Vibrace auta na volnoběh FF II 1,6 benzin

Odpovědět
pivasCZ
Nováček
Nováček

Vibrace auta na volnoběh FF II 1,6 benzin

Příspěvek od pivasCZ » 21.07.2016 06:42

Ahoj, potřeboval bych radu, FF II combi 1,6 benzin rv.2005, nájezd 155tis,pravidelně servisováno, na volnoběh vibruje auto, rozvody dělány cca před rokem, diagnostika žádný problém neodhalila, svíčky, kabely OK, řídící jednotka také odzkoušena, palivový filtr to nemá, není vidět, že by to někde přisávalo vzduch kde nemá, silenbloky také OK. Tlaky ve válcích OK. Vstřiky také OK. Vibrace pociťuji jak při studeném autě, tak i při zahřátém na volnoběh, při přidání plynu se lehce zlepší, při jízdě nemohu posoudit, alespoň se mi zdá že nic nevibruje. Je vidět nepravidelné kolísání otáček, ale ne o moc rozdíl odhadem cca do 100 ot, ani možná ne. Vibrace někdy větší, někdy menší, jednou za cca 600km se mi stalo při dojezdu kolony ze 100km/h na 0km/h, že se auto rozvibrovalo docela dost. Občas při rozjezdu má auto náznak, že by chtělo zdechnout, ale je to takové jiné a nepravidelné. Při jízdě žádné potíže neregistruji, auto má tah, dle mě jede normálně, žádná ztráta výkonu. Během posledních cca 150km se mi 2krát stalo, že na rychlostní st.3 auto tolik netáhlo (při jízdě do kopce), jak kdyby bylo přidušené a né a né se dostat do správných otáček, prostě to trvalo o cca 20 vteřin déle. Možná lehce větší spotřeba, ale je to jen spekulace. Měl jsem podezření na špatný benzín, ale tím to také asi nebude, natankoval jsem V-Power a zatím beze změny. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Díky za rady

mobil-man
Junior
Junior

Re: Vibrace auta na volnoběh FF II 1,6 benzin

Příspěvek od mobil-man » 21.07.2016 09:22

Silentbloky ok? Všechny?
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... ilent+blok

Další možností je to špatné spalování, ale co znamená svíčky ok, kabely ok... cívka taky ok? :?:
Focus II hatch, 1.6 Ti-VCT 85 kw, rok 2006

pivasCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od pivasCZ » 21.07.2016 12:35

Jo, cívky by měly být také OK. Ty silentbloky mě také napadly, ale nevím no, nezdají se být špatné, i když dle prolistování diskuzí by tam zakopaný pes mohl být

Tak jsem to ještě dnes pořádně prolezl, tak minimálně silentblok u spolujezdce (u nádržky na chl.kapalinu) asi OK nebude. Na první pohled se zdá být OK, ale po srovnání s fotkama z diskuze je vidět, že není ve formě. Tzn. pokud se zadaří, tak jej koncem příštího týdne vyměním a napíšu, jaký byl výsledek

mobil-man
Junior
Junior

Příspěvek od mobil-man » 22.07.2016 09:00

To je asi první a nejméně nákladná věc. Nekupovat Febi, viz diskuze. :mrgreen:
Focus II hatch, 1.6 Ti-VCT 85 kw, rok 2006

pivasCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od pivasCZ » 25.07.2016 06:27

Tak při včerejší dálkové trase do Břeclavi se přidaly další potíže, řazení rychlostí jde ztěžka, občas je vůbec problém zařadit. Hlavně při větších otáčkách motoru. Jinak jak už jsem psal, výkonově se mi zdá být motor OK. V týdnu půjde auto na dílnu, vymění se silentbloky a dále uvidíme.

pivasCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od pivasCZ » 29.07.2016 15:26

Takže výměna silentbloku pomohla jen zčásti, vibrace se cca o 20% snížily, vyzkoušeny jiné vstřiky - rovněž OK, jelikož špatně chodí řazení, zkontrolovány táhla a odvzdušnění spojky, vše v pořádku, řazení chodí špatně, tudíž už zbývá jen ta spojka sama o sobě a doufám, že stojí i za vybrováním auta. Bohužel kamarád servisák má dovolenou, takže na dílnu se s autem dostaneme nejdřív za cca 14 dní.

pivasCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od pivasCZ » 15.08.2016 19:23

Focus opraven :Dancer: , výměna spojky pomohla, na přítlačáku byl prasklý jeden centrovací plech, tím pádem to bylo nevyvážený a způsobovalo to vibrace, navíc sjetá lamela a hlučné ložisko

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“