jaký motor Ford Focus 3 kombi/5d hatchback
- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Re: jaký motor Ford Focus 3 kombi/5d hatchback
ked to nachipujes (u koisa aj vramci zaruky), tak budes mat parametre ako 2,0 tdci

- bee
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte. Mate krasne recenzie hosi na moje.auto.cz (vcedula, misoo).
To misoo: Zaujali ma tie tvoje struny a rozsirovacie podlozky. Struny uvidím, ale podložky by som určite chcel dať a časom (ked zoderiem gumy z fabriky - 16") asi aj 17" disky. Dik za info, ku Koisovcom sa uz teraz teším
To misoo: Zaujali ma tie tvoje struny a rozsirovacie podlozky. Struny uvidím, ale podložky by som určite chcel dať a časom (ked zoderiem gumy z fabriky - 16") asi aj 17" disky. Dik za info, ku Koisovcom sa uz teraz teším
- bee
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.misoo píše:ked to nachipujes (u koisa aj vramci zaruky), tak budes mat parametre ako 2,0 tdci![]()
![]()
Po dlhsej pauze vyplnenej intenzivnych hladanim na webe mam zhruba predstavu co za motor som ( sme
- bee
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
uz je to kus off topic, ale nedalo mi to... a btw, cele toto riesim vlastne kvoli tomu, ze ff2 je taky tazky
inak samozrejme ze default 125k v aute je parada nebyt to auto 1,3 tony tazke... holt, to som teda zvedavy, ako to pojde (felda 1.6 kombi pri cca 980kg mala slusny tah, FF bude mat lepsi: felda 980kg/55kW=17,8kg/kW vs 1.8 duratec FoFo 1360kg/92kW=14,8kg/kW vs 2.0 duratec FoFo 1360kg/106kW=12,8kg/kW) 
- vcedula
- .

Clovece, neviem, ci si to uz neprekombinoval. Uz pri kupe auta rozmyslat nad jeho otvorenim, prevrtanim a vymenou vnutornych cast a to este v zaruke ...
- aj tvoja 1.8 musi mat premenlive nasavacie potrubie, neviem, kde si to cital, ze nema, pretoze o tom hovori skratka HE.
- vrtat motor, na to rovno zabudni, ked si ho nechces rovno znicit. Radsej si pozri nejake tie turbo kity, to ti da urcite viac, ako prevrtanie bloku. A mozno za tie iste peniaze.
- kazdy motor sa da rozobrat, okrem hrackarskych z Ciny
- nezabudni, ze kazda cast auta je stavana na niejaky vykon. Ked budes zvysovat vykon, musis menit aj niektore dalsie casti. Napr. piesty, ojnice, klukovku, a potom asi aj aj prevodovku a spojku, zalezi od toho, kolko PS chces z toho vydolovat.
Cakum-prask: ja by som tiez chcel z auta aspon 200 PS, ale nebudem predsa robit upravy motora pocas zarucnej doby. Ked sa nieco stane s motorom, tak mi to nikto neuzna ako zaruku. Zacal som strunami a filtrom a je to rozdiel citelny, dost citelny.
- aj tvoja 1.8 musi mat premenlive nasavacie potrubie, neviem, kde si to cital, ze nema, pretoze o tom hovori skratka HE.
- vrtat motor, na to rovno zabudni, ked si ho nechces rovno znicit. Radsej si pozri nejake tie turbo kity, to ti da urcite viac, ako prevrtanie bloku. A mozno za tie iste peniaze.
- kazdy motor sa da rozobrat, okrem hrackarskych z Ciny
- nezabudni, ze kazda cast auta je stavana na niejaky vykon. Ked budes zvysovat vykon, musis menit aj niektore dalsie casti. Napr. piesty, ojnice, klukovku, a potom asi aj aj prevodovku a spojku, zalezi od toho, kolko PS chces z toho vydolovat.
Cakum-prask: ja by som tiez chcel z auta aspon 200 PS, ale nebudem predsa robit upravy motora pocas zarucnej doby. Ked sa nieco stane s motorom, tak mi to nikto neuzna ako zaruku. Zacal som strunami a filtrom a je to rozdiel citelny, dost citelny.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- bee
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
jasne ze 200 koni je mimo misu.. to som videl na nete, ze to robia z Duratec-u, ale je to komplet prerobeny motor (priame sanie, ine trysky a vymenene skoro vsetko co sa dá
)
Rozmyslam ako sa dostat niekde na 150 k. Kedze si niekde v sekcii motorov spominal ze 2.0 ma inu prevodovku, tak meniť objem je pasé, lebo by sa musela meniť aj prevodovka. Myslel som že 2.0 a 1.8 maju rovnake prevodovky. Chcelo by to pozrieť niekde údaje k tomu 1.8, len som zatiaľ nehľadal sprevodovanie.
Inak 1.8 Duratec praveze nema oznacenie HE (oznaceny len ako 1.8 16V Duratec DOHC) a cital som to aj v nejakých clánkoch ze 2.0 HE ma variabilne sacie potrubie, oproti 1.8 .
Este existuje varianta 2.0 Duratec SCI (priamy vstrek), ale to sa montovalo len do Mondea.
Opytam sa niekde vo ford servise, ci ma vyznam vrtat 1.8 na 2.0, ak okrem piestov by nebolo treba nic ine menit. Ak treba aj prevodovku, tak nic.
Zostane mi len upraviť filter/vyfuk (čo je tiež riadna palka
komplet Milltec 4-2-1 + sportovy kat. skoro 1000 euro, narast o 5-10 k http://www.european-parts.net/catalog/p ... cts_id=598 ). Preto som myslel ze by bolo lepšie, rovno zvýšiť objem. Ale s tym mozem počkať aj na generálku a miesto vybrusu urobiť vrtanie 
Rozmyslam ako sa dostat niekde na 150 k. Kedze si niekde v sekcii motorov spominal ze 2.0 ma inu prevodovku, tak meniť objem je pasé, lebo by sa musela meniť aj prevodovka. Myslel som že 2.0 a 1.8 maju rovnake prevodovky. Chcelo by to pozrieť niekde údaje k tomu 1.8, len som zatiaľ nehľadal sprevodovanie.
Inak 1.8 Duratec praveze nema oznacenie HE (oznaceny len ako 1.8 16V Duratec DOHC) a cital som to aj v nejakých clánkoch ze 2.0 HE ma variabilne sacie potrubie, oproti 1.8 .
Este existuje varianta 2.0 Duratec SCI (priamy vstrek), ale to sa montovalo len do Mondea.
Opytam sa niekde vo ford servise, ci ma vyznam vrtat 1.8 na 2.0, ak okrem piestov by nebolo treba nic ine menit. Ak treba aj prevodovku, tak nic.
Zostane mi len upraviť filter/vyfuk (čo je tiež riadna palka
- bee
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
tak z vrtania nic nebude ani v buducnosti, 2.0 ma aj vacsi priemer ventilov oproti 1.8.
Okrem toho valce maju vloku z liatiny, co by bol asi dalsi problem, v garazi sa to asi nebude dat prevlokovat.
Takze definitivne zostavaju ako mozne upravy len filter/Ecu remap/vyfuk.
Idem setrit na ST-cko
Okrem toho valce maju vloku z liatiny, co by bol asi dalsi problem, v garazi sa to asi nebude dat prevlokovat.
Takze definitivne zostavaju ako mozne upravy len filter/Ecu remap/vyfuk.
Idem setrit na ST-cko
- vcedula
- .

som rad, ze si sa takto rozhodol. Daj tomu radsej cas. Postupne si mozes motor upravovat, aj ja sa tak chystam. Vrtanie je podla mna ta uplne najhorsia vec, ktoru by si spravil.
Presne, ako pises, filter + ECU + zvody + vyfuk. Neboj sa, to spravi z tvojho auta riadnu raketu. Ja mam zatial len filter, este nemam doriesene nasavanie, ale rozdiel vo vykone je uzasny. Nezabudni, mas 1.8 litrovy motor, tebe sa nebude zdvihat vykon ako na 1.3, tebe pojde pekne rychlo hore.
Presne, ako pises, filter + ECU + zvody + vyfuk. Neboj sa, to spravi z tvojho auta riadnu raketu. Ja mam zatial len filter, este nemam doriesene nasavanie, ale rozdiel vo vykone je uzasny. Nezabudni, mas 1.8 litrovy motor, tebe sa nebude zdvihat vykon ako na 1.3, tebe pojde pekne rychlo hore.
- tompec
- Junior

No vida tak to už budeme v reds 3 nové kombíky - počítám i Quickiho
Já teda nejsem žádný závodník a jen běžný uživatel a v motorech se moc nevyznám. Ale myslím si, že 1,8 v benzínu bude bomba, protože moje 1,6 100k je taky bomba. Když chci někoho předjet, stačí lehce přišlápnout plyn a už ho mám
I když se teda většinou snažím jezdit ekonomicky. Ale auto táhne krásně i při 160 km/h a rozhodně to není žádný lenoh 
Takže už jsem na to pěkně vybavené auto zvědavý
Já teda nejsem žádný závodník a jen běžný uživatel a v motorech se moc nevyznám. Ale myslím si, že 1,8 v benzínu bude bomba, protože moje 1,6 100k je taky bomba. Když chci někoho předjet, stačí lehce přišlápnout plyn a už ho mám
Takže už jsem na to pěkně vybavené auto zvědavý
FoFo Combi FL08 Trend, 1,6 Duratec 74 kW/100 k, 04/08, Red Colorado
Škoda Fabia Clasic Plus, 1,2 47 kW, 07/04, červená Cordoba
Citroen AX

Citroen AX

- killerhammer
- Test driver

bee, ty si blazon
za cenu tych uprav si mohol radsej kupit 2.0 tdci alebo 2.0 benzin, nie

tompec, 100k 1.6 vo focuse takisto ako aj 115k 1.6 ti-vct takisto ako aj 1.8 benzin su na blaznenie slabe motory
ak sa xces vyblaznit, tak jedine focus ST
za cenu tych uprav si mohol radsej kupit 2.0 tdci alebo 2.0 benzin, nie
tompec, 100k 1.6 vo focuse takisto ako aj 115k 1.6 ti-vct takisto ako aj 1.8 benzin su na blaznenie slabe motory
ak sa xces vyblaznit, tak jedine focus ST
- vcedula
- .

KH: on chcel auto bez DPH, tam 2.0 benzin nie je.
A na vyblaznenie ti staci aj 2.0 benzin, ver tomu. Ten nesmies prehnat podvozok
Kazde rano do prace prechadzam zakruty v polosmyku, riadim ho plynom 
A na vyblaznenie ti staci aj 2.0 benzin, ver tomu. Ten nesmies prehnat podvozok
- jamaka
- Test driver

Mal si dat dorobit mrezu a mal by aj tu 2,0.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- killerhammer
- Test driver

ale 2.0 tdci N1 urcite je, nie

samozrejme, nehadam sa, kazdy sa blazni podla svojich schopnosti a moznosti, mne tiez staci na vyblaznenie mojich 115k
ano tych 145-150k co 2.0 benzin ma, na blaznenie urcite staci. ale ST by bolo lepsie
ale zasa mas doma ST a rozmyslas, ze bmw1 135i by bolo lepsie
takze si nevyberies 
samozrejme, nehadam sa, kazdy sa blazni podla svojich schopnosti a moznosti, mne tiez staci na vyblaznenie mojich 115k
ano tych 145-150k co 2.0 benzin ma, na blaznenie urcite staci. ale ST by bolo lepsie
ale zasa mas doma ST a rozmyslas, ze bmw1 135i by bolo lepsie
- tompec
- Junior

No jo, no jo
Pro mě je 100k akorát
Asi bych měl pak strach jezdit s takovým motorem (160k a víc) po městě, protože to je právě lokalita, kde jezdím asi nejvíce (80%).
FoFo Combi FL08 Trend, 1,6 Duratec 74 kW/100 k, 04/08, Red Colorado
Citroen AX

Citroen AX

- killerhammer
- Test driver

hej hej to je pravda
ono napr. aky ma zmysel kupovat 1000k bugatti veyron na slovenske cesty alebo do mesta
urcite ziadny, jedinym zmyslom je iba ukazat ze na to mas prachy
ono napr. aky ma zmysel kupovat 1000k bugatti veyron na slovenske cesty alebo do mesta
urcite ziadny, jedinym zmyslom je iba ukazat ze na to mas prachy