zvyšování teploty
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: zvyšování teploty
Takze kdybych v pondeli pred jizdou vypustil starou smes a nalil dle navodu novou (pouze cistou destilovanou vodu), tak by byla realna sance, ze tech 280 km dojedu? Samozrejme za predpokladu, ze budu teplotu hlidat a dolivat vodu za jizdy. Pokud to tedy bude unosne a auto se nebude prehrivat. Protoze chci udelat maximum, abych to dotahl k fokimu. Davat tolik penez Henrymu se mi totiz nechce a do noname servisu s timhle taky nechci. Vodni pumpu mam objednanou od fokiho, tu budu mit origo Ford tak ci onak (bud mi ji namontuje osobne, nebo posle)
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Prece kdyz bude mit okolo 90°C a mozna i vice, tak nezamrzne. Starou bych nevylival, jen bych doplnoval. A na tu chvilku staci prevarena voda.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ne? :
Ja mel spis obavy, jestli nemrznouci smes nema nejake specialni slozeni, ktere je prospesne pro chlazeni motoru, ktere destilovana voda nema. Ale protoze se normalne redi 1:1, tak to asi nebude mit na nic vliv, krome mrznuti. Takze to je vyresene, destilka.
Ted to tedy uz jenom zavisi na tom, jak moc to bude unikat.
edit: a starou musim vylit, abych to mohl odvzdusnit, ne? Nebo spis asi myslis to vypustit a pak to tam vratit, co?

Ted to tedy uz jenom zavisi na tom, jak moc to bude unikat.
edit: a starou musim vylit, abych to mohl odvzdusnit, ne? Nebo spis asi myslis to vypustit a pak to tam vratit, co?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
2. varianta spravna, jinak prakticky tu dolevajici destilku lijes " do kanalu".
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
takze asi myslis tohle. Zkusim (i po porade s fokim) vypustit, napustit zpatky a pak to trosku projet, co to udela s teplotou.zewl píše:....Nebo spis asi myslis to vypustit a pak to tam vratit, co?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
JJ, vubec se toho znovupouziti neboj. Ja jsem kdysi dojel z Madarska na balatonskou vodu a ta je mirne radioaktivni.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
radioaktivni? To jsi mel pak ze skodovky takovy maly jaderny reaktor

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dneska vypustil, napustil, proste vse dle navodu v Jak na to a vysledek? Auto stale netopi a po ujeti zkusebnich 80 km (po dalnici pianko) a prubezneho dolivani cca. 5 litru destilovane vody jsem dosel k zaveru:
Nejde o to, jestli jedu 80 km/h nebo 120 km/h. Jde jenom o cas, za jak dlouho se chladici kapalina ztrati. Potom leti teplota nahoru rychle jak svina a behem cca. 500 metru clovek musi zastavit, nebo je s motorem amen. Coz si nelajznu, takhle jet 300 km s vedomim, ze budu muset furt nekde zastavovat kazdou ctvrhodinu. Dival jsem se pod auto, po doliti kapaliny to tece spodem, takze fakt je z toho temer prutokac.
Nejde o to, jestli jedu 80 km/h nebo 120 km/h. Jde jenom o cas, za jak dlouho se chladici kapalina ztrati. Potom leti teplota nahoru rychle jak svina a behem cca. 500 metru clovek musi zastavit, nebo je s motorem amen. Coz si nelajznu, takhle jet 300 km s vedomim, ze budu muset furt nekde zastavovat kazdou ctvrhodinu. Dival jsem se pod auto, po doliti kapaliny to tece spodem, takze fakt je z toho temer prutokac.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hmm,tak pak to nemá bohužel smysl... 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
bohuzel
Auticko nemuze k doktorovi fokimu, ale jenom k "obvodakovi" tady...

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nevite, jak je to s vymenou vodni pumpy? V servisu Ford mi tvrdili, ze na rozvody se sahat nemusi, borec, co by mi to tady pripadne spravoval tak rikal, ze musi. Coz kdyby se melo sahat na rozvody, tak bych jel spis k Fordovi. Nevite nekdo pls? Pokud je to totiz otazka jednoduche vymeny, tak bych si to nechal vymenit v neznackovem servisu (vodni pumpu mam origos Ford od fokiho), pokud neco slozitejsiho, tak Ford.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak po konzultaci fokim jsem se ujistil, ze rozvody se sundavat nemusi, jenom kryt rozvodu aby se clovek dostal k sroubku.
edit: ale i tak pro jistotu jsem se objednal do Forda, prece jenom jak je to u rozvodu, tak zadna sranda
edit: ale i tak pro jistotu jsem se objednal do Forda, prece jenom jak je to u rozvodu, tak zadna sranda

- herizn
- Pokročilý
Vždyť jsi dostal zprávu,že se jedná jen o kryt a o lepší přístupnost,tak nemusíš pokud tedy nechceš k Janišovi......
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja vim ale i v knizce Jak na to je psano, ze rozvody musi dolu. Tak abych mel 100%-ni jistotu, tak radeji Henry, ktery mi taky tvrdil, ze rozvody jsou v pohode
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak rozvody jit dolu opravdu nemusely, celkova oprava me vysla na Kc 4.919.- (pumpa od fokiho 2800 zbytek vymena Ford servis)
Za to mohly byt krasny folie, ale co se da delat. Hlavne ze je Fofo v poradku a to je pro me nejdulezitejsi.