Termostat
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ale mě to dělá u auta, které je poránu zmrzlé=studené , hned po připojení baterie
Čidlo teploty motoru je umístěno kde? Je to termistor nebo nějaký spínací prvek nastavený na pevnou teplotu?
A ta krabička na chladiči-nahoře uprostřed mezi ventilátory - to je co?
Čidlo teploty motoru je umístěno kde? Je to termistor nebo nějaký spínací prvek nastavený na pevnou teplotu?
A ta krabička na chladiči-nahoře uprostřed mezi ventilátory - to je co?
FoFo Hubert: 1.8benz 16v 1999 silver combi
- canndale
- Zkušený
Toto mi robilo na predoslom voze - felicia, bol to zaseknuty termostat a stale pustal velky okruhhami píše:Ja som tiez nedavno menil termostat, ale problem bol v tom, ze auto strasne rychlo chladlo napr. ked som stal v zapche (10 min na volnobehu) teplota zacala rychlo klesat. Este som nemal moznost vyskusat ci to po vymene este robi. Uvidime cez vikend idem na SVK tak to preverim.
..takze velky okruh cirkuloval stale a chladil motor.. vysledkom bola vyssia spotreba a chladny motor, teplota sa problematicky drzala na idealnej hodnote..
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Dala
- Nováček
Škoda že jsi nenapsal, že ten výměník scháníš. Mám ho doma a určitě by nebyl za 7400.ordalibor píše:On ten chladič oleje je celkem dobře schovaný, je to taková kostka z žebrováním z jedné strany je přívod a odvod oleje a z druhé vody.Říkali mi v servise,že to sháněli,ale měl to jedině ford, čekali na to 4dni.Když jsem si pak přišel pro auto tak mi to ukazoval zkoušel jsem do toho fouknout, ale málem jsem u toho zmodral takže to bylo pěkně ucpaný.Vypadá to hodně malý a ta cena 7400 je fakt síla. Škoda že jsem ho tam nechal mohl jsem ho vyfotit a dát na fórum.
Tak třeba někdy jindy.
Měj se.
Ford focus combi 2002 1.8 tdci 115 HP
- Eidos
- Nováček
Ahoj,
stalo se vam ze se rucicka teploty vody vysplhala na uplne maximum a po 2-3 minutach zase spadla? zastavil jsem a koukam, ze pres vicko se trosku vycintla chladici kapalina...se zaseknul termostat...to ho budu muset vymenit pokud to bude dale zlobit..dobraje ale cena jak jsem cetl 200 ks u forda je levnejsi nez na feldu
stalo se vam ze se rucicka teploty vody vysplhala na uplne maximum a po 2-3 minutach zase spadla? zastavil jsem a koukam, ze pres vicko se trosku vycintla chladici kapalina...se zaseknul termostat...to ho budu muset vymenit pokud to bude dale zlobit..dobraje ale cena jak jsem cetl 200 ks u forda je levnejsi nez na feldu

Je:
Focus kombi 1.6 16V 2000 State blue
Focus kombi 1.6 16V 2017 Magnetic grey
Byl:
Ford Galaxy 2.0i, FFV, 2008, Blue
Focus kombi 1.6 16V 2000 State blue
Focus kombi 1.6 16V 2017 Magnetic grey
Byl:
Ford Galaxy 2.0i, FFV, 2008, Blue
- Ahmed
- Test driver
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Termostat
omyl-smazat
Naposledy upravil(a) catman dne 09.04.2008 21:22, celkem upraveno 1 x.
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
catman píše:v elektroschématech, která jsem vyhrabal, jsem nenašel to, co by asi odpovídalo mé hledané součástce: ruský katalog
součástka označená 8b607 - netuším, co to je, ve Fordu nebyli schopni najít v jaké skupině ND to hledat. Poradíte někdo, co to je, kde by to mělo být namontováno a jak to má fungovat ? Já i kolega to máme připáskováno na kastlíku akumulátoru.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vzdyt je to tam napsano:
"ПЕРЕКЛЮЧАТЕЛЬ ЭЛ.ДВИГАТЕЛЯ ВЕНТИЛ., FOCUS"
prepinac elektroventilu
prepinac elektroventilu
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
pereklučatěl električeskogo dvigatěla ventilatora - přepínač elektromotoru ventilátoru.pelen píše:Vzdyt je to tam napsano:
prepinac elektroventilu
Pěreklučatěl je asi nepřesné, spíše to měl být vklučatěl/vyklučatěl = spínač/vypínač
přepínač musí mít tři vývody, toto má jen dva=vypínač/spínač
jde mi ale o to, kde v tom elektroschématu ten díl je vidět-jak je označen a pod čím to hledat v katalogu. zda v části chlazení nebo v elektroinstalaci. U Forda na mě čučeli jak trubky, že chci asi něco do raketoplánu

- tempest
- Nováček
Jeden dotaz ohladne termostatu;
v knihe "Jak na to" je uvedene, ze termostat by mal mat maly otvor, ktory pri montazi ma byt umistneny hore. Tyka sa to termostatov na vsetky druhy motorov alebo je to specialita len niektorych typov?
Vedeli by ste niekto napisat, ci termostat na TDCi ma takisto tento otvor? Prezrel som si jeden novy (neoriginalny) termostat a ten nemal ziadnen otvor.
v knihe "Jak na to" je uvedene, ze termostat by mal mat maly otvor, ktory pri montazi ma byt umistneny hore. Tyka sa to termostatov na vsetky druhy motorov alebo je to specialita len niektorych typov?
Vedeli by ste niekto napisat, ci termostat na TDCi ma takisto tento otvor? Prezrel som si jeden novy (neoriginalny) termostat a ten nemal ziadnen otvor.
Ford Focus Combi 1,8 TDCi Ghia, 85 kW, r.v. 2003
- racetiger
- Junior
Ta dira je tam kvuli tomu aby se tam pri napousteni systemu kapalinou nedrzel vzduch,aby se dalo lepe odvzdusnit. Nicmene jak je orig nevim,vim ale ze se kdysi ta dira zvetsovala aby i pri zavreni voda lehce cirkulovala (pokud by neotevrel nedoslo by k maximalnimu prehrati)tempest píše: ...ze termostat by mal mat maly otvor, ktory pri montazi ma byt umistneny hore...
-
- Test driver
origo na moju 1.6 ten otvor mal..
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ten otvor maji myslim vsechny termostaty na vsechny auta, u S105 tam byl take.