letos jsem na poslední chvíli - večer před prvními většími mrazy - dolil zimní směs do ostřikovačů. Ano dolil, tzn. naředil se zbytkem letní směsi. Dělal jsem to tak vždy, používám směsi z Lídlu, nikdy jsem s tím takto neměl problém. Vyšlo to asi na poměr 5:1 pro zimní směs. Bohužel jsem zapomněl vystříkat z hadiček letní směs

Ráno už ostřikovače nefungovaly, zajel jsem proto do podzemní garáže se stálou teplotou cca 10st a nechal auto stát 8h. Ostřikovače poté začly fungoval, ale kupodivu jen asi na 5 sekund, pak zase nic.
Říkal jsem si, že 8h v garáži je málo, loni se mi totiž stalo něco podobného a zmrzlá směs povolila až po 32h v garáži.
Nicméně v mezičase se dost oteplilo, aktuálně máme venku snad 6st, stěrače stírají ale ostřikovače stále neostřikují

Dnes jsem ověřil pojistku, je ok. Protože má být během následujících dnů i nocí relativně teplo, tak už jsem to riskl a vyrazil k autu s 1.5l teplé (ne horké) vody s tím, že holt trochu naleju do nádržky a pokud je někde led, tak se roztopí, já poté vše vypumpuji ven a doleji pouze čistou zimní směs.
Co mě ale nemile překvapilo je, že se do nádržky vešlo celých 1.5l teplé vody a vypadalo to, že by se vešlo i více. Protože jsem od posledního dolití zimní směsi mohl během zmiňovaných 5sec spotřebovat snad jen deci směsi, tak opravdu nechápu, co to má znamenat.
Takže krom toho, že nejede čerpadlo, tak se mi i ztrácí směs ... pod autem žádné fleky nejsou, tak už fakt nevím.