Ruzne evidence spotreby a nakladu
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ruzne evidence spotreby a nakladu
Tak jsem se rozhodl zkusit zalozit vlakno ve kterem by se sesly vsechny mozne programy, excely atp. pro evidenci spotreby a nakladu za auto.
Sam neco pripojuju v prilohach. Vim, ze uz to tady je ve vlaknech se spotrebou resene, ale jestli se nepletu, tak to vlastni vlakno nema (v opacnem pripade prosim smazat tenhle prispevek a delat ze nic - ja nic, ja muzikant Smile).
Zajimalo by me, jestli nema nekdo reseny nejaky program ve kterem by se daly v zavislosti na case pripocitavat do ceny za km i naklady na udrzbu a opravy auta. Ale i tak bych rad videl pohromade ruzne programy Wink. Spousta lidi se me pta, jestli bych neco zajimaveho nemel, tak by bylo mozne je pak odkazat sem.
Ale je to jen napad.
spotreba v excelu: http://www.taxirakovnik.cz/mtv/spotreba.XLS
pro zalozeni noveho zaznamu staci zkopirovat predchozi radek excelu a zmenit nasledujici hodnoty: datum, stav tachometru, celkova cena, cena/l, najeto skutecnost. zalozka ostatni je jen ciste informativni (nikde se s ni nepocita). veskere hodnoty jsou nastaveny az do 1000. radku (grafy a prumerne hodnoty)
spotreba v programu pro telefony: http://www.taxirakovnik.cz/mtv/SPOTREBA.jar
navod a postup je primo v aplikaci. instalace aplikace do telefonu je pro kazdy telefon jina - nelze to popsat
Sam neco pripojuju v prilohach. Vim, ze uz to tady je ve vlaknech se spotrebou resene, ale jestli se nepletu, tak to vlastni vlakno nema (v opacnem pripade prosim smazat tenhle prispevek a delat ze nic - ja nic, ja muzikant Smile).
Zajimalo by me, jestli nema nekdo reseny nejaky program ve kterem by se daly v zavislosti na case pripocitavat do ceny za km i naklady na udrzbu a opravy auta. Ale i tak bych rad videl pohromade ruzne programy Wink. Spousta lidi se me pta, jestli bych neco zajimaveho nemel, tak by bylo mozne je pak odkazat sem.
Ale je to jen napad.
spotreba v excelu: http://www.taxirakovnik.cz/mtv/spotreba.XLS
pro zalozeni noveho zaznamu staci zkopirovat predchozi radek excelu a zmenit nasledujici hodnoty: datum, stav tachometru, celkova cena, cena/l, najeto skutecnost. zalozka ostatni je jen ciste informativni (nikde se s ni nepocita). veskere hodnoty jsou nastaveny az do 1000. radku (grafy a prumerne hodnoty)
spotreba v programu pro telefony: http://www.taxirakovnik.cz/mtv/SPOTREBA.jar
navod a postup je primo v aplikaci. instalace aplikace do telefonu je pro kazdy telefon jina - nelze to popsat
- velcro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak taky prihodim jeden softik, je to v podstate to same, akorat i jeste neco na vic -
Quick Moto 2.9b
Quick Moto 2.9b
- marek78
- Nováček
- photoph
- Nováček
Ten program mám a je opravdu výborný jen nemá šablonu pro focus, takže si musíš některé věci nastavit sám. Mám zatím demo verzi, takže zrovna včera u desáté položky se mi sekl. Ale 270 Kč za licenci není moc tak asi do toho půjdu.velcro píše:Tak taky prihodim jeden softik, je to v podstate to same, akorat i jeste neco na vic -
Quick Moto 2.9b
- velcro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A jak ti to pocita spotrebu? me to zrovna nejak nesedi, kdyz pocitam rucne a ktere veci si nastavujes pro focus rucne?photoph píše: Ten program mám a je opravdu výborný jen nemá šablonu pro focus, takže si musíš některé věci nastavit sám. Mám zatím demo verzi, takže zrovna včera u desáté položky se mi sekl. Ale 270 Kč za licenci není moc tak asi do toho půjdu.
Jinak ten soft urcite bude mit crack, 270kc si zatim nech a zkusime pohledat na netu.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no jde o to, ze ja najezdim za rok 50tis kmmarek78 píše:to ClairVoyanT
Tiez som si vymyslel nieco ako ty v exceli, tak to nejdem pripajat, len ma zaujalo ako skoro chces menit vzduchovy filter, to sa meni po 8 mesiacoch?

- photoph
- Nováček
Crack jsem hledal, a nic.velcro píše:A jak ti to pocita spotrebu? me to zrovna nejak nesedi, kdyz pocitam rucne a ktere veci si nastavujes pro focus rucne?photoph píše: Ten program mám a je opravdu výborný jen nemá šablonu pro focus, takže si musíš některé věci nastavit sám. Mám zatím demo verzi, takže zrovna včera u desáté položky se mi sekl. Ale 270 Kč za licenci není moc tak asi do toho půjdu.
Jinak ten soft urcite bude mit crack, 270kc si zatim nech a zkusime pohledat na netu.
Spotřebu to počítá jednoduše: software se musí od něčeho odrazit takže první zápis stavu tachometru je bez spotřeby, u druhého zapíšeš stav tach., počet litrů, celkovou cenu atd a je to.
Ručně si můžeš zadat servisní prohlídky, výměny oleje atd. takže tě to upozorní.
- velcro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
photoph: hm crack jsem taky nejak nenasel, ja mam jeste verzi 2.3... kdyby o nem nekdo vedel dejte vedet pls. Ale vypocet spotreby mi proste nesedi, kdyz pocitam rucne tak mi to vyjde jinak nez v tom softwaru nebo delam neco spatne?
Koukam ze casto tankujes na shellce v opave .) Na Tesinske nebo u Kauflandu? Ja tankuju vzdycky na Tesinske, tam kousek bydlim.
p.s. ten udaj od 13.7 kde je spotreba 18L, to jsem tam placnul z hlavy, nemel jsem zapsane udaje.. a jinak mi to haze stejne divne spotreby, asi to bude nekde v nastaveni nebo tak.
Koukam ze casto tankujes na shellce v opave .) Na Tesinske nebo u Kauflandu? Ja tankuju vzdycky na Tesinske, tam kousek bydlim.
p.s. ten udaj od 13.7 kde je spotreba 18L, to jsem tam placnul z hlavy, nemel jsem zapsane udaje.. a jinak mi to haze stejne divne spotreby, asi to bude nekde v nastaveni nebo tak.
- Přílohy
-
- sp.JPG (39.35 KiB) Zobrazeno 7779 x
Naposledy upravil(a) velcro dne 01.09.2007 14:55, celkem upraveno 1 x.
- velcro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Používám taky 2.3, ale takové numera ve spotřebě mi to nehází.

Ještě vím o jednom. Jmenuje se MyCar-Monitor a je i částečně počeštěn, tak ho můžeš otestovat. http://simadcom.atw.hu/

Ještě vím o jednom. Jmenuje se MyCar-Monitor a je i částečně počeštěn, tak ho můžeš otestovat. http://simadcom.atw.hu/
- velcro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jasio: JJ, tak jsem si zase nainstaloval 2.3ku a zda se ze je neomezena, vyzkousel jsem pres 10 polozek a jde, zadne hlasky. Ale ta spotreba je teda zahada, jake mas nastaveni nadrze, rezervy a tak? Ja tam mam vybrane jen Auto, dal jsen objem nadrze 55L a pak uz nic, v te novejsi verzi mi teda hazelo vsechno spravne, ale zas je to jen demo verze.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam tenhle http://www.spritmonitor.de/en/ je fakt vynikajici. Nekoho muze odradit anglictina, ale pro ty, co alespon trosku umeji, je to skvely. Kdyz se podivate na muj podpis tady na foru, je tam graficky spotreba. I tohle je z tech stranek, spotreba na grafice se dynamicky meni podle aktualni spotreby. Daji se tam vest i dalsi naklady, pak to pocita celkove naklady na km vcetne amortizace atd.
Zkousel jsem QuickMoto a v nem se mi nelibilo to, ze kdyz jsem nevzal do plne, tak vypocital, jako bych do plne vzal a bylo to pak zmatene. Tady (ve vyse uvedenem odkazu) si nastavite, zda jste brali do plne nebo ne a ono to podle toho pocita. Opravdu doporucuju, daji se tam srovnavat spotreby s jinymi auty, se stejnymi typy motoru atd. Ma to web rozhrani, takze dalsi vyhoda -> dostanete se na to odkudkoliv, kde je net.
Zkousel jsem QuickMoto a v nem se mi nelibilo to, ze kdyz jsem nevzal do plne, tak vypocital, jako bych do plne vzal a bylo to pak zmatene. Tady (ve vyse uvedenem odkazu) si nastavite, zda jste brali do plne nebo ne a ono to podle toho pocita. Opravdu doporucuju, daji se tam srovnavat spotreby s jinymi auty, se stejnymi typy motoru atd. Ma to web rozhrani, takze dalsi vyhoda -> dostanete se na to odkudkoliv, kde je net.
- Jiri02
- Pokročilý
Pouzivam MS Excel pro jeho flexibilitu a http://www.spritmonitor.de pro dostupnost odkudkoliv, pro moznost srovnani s jinymi auty stejneho typu a take pro tu ikonku do podpisu...