Pazvuky od zadní nápravy

Co nelze nikam zařadit pro Smax a Galaxy ...
Moderátor:foki
Odpovědět
otík
Junior
Junior

Pazvuky od zadní nápravy

Příspěvek od otík » 15.11.2024 09:25

Ahojte,

asi tak 1,5 roku zpátky se mě na galaxy začaly ozývat skřípavé a vrzavé zvuky od pravé strany zadní nápravy. Registruji dva projevy:
1) při přejetí větší nerovnosti, např. ležící policajt dojde ke zhoupnutí auta a jednorázovému zavrznutí/ drhnutí kovu o kov. Toto se vyskytuje i tehdy když na pravé zadní sedačce nikdo nesedí, obsazení ostatních sedaček na to nemá vliv.

2) pokud jedu po hrbaté rozbité okresce nebo po kostkách tak kromě zvuku v bodě 1) je slyšet i velmi intenzivní vrzání, které zní skoro jako skřípání. A jeho frekvence je velmi vysoká, jakoby s každou přejetou kočičí hlavou jedno písknutí. Toto je jen když na pravé zadní sedačce někdo sedí.
Myslel jsem si, že je problém se sedačkou, ale i když jsem ji vytáhl z auta, vyfoukal, vyluxoval všechny pojezdové i sklopné mechanismy tak se nic nevyřešilo. vyloučil jsem i vrzavé zvuky od i tepelného plechového štítu kolem pravého tlumiče výfuku (mám motor 2.2tdci, tak jsou tam dva, pravý a levý).

Zajímavé je, že vždy když kolo zvednu na heveru, tak zvuky v bodě jedna i dva při jízdě na chvilku ustaly, ale pak stačí víc rozbitá okreska a po 100m na ní je to tu zas...
Když auto stojí na místě a kývu s ním z boku na bok, tak nic není slyšet.

Myslím sim, že tlumičem to není. Ale mám typ na horní uložení tlumiče nebo na nějaký silentblok v nápravě. Někde jsem na webu našel, že by to mohl být i silentblok ramene nápravy, ale nevim...
Díky za pomoc...
Přílohy
Výstřižek.JPG
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Re: Pazvuky od zadní nápravy

Příspěvek od stano. » 15.11.2024 10:14

Ja to tipnem skor na ulozenie stabilizatora a/alebo stabilizacne tycky.
Skus silikonovym olejom prestriekat gumene ulozenie stabilizatora o napravnicu. Pripadne aj ihlou streknut olej medzi gumu a stabilizacnu tyc.
Alebo na skusku vytiahnut stabilizacne tycky na oboch stranach a stabilizator, aby sa nepadol na zem, zavesit provizorne o napravnicu alebo uchyt pri vyfuku.

Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“