Koroze
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Blaaana
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Martin41
- Pokročilý
Koroze
Jak jsem již někde vpředu psal, když jsem letos v dubnu prodal svůj SEAT Toledo ročník 1995, neměl jedinou stopu po korozi karoserie. Ty obrázky jsou moje noční můra. Je to lež světového kalibru, dát záruku dvanáct let na kastli a naprosto vynechat nejběžnější ošetření ve výrobě.
Nikdy by mě nenapadlo, že vůz renomované značky může v dnešní době takhle vypadat. Minulé pondělí jsem byl v servisu na kontrole protikorozní ochrany (podle německé servisky) a když to zvedli, tak mně málem omyli. Ti haj..... , ani celou plochu podlahy zespodu nemají chráněnou nástřikem. Na každé straně jen pás , snad 30 cm od prahu ke středu vozu!!!
Je třeba ale uznat, že ta fligna s 12 letou zárukou je v počátku dobrý prodejní tah!
Nikdy by mě nenapadlo, že vůz renomované značky může v dnešní době takhle vypadat. Minulé pondělí jsem byl v servisu na kontrole protikorozní ochrany (podle německé servisky) a když to zvedli, tak mně málem omyli. Ti haj..... , ani celou plochu podlahy zespodu nemají chráněnou nástřikem. Na každé straně jen pás , snad 30 cm od prahu ke středu vozu!!!
Je třeba ale uznat, že ta fligna s 12 letou zárukou je v počátku dobrý prodejní tah!
- Hurvajs
- Pokročilý
To Martin 41: Naprosto s tebou sdílím tvůj vztek, mám úplně ten samý. Koupil jsem si auto za 160 táců s pocitem, že mám na pár let vystaráno a teď takováhle rána. Jsou to šmějdi a s tímhle si to u mně celej Ford pěkně podělal, když už milostivě nabízejí 12 nebo 6 let záruku na prorezivění kastle, tak mají alespoň uznávat reklamace a nehrát s náma tu podivnou hru o vyplněných kontrolách laku apod. Chtějí tím snad říct, že kdyby nám ten lak pravidelně kontrolovali tak to reznout nebude nebo co? 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- Stehnak
- Test driver
Chteji si (Ti) rict, ze kdyz se to odhali v prvopocatku, tak oprava nestoji tolik co pozdejsi vymena celych dveri...
Ptal jsem se na to tady ve Finlandii a borik mi rika, pokud je auto mensi nez 2001 a koroze se nahlasi hned jak je spatrena, tak je oprava samozrejmosti, serviska netreba. Stejne tak s podvozkem... Ale ja vim, "rikal" mi... skutecnost muze byt jina. Pristi rok tu mozna zkusim pate dvere
. Bocni mam (uz od zakoupeni) vylepene nejakym tlumenim kuli hudbe, takze na reklamaci asi muzu zapomet. Ale kdyz vidim co nekteri mate za bebina na daleko novejsich autech, tak se me tomu nechce ani verit. Mam take bublinky na inkriminovanych mistech - barva ale este nikde neodpadla (klep, klep, klep). A taky je dole videt "odloupavajici se" housenka (ani ne pul milimetru skvira, ale temer po cele delce spodniho ramu dveri), tak tam cas od casu (co 3 mesice) strikam olej...
Ptal jsem se na to tady ve Finlandii a borik mi rika, pokud je auto mensi nez 2001 a koroze se nahlasi hned jak je spatrena, tak je oprava samozrejmosti, serviska netreba. Stejne tak s podvozkem... Ale ja vim, "rikal" mi... skutecnost muze byt jina. Pristi rok tu mozna zkusim pate dvere

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- martinsk
- Pokročilý
Jen ,aby jsi se nedivila ,že ti ty dveře nevymění,ale budou je opravovatBlaaana píše:Ještě ani moje fávo z roku 1993,který stále ještě stojí na zahradě nemá ani cm koroze.![]()
Je to humus,naštěstí je to schovaný vevnitř a brzo tam budou nový dveře.

- Blaaana
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jeee tak dlouho????To nejde já nemůžu bejt bez auta????Přece nebudu jezdit favoritem!!!!!NeeeWolf2 píše:Jen ,aby jsi se nedivila ,že ti ty dveře nevymění,ale budou je opravovatBlaaana píše:Ještě ani moje fávo z roku 1993,který stále ještě stojí na zahradě nemá ani cm koroze.![]()
Tak é jsem si myslel,že mi to vymění ,ale skutek utek a už týden a něco to opravují u Charouze.

Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007
Víš co mi bylo řečeno ,když jsem jim řekl ,že jim auto na 14dnů tam nenechám ???Blaaana píše:jeee tak dlouho????To nejde já nemůžu bejt bez auta????Přece nebudu jezdit favoritem!!!!!NeeeWolf2 píše:Jen ,aby jsi se nedivila ,že ti ty dveře nevymění,ale budou je opravovatBlaaana píše:Ještě ani moje fávo z roku 1993,který stále ještě stojí na zahradě nemá ani cm koroze.![]()
Tak é jsem si myslel,že mi to vymění ,ale skutek utek a už týden a něco to opravují u Charouze.
![]()
a měl jsi to taky tak strašně shnilý jako já??koukni na fotky myslim,že stránku před.
Jó pane buď to chcete mít spravený ,nebo chcete jezdit.

- Blaaana
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslim,že mi to spíš vyměněj.Mam fakt nejvíc shnilý, všichni tam máte jen nějaký menší známky rzi a místy odlepenou housenku a já úplně.No uvidíme,ale když se jim to podaří zbrousit na kov...ale to je blbost,když jsou už bublinky i na druhý straně.Jsem zvědavá jak to udělaj,ale to si ještě počkám.Ten technik říkal,že už to spíš jen opravujou.Ono ,když mi daj nový,tak se mi to pak stane ale znovu!!!Nebo ne????

Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007
- marek78
- Nováček