Příspěvek
od otík » 22.12.2023 23:18
Ahojte, mám v Galaxy motor 2.2tdci,129kW a již delší dobu jsem pozoroval, že při těchto teplotách kolem 2-5 st nad nulou má motor problém udržet teplotu chl. kapaliny nad 80stupni. Občas tam sice skočí i 82st, ale ani za jízdy do kopce tam není víc než 83. Topení uvnitř taky není žádný zázrak.
Říkal jsem si, že po 5 letech jde asi termostat do věčných lovišť, ale dnes jsem měnil prasklou žárovku v potkávačkách a všiml jsem si, že nádrž na chladící kapalinu byla úplně prázdná. Nalil jsem tam cca 1.5 litru chladicí kapaliny a i tak to bylo jen po spodní hranu nápisu MAX, víc jsem doma neměl. Pak jsem jel pro ryby a po cca 30km jsem zase dojel domů. Kontrola nádržky a opět prázdná. Motor takhle na první pohled ok, nikde mokré místo. Jen těsně za chladičem vpravo dole z pohledu řidiče byly mokré hadice sání a přívodu do chladiče. Ale mohlo to být taky jen mokro jak jsou mokré cesty. Zítra zkusím dát foto.
Poradíte prosím jak přesně zjistit unik, případně co by to mohlo být za problém? Nechci tam teď v zimě dolít jen destilku a další chl. kapalinu už doma nemám. Motor jinak normálně jede, páry z výfuků jsem si nevšiml.
Díky.
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)