"Propadajici" se brzdovy pedal
- Risi
- Nováček
"Propadajici" se brzdovy pedal
Zdravim vsechny odborniky a mam dotaz : Dnes jsem si nechal vymenit predni kotouce a desticky, sice mam zatim pocit ze to vubec nebrzdi ale to se snad casem srovna. Jina vec je ta, ze me mechanik upozornil, ze se mi "propada" brzdovy pedal a mysli se ze to muselo delat i drive. Nikdy jsem si to drive neuvedomil, az ted jsem to zacal vnimat. Jakmile poradne zmacknu brzdu, tak se pedal ostre nezastavi, ale dalsich cca 20 vterin se pomalu posunuje niz a niz. Zjistil jsem, ze toto dela jen pri nastartovanem motoru, pro vypnutem zmacknu a dal to nejde. Je to normalni ?? Kde muze byt problem, co s tim ??? Diky moc za komentare.
- racetiger
- Junior
Re: "Propadajici" se brzdovy pedal
To ze to moc nebrzdi je pri vymene kotoucu a desticek normalni,chvili trva nez si to sedne - hlavne to nezatav,pamatuju ze jednou kdysi nekdo prijel po vymene kotoucu a desticek a kotouce byly modry a desticky jako ze skla. Ten pedal to je horsi, jestli se ti neztraci kapalina mohla by to byt brzdova pumpa.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Do manualu ses dival?
- wayne001
- Junior
- celestyn
- Nováček
Kdyz jsem dneska cetl tohle tema, tak jsem zkusil (u stojiciho auta s bezicim motorem) schvalne seslapnout pedal brzdy co to jde, a prekvapilo mne, ze ho seslapnu az k podlaze. Je to tak spravne? Auto normalne brzdi, ale cekal jsem, ze v urcitem okamziku se pohyb pedalu zastavi, kdyz desticky dosednou a dal uz se nemaji kam hnout.
-
- Test driver
no k podlahe by si ho fakt dostat nemal..
- celestyn
- Nováček
Tak jsem fakt znervoznel a sel jsem do garaze udelat pokus ve dvou, abych se podival kam az pedal jde. Je to jinak, pedal skonci celkem tvrdym dorazem cca 2-3 cm nad podlahou. Z pozice ridice se to jevilo trochu jinak. Coz by melo byt snad v poradku, vyzkousel jsem prudke brzdeni i s abs, nikam to netahne a brzi - az na drobne piskani desticek pri pomalem dobrzdovani, ale to uz je jina vec.
- Ahmed
- Test driver
Pokud mas nejakeho brzdoveho asistenta (posilovac) - zrejme soucasti ESP, tak si myslim, ze to je normalni. Pedal jde seslapnout mnohem vice a je mekci. U firemniho Tranzita to dela to same. Da se tak aspon brzdit plynuleji a snad i prudceji. To neni jak u Favorita, kdy clovek dal nove desticky a pedal seslapnul 1cm
-
- Test driver
čo viem, tak brzdovy pedal sa nikdy nesmie dotknut podlahy
- canndale
- Zkušený
na sluzobnom voze (citron c4), ktory je novy to robi tiez, v pohode pomaly pretlacim brzdovy pedal na podlahy bez odporu, ale prudsie tuknutie a brzdi jak slak -> brzdna sila bez problemov.. podla mna je to sucast brzdoveho asistenta.. takze pri novych ff by to mohlo byt ono
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- MajklHe
- Člen klubu
teraz rieším ten problém, auto bolo dnes na odvzdušnení brzd, na konci mi vraveli, že nič meniť netreba, pri stojatom aute a naštartovanom motore pedal zošlapnem na podlahu... tak ja simyslím že hlavný brzdový valec, ale tu čítam že by to malo byť ok...
- petulak
- Test driver
- MajklHe
- Člen klubu
tak ho vymením, je lepšie vymeniť celý, alebo stačí iba rozobrať a vymeniť gumičky?
- petulak
- Test driver
celej. a máš pokoj. https://granex.cz/autodily/ford/focus-i ... tvi?page=2
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- MajklHe
- Člen klubu
Dnes po prečítaní aj iných článkov, že tento problém nastal aj u iných značiek aut, po výmene brzdových doštičiek v zadu...
Preto som sa zameral na zadné brzdiče a zistil, že ručná a brzdový válec sú asi nejak prepojené. keďže mi aj ručna ide úplne až hore skoro bez odporu, takže asi budú doštičk ďaleko od kotúča. To je len moja domienka
Cestou domov séria brzdenia, cca asi 5krát, rozbeh na 1tku, dvojku, hop na brzdu... po týchto manévroch ručná cítiť že zaberá už od začiatku, tj ide ťažšie, úplne hore ju nedám, a po zošlapnutí brzd pedál trochu klesne, max na polovicu a drží, nepadá
Problém zdá sa vyriešený, no po chvíľke sa to rozladilo a všetko ako predtým
Preto som sa zameral na zadné brzdiče a zistil, že ručná a brzdový válec sú asi nejak prepojené. keďže mi aj ručna ide úplne až hore skoro bez odporu, takže asi budú doštičk ďaleko od kotúča. To je len moja domienka
Cestou domov séria brzdenia, cca asi 5krát, rozbeh na 1tku, dvojku, hop na brzdu... po týchto manévroch ručná cítiť že zaberá už od začiatku, tj ide ťažšie, úplne hore ju nedám, a po zošlapnutí brzd pedál trochu klesne, max na polovicu a drží, nepadá
Problém zdá sa vyriešený, no po chvíľke sa to rozladilo a všetko ako predtým