omik píše:Realita je proste taka, ze masovo sa turbo dava do nafty a do benzinov sa masovo turbo nedava. Takze ci chces alebo nie, poslednych x rokov a dalsich y rokov plati, ze nafta nad benzinom vyhrava v spotrebe a zatahu. Ze sa to mozno jedneho dna zmeni, to je problem o inom...
Omik neuveris, ale suhlasim, mas pravdu. Nafta v sucasnosti vitazi. My sme s chmelkom (trufam si to napisat) chceli vyjadrit len to, ze vyvoj benzinov sa zastavil na mrtvom bode, vsetky peniaze isli do nafty a samotny benzin tym v globale hrozne utrpel. Ale ked nastupia benzinove turbo motory, tak sa velmi lahko moze situacia otocit.
Teraz vsak vseobecne plati, ze nafta je lepsia. Ak ma vsak clovek specificke poziadavky uzivania si dravej jazdy, tak tam nafta konci a nastupuje benzin. Krasny priklad toho je test Focus Mk1 ST, ktory testovali na okruhu v Sosnovej a cely okruh robili len na dvojke. Bohuzial, na toto diesel nema.
Jednoducho su oblasti, kde ma navrch nafta, niekde ma navrch benzin. pre bezneho cloveka vyhrava nafta, vseobecne vyhrava nafta. To uznavam. Ale su oblasti, kde by sa jednoducho pchat nemala, lebo na to nema.
Nech zije Duratec ST !!!