale s poškozeným předním průhledným plastem. že bych to třeba zbastlil dohromady. Dobrý k dobrýmu. Ale nevím jak na to, abych to nepoškodil.
Díky za radu
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 30.06.2008 14:21

Tak jsem se díval na to světlo před faceliftem. Nic moc. Drží to jen ze spodu.
Takže přilepení zpět a tak - hrozí utřepání.

Možná to přehození skla.
Někde to tu kluci řešili. Projdi to a mrkni na rady z praxe. Já jsem teoretik.
Je to lepené takovým silikonem, který trochu povolí teplem a jde pak nějakým nástrojenm opatrně odpáčit. Asi bych to za studena nařízl a pak zahříval. Světlo vydrží v pohodě 100°C, ale nesmíš to páčit brutálně něčím malým. To pak nechá stopy v černém plastu. Sklo je pevnější plast s tvrzenou vnější povrchovou vrstvou tak vydrží ještě víc.

Pak až to budeš dávat zpět, asi by se to mělo očistit od toho starého silikonu a přilepit novým. Musí to 100%-ně těsnit, jinak se ti bude hodně mlžit sklo = nic neuvidíš a budeš oslňovat.

Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 30.06.2008 14:26

Je to ale šílená operace - můžeš si tím silikonem zasvinit sklo zevnitř, parabolu. Ty dvě věci jsou nejhorší. Když bys to pak čistil tak to odřeš (sklo zevnitř nemá tvrzený povrch).

Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 30.06.2008 14:47

Zrrovna o víkendu jsem rozebíral motorek a to úplně. Nešel. Tak po rozebrání jsem zjistil že se dostala vazelína z koleček do senzoru který snímá v jaké poloze je motorek resp svetlo nastavené. On pak neví kde - v jaké poloze je a nedělá nic.
Po vyčištění maká jak má. :wink:
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 30.06.2008 15:02

Jairo píše:Je mozne,ze niektore verzie FoFo nemaju motorcek na naklapanie svetiel? Ak hej,akym sposobom funguje potom to naklapanie (zeby mechanicky :wink: )?
Ak maju motorcek vsetky FoFo,skusim ho este lepsie pohladat,resp. odmontovat celu krytku svetla smerom od motora. Mam totiz problem,ze naklapanie laveho svetla vobec nefunguje.Tak zistujem,kde by mohla byt chyba :(
Jsou světla bez motorku. Dnes jsem jedno viděl a čuměl jsem na to jako puk. 8O Místo motorku tam je takové táhlo, co vypadá jako ploutev a tím se šteluje naklápění až po otevření světla ze zadu! :o Tak se asi dělá do nějakých rozvojových zemí nebo co.
:?

Obrázek

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 01.07.2008 16:51

kaktus píše:Moc díky za názorné fota. Mám sic světla před faceliftem, ale ono to je skoro obdobné. No problém je v tom, že mám ulomený ten bajonet jak říkáš v housingu. koupil sem světla tady od kolegy z tvého města a přišlo mě to takto ulomené. Ještě se zeptám jestli je možné od housinku idimplantovat přední průhledný plast. Mám totiž jedno světlo fungl s tímto ulomeným motorkem a jedno funkční, ale s poškozeným předním průhledným plastem. že bych to třeba zbastlil dohromady. Dobrý k dobrýmu. Ale nevím jak na to, abych to nepoškodil.
Díky za radu
Jj, ten kolega z mesta NJ jsem ja a shodou okolnosti, dnes jsme se o tom se Starochem mluvili.
Nejsem v tom sice tak uceny jako on, ale jedine co me napadlo, je pokusit se to prilepit a spoj nejak "zatmelit", aby byl pevnejsi!!!
A co se tyka zkusenosti, od teto zkusenosti neposilam nic Ceskou postou i kdybych mel priplatit treba dve kila!!! :!:
Pak vypadam v jinych ocich jako nekdo, kdo se chtel zbavit poskozene veci!!! 8O :roll:
To Kaktus neber to osobne, proste je to ponauceni a hotovo.
:evil:
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 02.07.2008 07:19

Možná by to šlo zavařit (zatavit plastem - slyšel jsem, že to někteří borci dělají). To by mohlo držet víc než lepení. Žádné tlaky tam nejsou, jen vibrace. Kdybys to zkoušel nějak tak připevnit zpět, myslím, že nějaká nepřesnost se vykompenzuje v tom uložení na kuličku, které tam má dost veliký rozsah - nějaký ten mm.

Obrázek

dj-vozi
Nováček
Nováček

výměna motorku seřízení světel

Příspěvek od dj-vozi » 01.08.2008 10:52

Prosím vás jsem laik tak se nesmějte
Potřeboval bych vědět kde je schovanej motůrek světel (asi ve světle co :) ) no a jestly bi mi nemohl někdo popsat výměnu motorku , Děkuji za pomoc
Ford Focus 1.6 16V Ghia (hatchback) 5.dv, r.v. 1998
černá metalíza, pružiny eibach, výfuk ulter sport, kit KN,

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“