dotazy po koupi Ford Mondeo mk4 2009 liftback

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Zamčeno
Piky
Nováček
Nováček

dotazy po koupi Ford Mondeo mk4 2009 liftback

Příspěvek od Piky » 11.11.2024 15:41

Zdravím, koupil jsem si Mondeo rv 2009 a měl bych pár dotazů.

1. Auto má automatická světla, ale nemá denní svícení, tak se chci zeptat, na co to vlastně slouží? Přes den to svítí úplně stejně jako při ručně zapnutých světlech.

2. Auto nemá parkovací senzory ani tempomat, rád bych si je chtěl dodělat, avšak když se dívám na lokaci zadních parkovacích senzorů, tak někdy jsou fotky,kde se senzory nachází v tom spodním černým plastu, a někdy jsou spíš o trochu výš, v nárazníku, která varianta je správně? Jedná se o liftback...
Současně jsem se dočetl, že výbava titanium, která je v autě, už má natahaný kabely pro tempomat a zbývá jen přidat tlačítka, ale podle jednoho polského návodu chlap varuje, že před facelift verze musí používát tempomat pouze kde je vlevo dole tlačítko "off" a ne ukázaný tachometr. Polák nejsem, tak se chci ujistit, že jsem dobře rozuměl.

3. Když otevřu kufr, tak ze spodu dveří skoro vždycky kape voda, ne moc, ale například 5-10 kapek. Asi kondenzance, řešil to někdo? Jak akutní to je, jelikož zadní světla jsou suchá a ten roh dveří je z plastu, jen mě štvě, že když na to zapomenu tak mi to párkrát káplo za krk. Ale když jsem zkoušel sundat plast v kufru na dveřích tak to nešlo, sice moc jsem to rvát nechtěl, tak jsem se jen podíval přes servisní díru na světlech. I tak mi to přišlo, že tam bude potřeba sundat ještě něco, než ty dva šroubky.

4. dotaz se týká předních světel, je v nich voda, dají se nějak rozumně utěsnit nebo je to na výměnu? Vypadá to na ten zadní plast v motorovém prostoru, jestli by to řešilo nějaké tlustší těsnění popř. odkud.

Díky moc.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Re: dotazy po koupi Ford Mondeo mk4 2009 liftback

Příspěvek od stano. » 11.11.2024 15:56

Mal by si si to porozdelovat do existujucich tem.
viewforum.php?f=267

Alebo vyhladat:
search.php

Piky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Piky » 11.11.2024 16:53

nechtěl jsem tu zakládat tolik témat, navíc to s těma automatickýma světlama jsem nikde nenašel, tak jsem doufal, že se tu najde nějakej znalec na mk4 liftback :D

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 11.11.2024 17:05

na kazde Tebou zminene tema je tu uz existujici vlakno ... takze hledej ... nebo zaloz nove pro kazdou vec a my Ti to priradime, kam to patri :roll:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Zamčeno

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“