Příspěvek
od Case » 05.07.2016 00:17
Jak jsem zmínil, žádnou prasklinu ani jiné místo, kde by se přisával falešný vzduch, nemůžu absolutně najít, a snažil jsem se FAKT hodně a všechno kontroloval několikrát (a proto jsem začal řešit i věci jako možný vliv netěsnící škrtící klapky, což už jsme ale probírali jinde). Podtlakové hadičky jsem všechny taky kontroloval několikrát, stejně tak EVAP, posilovač brzd a všechno ostatní, co by s podtlakem mohlo souviset. Nic jsem neobjevil.
Vyčistit MAP zkusím, ale vzhledem k tomu, jak úžasně se na něj může, bych radši nejdřív věděl, jestli ty hodnoty jsou nebo nejsou normální, než se na něj začnu dobývat - dělat to zbytečně by se mi úplně nechtělo. Atmosférický tlak mi MAP měří víceméně dobře. Na volnoběh (750) hlásí tlak sání nějakých 26 kPa, napětí 0,96V - nemám tušení, jestli to je ještě v normě, nebo už je to málo, hrozně blbě se to dohledává. Ale objevil jsem zatím nějaké zmínky o tom, že by měl mít na volnoběh snad napětí kolem 1,3V a podtlak by měl být spíš někde kolem 40 kPa - takový tlak ale v sání mám až s pootevřenou klapkou (kdy se současně taky začínají rovnat ty korekce směsi).
Motor jde naprosto v pohodě, až na ty tady rozebírané občasné detonace v nížších otáčkách, které zase naznačují chudou směs. Lambda se jeví plně funkční, standardně kmitá v rozmezí zhruba 0.2-0.8V. Zapalování jsem kontroloval, bez problémů - svíčky možná trochu světlejší, než by ideálně měly být, ale nijak extrémně, a hlavně všechny stejné. Uhlovodíky v emisích zvýšené byly (ale pořád ještě v normě), což je pokud vím v kombinaci s nízkým CO a tou vyšší lambdou opět známkou chudší směsi.
Focus kombi Mk1.5 2002, 1.6 16V 74kW FYDD