Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy

Moderátor:phofy
Odpovědět

Pouzivate aditiva?

Nemám DPF a nepoužívám aditiva
87
16%
Nemám DPF a občas používám aditiva
84
16%
Nemám DPF a vždy používám aditiva
133
25%
Mám DPF a nepoužívám aditiva
73
14%
Mám DPF a občas používám aditiva
66
12%
Mám DPF a vždy používám aditiva
89
17%

Celkem hlasů: 532

honolulu
Junior
Junior

Příspěvek od honolulu » 31.10.2007 15:23

Hm, ale veď si prečitaj pozornejšie príspevok..alebo príspevky ostatných.
Ja som neospevoval Shell ako značku nad ktoru niet. Ale každopadne každy si ju chváli.
A ja tankujem OMV, zatial max.spokojnosť (+nejaké adittíva)
:wink:
Obrázek FORD FOCUS 1.8 TDDI,kombi, 66kw, GHIA,tmavomodrá metla

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 31.10.2007 16:08

Nechci zatracovat žádnou naftu,ale kdo chce, tak si udělá svůj názor. V únoru jsem koupil fofo, našel tyhle stránky a tady se dozvěděl, že pro životnost ropáka je mimo jiné důležitá kvalitní nafta, hlavně u TDCi verze. Vyřadil jsem z tankování "obyčejné" benzinky a začal jezdit jen k OMV. (Shellka se mi zdála přece jenom drahá). Jezdil jsem půl roku a jak jsem dopadl? Zalepený vstřikovače. Je fakt, že jsem tankoval 2x v Chorvatsku, ale také jen OMV a pak auto začalo blbnout. Nemůžu tvrdit, že mám problém díky nafty, protože to není prokazatelný. Ale můj názor je, že ano. Svůj názor si udělejte sami. Prostě na OMV ať má svou nebo kupovanou naftu mě už nikdo neuvidí. Přešel jsem k Shellu. :wink:
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 31.10.2007 17:45

ClairVOYanT píše:to omik: ja jsem zkousel u kazde (te proflaknutejsi jako shell, aral, benzina, OMW, atp.) z pump tankovat cca 4x za sebou a nikdy nebyl rozdil vetsi jak +- 0.4l. Kdyz si vezmu financni rozdil Shell vs Jett, tak jsem na cca 2,5 az 3kc/l nafty. Pokud to rozpoctu do 50k km/rok, tak mi vychazi, ze na lepsi nafte dam o cca 8 az 8,5k kc vic. Vsechno jsem pocital presne z meho excelu ve kterem si vedu spotrebu od uplnych zacatku. Coz je neco kolem 700kc mesicne. Vse pocitano Shell bez aditiv a Jett s aditivem za 150kc, ktery vydrzi cca 10 tankovani. Ale neberte mi ted vsichni 'na korunu presne za slovo'. Jezdim kolem Shellek a vetsinou jsou kolem 32kc/l a Jett kolem 29kc/l. Z toho soudim ten rozdil cca 2,5 az 3kc/l. At to pocitam jak to pocitam (kdyz se pokousim i zapocitavat usporu 0.4l) - jsem tam stejne kolem 7k az 8k rocne navic. Pro me to jsou penize, ktere znat jsou, pac mi na dopravu firma neprispiva :-). Pokud ale neni Shellka obecne tak draha jako vidam na karlovarce, tak se omlouvam a pocital jsem to blbe :-)
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... &start=270 (ten dlouhej prispevek ode me ke konci stranky)
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... &start=285 (prvni prispevek na te strance ode me)
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 31.10.2007 17:50

lubec píše:
honolulu píše:...Čo narobíme mi (ja) keď najbližší Shell máme 35km? Aj ja by som tam rád tankovával ale musim sa uspokojiť aj s OMV,SLOVNAFT a pod + additivum, a zatial spokojnosť,tichý chod, dobrá spotreba :wink:
A čo asi tankuješ na tej Shellke? Myslíš, že si Shell dováža nejaké vlastné palivá odniekial z tramtárie? Pokial viem, tak na slovensku majú vlastné palivá iba OMV (vozia z Rakúska) a Slovnaft. Iné firmy nakupujú od nich! Teda tuším ešte JETT vozí z čiech. Nebojím sa tankovať u týchto firiem (teda okrem JETTky) a keď chcem raz za čas lepšiu naftu, natankujem EVO Diesel na Slovnafte, radšej ako Shell :wink:
uz to asi 3x opakujem na tomto fore a mozno aj v tomto vlakne, V-Power Diesel ma zlozku vyrabanu technologiou GTL (Gas to liquid), ktora sa donedavna vyrabala iba v niektorych vybranych rafineriach a slovnaftacka rafineria v BA k nim rozhodne nepatrila....
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 31.10.2007 22:59

No je vidět,že Shell si vytvořil docela nedotknutelný kult.A všechny čerpačky tady u nás mají meně kvalitní naftu jak shell.Tomu se musím jen smát.
Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 31.10.2007 23:04

Beru Shell aby motor lépe šel :lol: Ba ne maj nějaký ty jejich body nebo co a to se líbí manželce, jinak si myslim že rozdíl mezi Shellkou a třeba Benzinou tak velkej neni...jestli vůbec je?!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 01.11.2007 00:59

Jozkablack píše:Beru Shell aby motor lépe šel :lol: Ba ne maj nějaký ty jejich body nebo co a to se líbí manželce, jinak si myslim že rozdíl mezi Shellkou a třeba Benzinou tak velkej neni...jestli vůbec je?!
tak teď jsi určo popíchnul Ahmeda :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 01.11.2007 09:07

Partizan píše:No je vidět,že Shell si vytvořil docela nedotknutelný kult.A všechny čerpačky tady u nás mají meně kvalitní naftu jak shell.Tomu se musím jen smát.
kludne sa smej :)... tak ako ja by som sa mohol smiat ludom, ktori tankuju odpad za polovicnu cenu a potom im odide cerpadlo alebo vstreky, tak ako by som sa mohol smiat ludom, ktori maju o pol litra vacsiu spotrebu...ale to je kazdeho osobna volba, nie?

nevravim, ze vsetci ostatni maju horsiu kvalitu, len vravim, ze shell je pre mna osobne dostatocne kvalitny a ze mi nevadi si za tu kvalitu priplatit par korun. vsetko vychadza z osobnych skusenosti. so starsim fiatom cromou som na shellku nikdy nezavital, a uz vobec som do nej nelial v-power diesel, tam som tankoval vsade (okrem slovnaftu, ktory bojkotujem z osobnych dovodov ;) ).

mirec_m
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirec_m » 01.11.2007 11:10

podla mna je jedno kde tankujete aj tak je to to iste
mam robotu blizko 2 benziniek roznych znaciek :) cca 30m vzdialene
ale ked pride cisterna pol nadrze da 1 a pol druhej benzinke :)
a kto ma teraz lepsi benzin/naftu?
skor to zavisi od cistoty nadrzi kde palivo uskladnuju
aspon podla mna :oops:
Ford Focus Combi 1.8 TDDI rv2000 GHIA tmavo modra
Obrázek

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 01.11.2007 20:33

kludne sa smej :)... tak ako ja by som sa mohol smiat ludom, ktori tankuju odpad za polovicnu cenu a potom im odide cerpadlo alebo vstreky, tak ako by som sa mohol smiat ludom, ktori maju o pol litra vacsiu spotrebu...ale to je kazdeho osobna volba, nie?

nevravim, ze vsetci ostatni maju horsiu kvalitu, len vravim, ze shell je pre mna osobne dostatocne kvalitny a ze mi nevadi si za tu kvalitu priplatit par korun. vsetko vychadza z osobnych skusenosti. so starsim fiatom cromou som na shellku nikdy nezavital, a uz vobec som do nej nelial v-power diesel, tam som tankoval vsade (okrem slovnaftu, ktory bojkotujem z osobnych dovodov ;) ).
Tak asi si mě nepochopil,netankuju někde na vesnici v JZD.Tankuju na Benzině a ta je pro mě nafta dostatečně kvalitní,stejně jako Shell,Agip nebo OMV.Takže si nemyslím,že když nebudu tankovat Shell,odejdou mi vstřiky a bůhví co ještě.Já si za kvalitní naftu taky připlatím,ale nebudu platit za něco co nemá s naftou pranic společného.
Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal

lubec
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubec » 02.11.2007 19:52

omik píše: ....V-Power Diesel ma zlozku vyrabanu technologiou GTL (Gas to liquid), ktora sa donedavna vyrabala iba v niektorych vybranych rafineriach a slovnaftacka rafineria v BA k nim rozhodne nepatrila....
aditívum do slovnafťáckej nafty si môžem dať aj sám, nemusím za to platiť zamestnancom Shellu :)
Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 02.11.2007 21:36

odkial berieš, zhánaš to aditivím čo tam primiešava shell?

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 02.11.2007 22:26

Nejak se mi nezda, ze by Shell kombinovala prirodni naftu s naftou vyrobenou ze zemniho plynu - GTL.
http://www.shell.com/home/content/about ... quids.html
Aditivum se micha v pomerech 1:500 nebo 1:1000 a v tomto pomeru by se mely zmenit vlastnosti smesi umele a prirodni nafty.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 03.11.2007 07:22

lubec píše:
omik píše: ....V-Power Diesel ma zlozku vyrabanu technologiou GTL (Gas to liquid), ktora sa donedavna vyrabala iba v niektorych vybranych rafineriach a slovnaftacka rafineria v BA k nim rozhodne nepatrila....
aditívum do slovnafťáckej nafty si môžem dať aj sám, nemusím za to platiť zamestnancom Shellu :)
nie je to aditivum... pouzi google

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 03.11.2007 07:27

pelen píše:Nejak se mi nezda, ze by Shell kombinovala prirodni naftu s naftou vyrobenou ze zemniho plynu - GTL.
http://www.shell.com/home/content/about ... quids.html
Aditivum se micha v pomerech 1:500 nebo 1:1000 a v tomto pomeru by se mely zmenit vlastnosti smesi umele a prirodni nafty.
akurat ze GTL moze fungovat aj ako samostatne palivo, nie je to aditivum. Moze sa asi miesat aj v inych pomeroch s naftou ako 1:1000 alebo 1:500.
A preco sa ti nezda,ze by ho pouzivali?

Odpovědět

Zpět na „Pohonné hmoty, benzin, nafta...“