Takový nápad z nouze - co katalyzátor / výfuk? Motor musí nasát vzduch (a benzín), ale taky ho musí vyfouknout ven. Když je ucpaný/přicpaný výfuk, může se to projevovat podobně, tzn. při vyšší akceleraci ti tam jde víc vzduchu, ale větší množství výfukových plynů nedokáže projít výfukem.kelnape1975 píše: 15.06.2021 18:11 Takže pokračování kluci....
Koupil jsem volnoběžný ventil, vyměnil a stále stejné. Při odpojení nechcípne a když k odpojenému ventilu odpojím váhu vzduchu, tak taky nic. Jako poslechově nějaký pokles otáček volnoběhu je při odpojení, ale mírný.
Takže když to sesumíruju, tak mám NOVÝ vzduchový filtr, váhu vzduchu, TP senzor, volnoběžný ventil a hadici odvětrání klikové skříně. Rád bych zkusil vyměnit i ten PCV ventil, ale nevím kde jej sehnat. Poradíte někdo kde jej koupit?
Jinak chystám se na rozebrání sacího potrubí (mám koupené těsnění),tak se pokusím jej vyměnit. Je to náročné na rozebraní? To je jinak poslední věc co mohu ještě udělat. Pokud nepomůže, tak budu hledat nějaký rozumný servis a chystat si zase deseti tisíce![]()
Ucpaný kat jsem s focusem kdysi zažil, mělo to ale rychlý progres - jednou jsem nastartoval a odjel, ale auto bylo nějaké línější a během pár km to bylo horší a horší a nakonec jsem zůstal stát. Nastartovat ještě šlo, při přidání plynu to bylo jen horší, auto už nemělo sílu se rozjet, takže odtah na laně. V servisu se s tím chvíli trápili, protože diagnostika jim vyhazovala různé chyby až je napadlo odpojit výfuk a auto začalo jezdit. Tehdy komplet výměna katalyzátor + oba díly výfuku. (Trosky z katu prostě ucpaly všechno.)
Možná to tím není, ale když nevíš kudy kam, vyzkoušej to.