mozna po nekolikate ? jak je to s rychlostí ?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: mozna po nekolikate ? jak je to s rychlostí ?
Ale nemyslíš,že je opravdu potřeba nějakej bič?Je pravda,že největší průšvih je stále s uplácením a málo kontrolama.Já mám papíry už 6 let a z toho jsem prošel jednou kontrolou a jednou mi za 56 km/h v obci dali 500kč.To mi přijde dost málo.Nenajedu pravda 50 000 km za rok,ale ani mi auto nestojí jen tak na dvoře.Jsem denně v práci...
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já od začátku roku jsem prošel kontrolou už 3x a radary jsou na každym kroku. Se uplně bojim si zajít na úřad podívat se na stav bodů. Minule bych byl jasnej kdyby na mne nezablikaly protijedoucí auta. Měšťáci učelově lovily na 30km/h. Nejhorší je že dneska přibejvá těch radarů o kterých vůbec nevíme. Na Dobříši si měšťák sedí s ručnim radarem naproti zámku a loví třicítku. A pak už rovnou obesílaj. A když tam jezdíš často a je hezký počasí a ten "lovec" tam sedí pomalu den co den, tak se potíš a vysvětluješ jak je možný že za dva měsíce máš 12 bodů v haj*lu
U nás před hospodou je taky 30km/h a naučily se tam mrchy dávat nějakou trojnožku. Taková malinká nennápadná krabička na třech hubenejch tyčkách. Zaměřej to na místo cca 200m od toho "zázraku" a už to fotěj. Klucí seděj v autě kousek opodál a smějou se. Tyhle jsou nejhorší, nemáš o ničem tušení a máš fotečky. Ti co tě změřej a o kus dál slověj mi nevaděj. Aspoň víš na čem jsi.
Ale je fakt že rychlost by se měla potírat razantně, jsme národ bezohlednejch deb*lů.

U nás před hospodou je taky 30km/h a naučily se tam mrchy dávat nějakou trojnožku. Taková malinká nennápadná krabička na třech hubenejch tyčkách. Zaměřej to na místo cca 200m od toho "zázraku" a už to fotěj. Klucí seděj v autě kousek opodál a smějou se. Tyhle jsou nejhorší, nemáš o ničem tušení a máš fotečky. Ti co tě změřej a o kus dál slověj mi nevaděj. Aspoň víš na čem jsi.
Ale je fakt že rychlost by se měla potírat razantně, jsme národ bezohlednejch deb*lů.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Obake
- Zkušený
ZA 53 si neměl nechat dát pokutuJasio píše:Kámoše vybrali za to, že jel v obci 53I takoví pedanti se najdou.

- Parťák
- Nováček
Nevím proč se tady rozčilujete, všichni víme, co se na silnicích děje a předpisy nás mají chránit, ne? Jezdím podle předpisů, jízdu si vychutnávám (tedy spíš se kochám okolím
) a nemám žádné problémy. Když mně někdo nebezpečně předjede, tak si v klídku zanadávám a na dalších semaforech ho stejně dojedu. Proč se pořád někam honit? Zatím jsem se vždycky dostal včas kam jsem potřeboval. Jenom se bojím toho, až mně nějakej ten debil někde sestřelí
. A že jsou kontroly jen na nějakých místech, kde podle některých z vás se nic nemůže stát? Na to mám jen jednu odpověď: prasák bude jezdit jako prasák všude, takže je jedno, kde ho čapnou. Dřív mně zastavili za rychlost 3x, od nového zákona jsem už pobral rozum a chodám se slušně a zodpovědně
.

- Damon
- Test driver
Jj teď to sice vypadá jaký jsem hrozný pirát silnic ale já si to nemyslím,to že mě cca po 6ti letech blbě chytli je prostě pech. neříkám že dodržuji rychlost. Ve městech tak do +5km jo ale mimo většinou ne. Ne tak moc jako teď ale tak kolem těch 110km/hod mimo a kolem 150na dalnici . Jsou to taky jediné předpisy které občas poruším. Ale když to vezmu že v D se mimo jezdí 100 a na dálnících x a na bouračku jsem tam ještě nenarazil.
Mám najeto za 14let tak 700 000km. Jedna nehoda a to že jsem se vyhýbal náklaďáku a přejel jsem plastový patník do kterého někdo zabetonoval lešenářskou trubku a ta se mi sekla do nápravy a ohnula vše co se dalo.
Jinak teď pro info nesmím porušit toto aby nešli papíry do čistírny:
jízda na červenou
jízda na červená blikající světla na přejezdu
způsobit dopr nehodu nad 50000kč
nepustit chodce na přechodu
nedat přednost v jízdě
a samo že ten samý přestupek překročení rychlosti nad 20 v a nad 30 mimo obec
Mám najeto za 14let tak 700 000km. Jedna nehoda a to že jsem se vyhýbal náklaďáku a přejel jsem plastový patník do kterého někdo zabetonoval lešenářskou trubku a ta se mi sekla do nápravy a ohnula vše co se dalo.

Jinak teď pro info nesmím porušit toto aby nešli papíry do čistírny:
jízda na červenou
jízda na červená blikající světla na přejezdu
způsobit dopr nehodu nad 50000kč
nepustit chodce na přechodu
nedat přednost v jízdě
a samo že ten samý přestupek překročení rychlosti nad 20 v a nad 30 mimo obec
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Parťák
- Nováček
to Damon: doufám, že sis to nebral osobně, já jsem jenom zevšeobecnil můj pocit, když tak jezdím a vidím všechno kolem. Občas se mi chce blejt, velebnosti. 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Parťák : Rozčiluju se proto,protože tam hore pořád vymejšlej nějaký hovadiny,ale stav na silnicích je katastrofální.Třeba nechápu,proč poliši nelověj v provozu...Víš co,civil auto s kamerou a ať jede po D1.Nějaký hovado!!! pojede,blejsknout,dojet,stopnout,namlátit a sebrat papíry.Proč to takhle nejde.Ne,oni si vlezou metr před ceduli vesnice,kde už všichni jedou 60,protože tam neni jedinej barák.A ty prasata co jezděj,tak budou jezdit dál.Na pokuty a úplatky maj.Já kdybych měl platit 2500kč,tak se budu sakra kroutit.Ale peníze nejsou priorita proč jezdim jak jezdim.
Jinak Damone,taky neříkám,že jezdim 50/90/130.Po městě něco mezi 50-60.Mimo vesnice pokud je pěkná silnice to auto jede pořád 110.Nevim proč...
Ale po dálnici mi těch 130 stačí bohatě.Spíš než dodržovat rychlosti v rozmezí kilometrů je jezdit tak,aby člověk dokázal auto zvládnout v nečekaný situaci.
Jinak Damone,taky neříkám,že jezdim 50/90/130.Po městě něco mezi 50-60.Mimo vesnice pokud je pěkná silnice to auto jede pořád 110.Nevim proč...

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pokud to bude podle §22/1f bod 4 , tak nejde o reciditívu ve smyslu zákona a měl by jsi dostat jen pokutu a body a ŘP ti zůstane ( pokud už nedosáhneš tímto dalším přestupkem 12 bodů )Damon píše:No oni mě řekli že nesmím celý rok překročit rychlost jinak mi seberou papíry. Ale koukal jsem na to a není mi to úplně jasný.
Protože jsem porušil toto:a pokud se mi to stane znovu tak mi hrozí toto:(§ 22/1f) bod3) překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o 20 km/h a více v obci nebo o 30 km/h a více mimo obecto je mi jasný ale jde mi o to co když náhodou pojedu ve městě třeba 60 a mimo třeba 100 tak poruším toto:1 měsíc–6 měsíců
(spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 rokuza což mi hrozí pokuta 1000kč a dva body ale nevím zda-li mi kvůli tomu předchozímu mohou vzít papíry. Raději bych slyšel že ne ale nevím. big_bart mi to snad zjistí.(§ 22/1f) bod 4) překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o méně než 20 km/h v obci nebo o méně než 30 km/h mimo obec
http://www.novapravidla.cz/prestupky_a_ ... prestupku/

pokud to však spácháš podle 25 § 22/1f bod3, tak se jedná o reciditívu a pak je to jasné

doufám, že náš čistič citací nezasáhne

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- encephalon
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Fakt je, že na hezkých silnicích jedu taky na pohodu do 120, ale stejně kolem mě proletí spousta "dravců" Jednou stranou se mi zdá 90 na dobré jedničce málo, ale zase ty rychlíky co valí po okresce 150 by měli střílet
Nemluvim o těch rádoby tunerech co se honí po městech, to už nemá cenu ani komentovat... By jim měli policajti brát řidičáky i aut na místě, když si toho neváží.

FoFocombi 2006, 1,6 74 kW, automat v barvě Rákosníčka od velmistra Fokiho. 

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/[/url]

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/[/url]
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Damone, ten rok se to da vydrzet. A pak dale si zvyknes.
- Damon
- Test driver
Už to tetuji jezdím podle navi.
Dnes jsem byl za Brnem a takový rozdíl v čase v našem provozu to zase nebyl.
Ještě k tomu kolony zřejmě kvůli veletrhu a bylo vystaráno.
Dálnice 140km/hod-tacho=131km/hos - navi
97tacho=90navi
55tacho=50navi.
Dnes jsem byl za Brnem a takový rozdíl v čase v našem provozu to zase nebyl.
Ještě k tomu kolony zřejmě kvůli veletrhu a bylo vystaráno.
Dálnice 140km/hod-tacho=131km/hos - navi
97tacho=90navi
55tacho=50navi.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
- Bulbaj
- Nováček
Stále platí možnost se vymluvit na osobu blízkou je-li jejich policejní foto mizerné .
A taky druhá varianta označit za řidiče někoho jiného . Ten to popře a policie musí dokázat kdo to byl .
Pokud by zavedli odpovědnost za přestupky na majitele vozidla
pak se pokutě asi majitel nevyhne , ale bude-li to člověk bez řidičáku tak aspoň nepříjde o body ( nebo je nedostane ? ) .
Zatím mám kliku , že mě ještě nikdy nezměřili ( za 33 roků ), chce to pořádně sledovat okolí , protijedoucí ( slušný řidič zabliká ) , dopr.info , jde-li tak CB ( mám ho
) a šance proti policii se zvyšují .
A taky druhá varianta označit za řidiče někoho jiného . Ten to popře a policie musí dokázat kdo to byl .
Pokud by zavedli odpovědnost za přestupky na majitele vozidla
pak se pokutě asi majitel nevyhne , ale bude-li to člověk bez řidičáku tak aspoň nepříjde o body ( nebo je nedostane ? ) .
Zatím mám kliku , že mě ještě nikdy nezměřili ( za 33 roků ), chce to pořádně sledovat okolí , protijedoucí ( slušný řidič zabliká ) , dopr.info , jde-li tak CB ( mám ho

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Damone, mas zajimave rozdily v rychlostech, ja mam konstantni cca 5-6km/h v celem rozsahu, snimani je digitalni, tak si myslim, ze pri vyssi rychlosti by rozdil nemel byt vyssi.
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám jako Damon. Dokonce o něco vyšší. Při předepsanym rozměru pneu, mám při 120tacho....110nuvi
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ano,taky ta odchylka u mě stoupá...