vrzganie karoserie

Odpovědět
anubis
Nováček
Nováček

vrzganie karoserie

Příspěvek od anubis » 14.02.2008 12:02

pre admina: snazil som sa najst dany vyraz cez "hledat"..
Zacinam byt nervozny: je mozne, aby auto po 17tis km s tolkymi hviezdami z narazovych testov vydavalo vrzgave zvuky? neviem, ci je to tesnenie okolo dveri alebo plasty tapacirungu (ale daqm ruku do ohna, ze oboje), ale pri akomkolvek naznaku skrutenia karoserie (rolety na krizovatkach, hrboly a jamy, dokonca aj ostrejsie zatacky v meste) pocujem zvuky, ktore som od fokusu necakal...je to bezne? co s tym?
FoFoII 5door hatchback Collection X 74kW vyr 07/2007
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html

zirafak
Test driver
Test driver

Re: vrzganie karoserie

Příspěvek od zirafak » 14.02.2008 12:20

Myslim,ze uz sme to tu spominali...
Lokalizovat rusive zvuky je narocna a dlhodoba zalezitost.Ziadna servis ti ju väcsinou ani neodstrani.Kazdy si to riesi radsej sam svojpomocne.
U teba by som to tipoval na tesnenie na dverach,ale takto cez net je tazko radit.Bezne neviem ci to je,ale objavuje sa vselico a nielen u Forda.

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 28.02.2008 19:53

Pokud mě paměť neklame, byl zde už jednou tvůj případ nového ff2 a sklamání z pazvuků. Je to snad rok, či více ale je to tu :idea:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 28.02.2008 21:01

mame vlakno kde rozoberame tieto veci uz dlhsie a dufam ze tam budu aj navody ako to odstranit. najdes to tu.
kazdopadne s tvojim problemom som sa este nestretol. podla mna mozu vrzgat piate dvere.
skus lokalizovat to vrzganie a napis do toho vlakna co si zistil.
dik
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

vevemafa
Nováček
Nováček

Příspěvek od vevemafa » 22.02.2009 10:02

anubis píše:pre admina: snazil som sa najst dany vyraz cez "hledat"..
Zacinam byt nervozny: je mozne, aby auto po 17tis km s tolkymi hviezdami z narazovych testov vydavalo vrzgave zvuky? neviem, ci je to tesnenie okolo dveri alebo plasty tapacirungu (ale daqm ruku do ohna, ze oboje), ale pri akomkolvek naznaku skrutenia karoserie (rolety na krizovatkach, hrboly a jamy, dokonca aj ostrejsie zatacky v meste) pocujem zvuky, ktore som od fokusu necakal...je to bezne? co s tym?
V mém případě vrzalo těsnění okolo dveří. Když jsem jel přes nerovnosti tak to skřípalo no hrůza (později dokonce stačilo lehce zatlačit z venku na dveře - horní část). Dlouho jsem nevěděl co to je, až mě poradil jeden mechanik od Forda. Jeho otázka zněla zda jsem neošetřil těsnění okolo dveří regumem nebo něčím podobným na ošetření pryže. Samozřejmě, že jsem ošetřil a né jednou. Jeho rada byla koupit benzín. čistič a několikrát všechno těsnění dveří očistit tímto benzín. čističem včetně dosedacích ploch karoserie . Zároveň mě doporučil abych dosedací plochy (těsnění , karoserie) nevoskoval, nenanášel žádné leštící prostředky. Od té doby žádné zvuky !!!!
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea

lijab
Nováček
Nováček

Příspěvek od lijab » 03.03.2009 11:48

Dveře mi vrzaly jako na hradě, hlavně při parkování na né úplně rovné ploše. Osvědčilo se mi (na radu v servise) těsnění umýt Jarem a pak natřít obyčejným mýdlem. Pomohlo to na 100%
Ford Focus Gold Collection, 1,6 / 74 kw, silver moondust, 2007
Obrázek

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 08.03.2009 19:25

lijab píše:Dveře mi vrzaly jako na hradě, hlavně při parkování na né úplně rovné ploše. Osvědčilo se mi (na radu v servise) těsnění umýt Jarem a pak natřít obyčejným mýdlem. Pomohlo to na 100%
Dnes som odstraňoval - utieral silikónový olej a kvapky vody čo sa na ňom uhniezdili...
Keď bude teplejšie vyskúšam teda asi Jar a mydlo? Potierať tie gumené tesnenia obyčajným toaletným /suchým/ mydlom?
Niekto niekde spomínal silikónovú vazelínu - logicky ale na ňu sa viažu nečistoty...
PS: Bola to moja prvá zima - nepríjemne ma ale prekvapilo na ňom(okrem vŕzgania gumených tesnení dverí), že mi dvere primŕzali aj keď som ich dvakrát nastriekal silikónovým olejom.
Na Mégane II som po dve zimy ani raz nemusel dávať nič - ani neprimŕzali, ani nevrźgali...
Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 08.03.2009 19:39

ja furt nieco pocujem. Nedavno mi zacalo vrzgat spatne zrkadlo vnutorne :(. Tak isto vrzga (zatial malo) plast dekoru na panely.
v galerke mam toho dost, keby ta zujimalo. Ale polovicu veci za posledne 2 mesiace som tam ani nepisal uz.
posledna vec - vzadu - taka "pologula" z ktore pri kombi vychadza bezpecnostny pas pre zadne sedadla - stacilo podlozit a bolo..
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 06.05.2009 15:53

BobTDCi urcite to nicim nemaz :!: Vrzganiu sme sa tu uz venovali :) U mna a Antonia - obaja mame kombi, to funguje tak, ze vzdy ked umyvam auto tak pekne ocistim aj tesnenia - aj tie plstene od prachu a necistot. nezabudni aj na dosadacie tesnenia - vid spomenute vyssie a budes mat po probleme. Ak to zanedbas tak ti neskor bude znova vrzgat. leto je horsie lebo je ceste kopec prachu, ktory sa tam velmi rad usadi. Cim rychlejsie jazdis po dialnici tym skor ti to zacne vrzgat - kvoli necistotam, ktore nachytas.
Ak by si chcel aby ti Fofo vobec nevrzgalo tak tam supni zavodny ram :mrgreen:
To by bola pecka !
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach
Obrázek
galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofok » 28.10.2011 13:10

Tak už taky vrzgám při přejezdu nerovností a dělá to od tý doby co jsem ošetřil těsnění silikonem a teď čtu,že je lepší to jenom umýt a odmastit.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 28.10.2011 15:00

To blbý vrzání dělá s největší pravděpodobnosti to plstěný těsnění u dveří.Vzal jsem izolačku (v mém případě černou) a nalepil na kasli v místě dotyku toho těsnění a karoserie a vrzání zmizelo.Jak dlouho tam izolačka vydrží nevím,mám ji tam od jara a zatím drží .Když se nalepí přesně, tak normálně není vidět,pouze když jsou dveře otevřený a to se ještě na to musím zaměřit.Při letmém pohledu nic vidět není.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“