Je mi hamba,ale pročetl jsem jen 5 stránek a nenašel to tam.Dál už to číst nechci a věřím,že mi někdo odpoví...Jak několik dalších členů mám v autě 10W40.Ford doporučuje 5W-30 nebo 40.Jaký je tedy mezi nimi rozdíl.Na co to může mít vliv?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005
Řízení je radost,FORD je řízení!
Blíži sa mi tiež výmena oleja,najazdím ročne cca6-7000km (okrem toho jazdím na služobnom) tak nebudem investovať do značkového oleja.Len som nikde nenašiel či ten divinol je plne syntetický.Nebudem meniť olej za 400-500-600sk/L po roku.
takže asi abych odpoveděl vůbec něco na co se dopisovatel ptal.do mých 118000km tam byl olej mobil 10W40.od tý doby tam dávám divinol 5W30 a mám najeto bezporuchových 184000km.jezdim denně a hodně. a olej to vůbec nežere a maximální spokojenost.důležitý je ho pravidelně měnit.o značku až tak nebeží.jinak bežná cena divinolu je kolem 750Kč za 5l a u nás orogimál olej ford 5l 5W30 stojí 900Kč.přijde mi úplně nesmyslný kupovat olej za 2000Kč!!jinak mogul gx fe 10W40 leju do tranzita i do pumy a úplně bez problémů!od jara ale půjde do pumy už divinol.né že bych z toho nespal ale už jsem ho koupil tak ho tam dám.jestli nechceš zbytečně utrácet a mít co tam patří tak kup ten divinol!nech si ho klidně poslat třeba ocud http://www.autobroz.cz/product_info.php/products_id/408