brava píše:pro silva:
No u mně je problém, že nevím, jak moc je znečištěný zadek (5.dveře ) ,když tam ty zástěrky nejsou (chtělo by to přímé porovnání). Myslím si ale, že nějaký výrazný rozdíl v tom nebude. Spíš zadní zástěrky omezují vodní tříšť, která se zvedá za deště za autem, a tudíž ti co jedou za tebou o něco lépe vidí a dalo by se snad říci, že jedou tedy bezpečnněji a na šterku za tebou nelítají tolik kamínky.To jsou však převážně výhody pro ty druhé.

tak můžem někdy udělat srovnávaci test

Koukám, že jsi z Vysočiny, tak to bychom mohli být od sebe možná jen kousek? Záleží z které části Vysočiny jsi, - Vysočina je velká

Já jsem ze Seče a to lze ještě brát taky za Vysočinu

do Havl.Brodu to mám tak 35km. Jen nevím jak bysme poručili větru a dešti, aby to případně klaplo...

Snad bysme museli povolat nějakého "vyvolávače deště"
S tím špiněním podle mě taky záleží na pneumatikách. Mám tam ještě zimní (vždyt ještě nedávno u nás pěkně pořádně chumelilo) a ty hážou řekl bych mnohem víc než letní. Pravda v zimě jsou špinavější silnice než v létě, ale i tak.... Když teď meju auto,tak zadní sklo je vždy tak špinávý, že to normálně drhne jak šmirgl papír..

Před tím jsem měl fiestu a tam jsem měl zástěrky i vzádu a řekl bych že se zadek nešpinil tolik jako u focuse, kde je nemám. Ale na drouhou stranu souhlasím s těma, co říkají, že zástěrky autu moc nesluší. Ale ve předu si je určitě nechám, tam to není taková pěst na oko jako u těch zadních (aspoň u fokuse II). No taky uvidím jak to bude vypadat až nasadím nové elektrony, co jsem si nedávno koupil
S tím odlítáním kamínku je to všelijaké. Dvakrát jsem měl tu smůlu (ještě u fiesty), že jsem měl od kamínku rozbité čelní sklo. V obouch případech to ale bylo od protijedoucího auta! Nedávno, asi tak před měsícem když jsem jel do práce, jsem za jednou zatáčkou dojel fábku a v ten moment to bylo samé cvak cvak cvak, i přesto že ta fábie měla v zádu zástěrky.
Na jednom webu jeden člověk psal, že měl zástěrky u svého fofo II i vzadu, ale že je sundal, protože se mu zdálo, že nepomáhaj, že jsou na nic... A od té doby, co jsem to četl, jsem na váškách a nevím jestli je teda dozádu dát nebo nedát...? Přece jenom nějakou tu korunu (1000,-) stojí a každá ušetřená koruna dobrá