Prapodivny zvuk pri rozjezdu (video)
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prapodivny zvuk pri rozjezdu (video)
Ja bych se na to vykaslal a jezdil a tim, zbytecne vyhozeny penize. Nejspis bych pockal, nez zacne klepat setrvak.. Hlavne si uvedom, ze to je celkem velky zasah pri vymene 

Ja psal do fordu u nas tak sem zvedav na cenu
Jeden servis mi tu nacenil materiál na 20k + prace 8hod + geometrie.
Jako teď to delat nebudu jen by me zajímala ta moznost do budoucna at to pak neresim az se mi neco rozpadne
Me jen sere ze se v těch dílech nevýznam... Treba "spojkova sada"a vubec se tam nepíše co v ni je ..

Jeden servis mi tu nacenil materiál na 20k + prace 8hod + geometrie.
Jako teď to delat nebudu jen by me zajímala ta moznost do budoucna at to pak neresim az se mi neco rozpadne

Me jen sere ze se v těch dílech nevýznam... Treba "spojkova sada"a vubec se tam nepíše co v ni je ..
- TomFocus
- Test driver
Geometrii dělat po výměně spojky nemusíš.
Spolková sada je - setrvak, lamela, pritlacak, spoj.lozisko.
Při výměně spojky je dobré vymenit ol. v prevodovce než jen doplnit olej.
Já když ve cca 170k km dělal spojku, pohl se motor i převodovka z uložení - musel jsem do roka vyměnit všechny uložení motoru a převodovky zkrz vibrace.
Spolková sada je - setrvak, lamela, pritlacak, spoj.lozisko.
Při výměně spojky je dobré vymenit ol. v prevodovce než jen doplnit olej.
Já když ve cca 170k km dělal spojku, pohl se motor i převodovka z uložení - musel jsem do roka vyměnit všechny uložení motoru a převodovky zkrz vibrace.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- TomFocus
- Test driver
U focusu...tlumič z tehlice, čep řízení a poloosy jsou volné a převodovka po zajištění motoru je dole.
Geosku udělat není na škodu, ale nutnost to rozhodně není.
Geosku udělat není na škodu, ale nutnost to rozhodně není.
Tak sem sehnal servis kde to udělají s materialem ktery dodam, jsou tam docela šikovní lidi. Chtej akorat o neco vic na hodinu coz chápu..
K těm dílům...
Např na cardo je v spojkova sada jen pritlacak a lamela..
lozisko je zvlášť
setrvacnik je taky asi zvlášť... Dohromady do tech 10k .. 8k bez daně + 5 prace ...
Chybi mi tam něco z materiálu? Jeste tam je hydraulika spojky ale to snad neni třeba
K těm dílům...
Např na cardo je v spojkova sada jen pritlacak a lamela..
lozisko je zvlášť
setrvacnik je taky asi zvlášť... Dohromady do tech 10k .. 8k bez daně + 5 prace ...
Chybi mi tam něco z materiálu? Jeste tam je hydraulika spojky ale to snad neni třeba
- jenikHK
- Moderátor
Mel bys mit
- setrvačník (+šrouby ke klikovce)
- vypinaci ložisko (hydraulické)
- lamela
- pritlacny kotouč
Jestli to koupíš zvlášť a nebo dohromady jako sadu je fuk.
- setrvačník (+šrouby ke klikovce)
- vypinaci ložisko (hydraulické)
- lamela
- pritlacny kotouč
Jestli to koupíš zvlášť a nebo dohromady jako sadu je fuk.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
- TomFocus
- Test driver
Pokud nebudou u nového setrvaku šrouby, tak je nekupuj - není třeba. To spíše ať ti vymění gufera v prevodovce ať ti neteče olej kolem poloos a nedelas to dvakrat.
Kvůli obcasnemu hučení jdeš hned na spojku?
No vidíš stačí velký těžký kola, 20% vykonu navíc a hned se projeví slabý člen řetězce. Ale to je jiná písnička.
Vyprdni se na spojku a jezdi dokud ji víc nepotřebuješ rok, dva, tři... Žádný auto nebude dokonalé.
A co ty jemné vibrace ve volantu na dalnici (110-140). To budeš měnit přední ramena, tlumice? Ty těžký široký kola nasbírali veškeré drobné vůle v zavěšení a je to.
Jezdi, užívej pěkná kola vyšší výkon a mušky na autě prehledni
Kvůli obcasnemu hučení jdeš hned na spojku?
No vidíš stačí velký těžký kola, 20% vykonu navíc a hned se projeví slabý člen řetězce. Ale to je jiná písnička.
Vyprdni se na spojku a jezdi dokud ji víc nepotřebuješ rok, dva, tři... Žádný auto nebude dokonalé.
A co ty jemné vibrace ve volantu na dalnici (110-140). To budeš měnit přední ramena, tlumice? Ty těžký široký kola nasbírali veškeré drobné vůle v zavěšení a je to.
Jezdi, užívej pěkná kola vyšší výkon a mušky na autě prehledni

Tome tu vybraci necitim
Nebudu to menit ted a doufam ze ani letos. Jen me zajimala cena a co to obnasi. Otravny to sice je ale da se to prezit
to si tu spojku radsi pekne znicim sam abych se pak citil lip ze ji musim menit
Sem rad ze to neni na moje auto takova raketa jako kdyz jsem cetl na jine fordy ze cena byla kolem 30 mimo autorizak, u me to vychazi na 12-13
Radsi koupim ty eibachy

Nebudu to menit ted a doufam ze ani letos. Jen me zajimala cena a co to obnasi. Otravny to sice je ale da se to prezit

Sem rad ze to neni na moje auto takova raketa jako kdyz jsem cetl na jine fordy ze cena byla kolem 30 mimo autorizak, u me to vychazi na 12-13

Radsi koupim ty eibachy

- TomFocus
- Test driver
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm eibach + 18ky, tak rovnou kup novy ramena a tlumice 

Ta spojka fakt vychazi levne od Sachs sada+setrvacnik 7500 bez dph
Phofy neboj vsechno bude
ale ne letos , rozpocet se zmensuje a v lete chci delat vyhrev sedadel kdyz se mi podari vyresit modul vyhrevu
Jinak dik vsem za pomoc
sem snad zas o neco chytrejsi

Phofy neboj vsechno bude

Jinak dik vsem za pomoc

-
- Nováček
Přesně to samé mi to dělá/dělalo od novoty. Teď najeto 102 tis. km a cca 20 tis. km se to už neozvalo. Dělo se to zcela náhodně při rozjezdu/couvání do kopečka. Když člověk chtěl, tak se to nasimulovat nepodařilo a nepovedlo se to ani v servisu. Ale v servisu o tom věděli, ale nebyl dán žádný pokyn k nápravě od výrobce. Prostě bych to vůůůbec neřešil.
Naposledy upravil(a) gardovic dne 28.03.2019 13:21, celkem upraveno 1 x.
Focus combi III r.v. 11.2016, 1,5 TDCI 77 kW econetic, Trend + SYNC3, park pilot, line assist, light assist, winter sada, tempomat
-
- Nováček
Nevim jestli nerikam blbost, ale mam to samy jen kdyz couvam do kopce pri parkovani třeba. Auto se snazi jakoby zabrzdit aby mi auto nesjelo dolu kdyz tocim volantem a vzdy chvili trvá (0.5s) nez to ty brzdy zas pustí. Připomnělo mi to ten muj zvuk...tak jen jsem to napsal pro info.
Ford Focus 1.5 ecoboost 134kW 2015