Tiez som nad niecim takymto premyslal, no nenasiel som nic homologizovane.
Trocha pochybujem, ze to ma riadnu homologizaciu, na ziadnej fotke "E"-cko nevidno... a predajcovia sa tym obvykle pochvalia...
(BTW ta instalacia na Focuse co tam je, je v rozpore s platnou legislativou, ale to len na okraj.)
Homologovane musia byt pokial viem vsetky svetelne zdroje v exterieri automobilu. Viz. napr. § 21, zákon č. 725/2004 Z.z., § 2, vyhláška č. 578/2006. Explicitne sa problematike venuje vyhláška č. 464/2009, § 7 -Svetelné zariadenia vozidiel:
"(1) Na vozidlách sa smú počas prevádzky v cestnej premávke používať len svetelné zdroje a zariadenia v predpísanom počte a s predpísanou farbou vyžarovaného alebo odrážaného svetla, ktoré sú pre daný druh a kategóriu vozidla predpísané. Svetelné zariadenia na vozidlách musia spĺňať ustanovené technické požiadavky, podľa ktorých musia byť homologizované alebo typovo schválené ES."
Homologizacna znacka predneho smeroveho svietidla by mala obsahovat symbol(y): "1, 1a, 1b". Ak tieto obsahuje, malo by to byt ok, ale predpokladam, ze by sa v takom pripade mali vyradit povodne smerove svetla (aby sa dodrzala veta: "...len svetelné zdroje a zariadenia v predpísanom počte..."), podobne ako je tomu pri DRL s funkciou obrysovych svetiel.
Mne sa najviac pozdavali tieto:

- DRL Focus with turn light.jpg (9.23 KiB) Zobrazeno 3411 x
Maju dostatocne velku plochu, aby boli dobre viditelne. Ale homologizovane som nenasiel...
V sufliku mam este toto:
Ked sa nastvem, "upecem" svetla, vrazim tam hadov (a urvem to otrasne oranzove plexi co tam je).