Zatvaranie piatych dveri u FoFo II Combi
- FMan
- Nováček
Zatvaranie piatych dveri u FoFo II Combi
Zdravim vsetkych focusakov,
Ako ste spokojny so zatvaranim piatych dveri u FoFo II Combi? Od prveho dna s nimi tak trochu bojujem. Vzpery sa mi zdaju prilis silne, takze pri zatvarani kladu zbytocne velky odpor.
Potesilo by ma keby stacilo dvere zatvorit na "jednodotyk", t.j. potiahnut za vnutorny uchop dveri a same by sa dovreli az do zamknutej polohy.
Naopak, ja po stiahnuti dveri ich musim este dotlacit rukou aby sa zamok zavrel.
Mate podobne skusenosti?
dakujem.
Ako ste spokojny so zatvaranim piatych dveri u FoFo II Combi? Od prveho dna s nimi tak trochu bojujem. Vzpery sa mi zdaju prilis silne, takze pri zatvarani kladu zbytocne velky odpor.
Potesilo by ma keby stacilo dvere zatvorit na "jednodotyk", t.j. potiahnut za vnutorny uchop dveri a same by sa dovreli az do zamknutej polohy.
Naopak, ja po stiahnuti dveri ich musim este dotlacit rukou aby sa zamok zavrel.
Mate podobne skusenosti?
dakujem.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
toto je v podstate jav u všetkých combi, že nejdu lahko, a nieje to len tým, že vzpery su zbytočne silne (časom zmaknu a opotrebuju sa), ale hlavne tým, že tými vratami tlačíš velku kus vzduchu do uzavreneho priestoru, ktorý nema kam unikat..na zavieranie na elektromotory si hold budeme musiet ešte o focusu počkat 

- FMan
- Nováček
- Damon
- Test driver
JJ na Fofo II jsou tlumiče tvrdší. Do kufru lezu několikrát denně a za víc jak rok používání jsou stejné.
Dával jsem nové i na naše FofoI a i přesto jsou na II znatelně tvrdší.
Když jsme měli starší na našem tak v zimě už padali. Nemusím psát co se dělo když jsem při přendavání věcí stalo když jsem nejdříve zavřel ty na FofoII a pak hned na I to byla rána...
Dával jsem nové i na naše FofoI a i přesto jsou na II znatelně tvrdší.
Když jsme měli starší na našem tak v zimě už padali. Nemusím psát co se dělo když jsem při přendavání věcí stalo když jsem nejdříve zavřel ty na FofoII a pak hned na I to byla rána...

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Kvak
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Stahni si Jak na to a na str. 271 mas serizeni zavirani. I Foki uz tady nekde radil, ze se to da dostelovat.Kvak píše:Me by spis zajimalo jestli s tema dverma musite trochu trisknout aby dolehly uplne. Ja jim musim pomoct aby se zavrely, jinak jen zaklapnou a nejdou ani otevrit, ale zaroven netesnej takze musim bud znovu otevrit nebo na ne pritlacit aby zacvakly.
- Kvak
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Zavirat mi to jde stejne jak na starem, tuhost se mi zda ok, na starem jsem daval nove tlumice a musel jsem tlacit o hodne vice. Zaviram porad stejne - potahnu za uchyt a z venku za listu zatlacim a zabouchnu, focus nikdy jinak zavirat nesel a asi ani nepujde. Na 1x to taky jde, ale malo kdy se podari presne odhadnout silu a to triskani je ponekud drasticke.