Kola na Focus - kompletní info str. 1
-
- Test driver
Re: Kola na Focuse- aneb do čeho jste obuli vašeho mazlíka
musim zaklopat ale moje alu zatial zimu prežívaju bez uhony 

- yozefb
- Pokročilý
u vas su asi lepsie cesty, tu na vychodne slovesnko kazdy z vysoka ....
sa pozri na foto tej jamy
sa pozri na foto tej jamy
Focus 1.6 16V HB 2003 silver
-
- Test driver
ak tam nebola značka, žiadaj spravu ciest nahradu škody 

- yozefb
- Pokročilý
no skusim, ma niekto skusenosti ?
jamu som ofotil, kolese este nie, asi chyba, lenze uprostred pola nebolo svetlo.
jamu som ofotil, kolese este nie, asi chyba, lenze uprostred pola nebolo svetlo.

Naposledy upravil(a) KUTY dne 11.02.2009 10:27, celkem upraveno 3 x.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chmelko píše:GY su ok ,ale su aj lepšie..misoo ako stary foter od rodiny uz tomu nerozumie

yozefb: ta jama vyzera "elegantne", u nas v blave je tiez takych zopar... ale iba niektore su oznacene... momentalne som rad za 50-ku, jazdim teraz radsej pomaly... snazim sa na zimnych 17 vyhybat, ale do par som uz aj tak vbehol... (klop klop klop)!
- jamaka
- Test driver
To su tie jamy co boli v telke?
No inac teda - ak sa ti nieco podobne stane, a nie je to oznacene miesto, nestaci ze si to ty nafotis, idealne je mat nejakych svedkov, najlepsie nie posadku auta, ktory ti aspon podpisu ze sa to stalo, urobit si nejake foto, a najsuper riesenie - zavolat policajtov a spisat nehodu. Mas potom dokaz ze sa to stalo a tiezdokumentaciu proti ktorej nic na Sprave ciest nemozu.
A vyhovorky typu, mali ste predvidat -ano predvidat sa da tam, kde je to oznacne ze tam nieco bude. Kto moze cakat na ceste I.triedy priekopu?

No inac teda - ak sa ti nieco podobne stane, a nie je to oznacene miesto, nestaci ze si to ty nafotis, idealne je mat nejakych svedkov, najlepsie nie posadku auta, ktory ti aspon podpisu ze sa to stalo, urobit si nejake foto, a najsuper riesenie - zavolat policajtov a spisat nehodu. Mas potom dokaz ze sa to stalo a tiezdokumentaciu proti ktorej nic na Sprave ciest nemozu.
A vyhovorky typu, mali ste predvidat -ano predvidat sa da tam, kde je to oznacne ze tam nieco bude. Kto moze cakat na ceste I.triedy priekopu?
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a ty neznas vyhlasku ?yozefb píše: pred chvilou som vosiel s autom do diery dlhej asi 70cm a hlbokej asi 15 cm , uz som ju nestihol zbadat, lebo som sa vyhybal protiducim autam.
Siel som asi 80. S autom tak j..blo, ze som myslel, ze som dosiel. No a uz sa mi podarilo zohnut disk, nie je to nic tragicke, ale mozem utekat zajtra prevazit, a potom ho dat rovnat. a pritom su to origio Ghia 15" ALU! Co by nemusel byt smejd. Zajtra sem dam foto![]()
![]()
![]()
Serem na to, ALU nahodim na leto a na zimu dam plechy.
To sa neda tak jazdit. A mimochodom, to bola cesta 1. triedy ! KAmos sa smial, ze mam prvotriedne zohnuti disk.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- branox
- Nováček
ved nesiel cez mesto, tak vyhlasku neporusil
, ale ta diera, yozefb, vyzera dost strasne ako keby tam bagrovali, skoda toho disku, v KE uz tiez zacinam slalomovat medzi kratermi

Ford C-Max, 1,6 Duratec 74kw, TrendX, Vision blue, 2008

- yozefb
- Pokročilý
akurat dnes sme sa s kolegami bavili ze Watsonku v KE opravovali v lete koli vyjazdenim kolajniciam a uz su tam zase
Zajtra idem ten disk prevazit a zistit ci nie je vyoseny a hodit do zadu, citit ho medzi 80-90. Uz mam kontakt na typka co to vie spravit, tak dam vediet ako to dopadlo.
Foki co ty na to ? pojde to spravit ? chcel som robit geometriu na jar, dat uz teraz spravit ?
ad. svedkovia, jedine manzelka, ta cesta je uprostred pola.
nieco skusime obehat asi, ale nerobim si iluzie, snad to nebude take drahe.
uz som asi OT, tak sorry.

Zajtra idem ten disk prevazit a zistit ci nie je vyoseny a hodit do zadu, citit ho medzi 80-90. Uz mam kontakt na typka co to vie spravit, tak dam vediet ako to dopadlo.
Foki co ty na to ? pojde to spravit ? chcel som robit geometriu na jar, dat uz teraz spravit ?
ad. svedkovia, jedine manzelka, ta cesta je uprostred pola.
nieco skusime obehat asi, ale nerobim si iluzie, snad to nebude take drahe.
uz som asi OT, tak sorry.
- noovis
- Nováček
je potreba mit neoriginalni rozmer alu v tp? treba kvuli pojistovne, aby se na to v pripade potreby treba nevymluvili... nebo je to zbytecny? jinak na technicke to kontrolovat nebudou ne? tam kouknou akorat na rozmer gum?
jde mi o to, ze chci kola s rozmerem 8x17 (od 18 jsem nakonec upustil) a ve fordu mi rekli, ze mi to nedoporuci k zapsani, jelikoz to neni oficialni rozmer..
diky
jde mi o to, ze chci kola s rozmerem 8x17 (od 18 jsem nakonec upustil) a ve fordu mi rekli, ze mi to nedoporuci k zapsani, jelikoz to neni oficialni rozmer..
diky
Byval: FF2 2008, 1.6 100HP
The Black One
The Black One
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jakto ze neporusil , pokud umim cist tak tady je to jasne napsane :branox píše:ved nesiel cez mesto, tak vyhlasku neporusil, ale ta diera, yozefb, vyzera dost strasne ako keby tam bagrovali, skoda toho disku, v KE uz tiez zacinam slalomovat medzi kratermi
§ 18
Rychlost jízdy
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jinym okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
pokud jsou to nove kola tak k nim dostanes typovy list na jehoz zaklade pokud jsou urcene pro dany typ auta , ti je na urade zapisou do TP . a pokud by doslo k nejake skode a nedej buh k umrti tak se opravdu muze stat ze ti to pojistovna nebude plnit , protoze tim ze je na aute namontovane neco co neni schvalene tak je defacto nespusobile .noovis píše:je potreba mit neoriginalni rozmer alu v tp? treba kvuli pojistovne, aby se na to v pripade potreby treba nevymluvili... nebo je to zbytecny? jinak na technicke to kontrolovat nebudou ne? tam kouknou akorat na rozmer gum?
diky
tady je postup
Postup zápisu ráfků a pneumatik do TP vozidla nad rámec uvedených výrobcem:
A) Typově schválených – na základě typového listu
Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Řádně vyplněný typový list
– typový list musí odpovídat vzoru uvedenému v seznamu držitelů schválení *
– musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis)
– musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum)
– musí být potvrzena montáž na vozidle kontrolním technikem typu „K“, který ověří shodu s uvedeným
schválením KBA (ABE) XXXX, které je nedílnou součástí daného typového listu (datum, podpis, razítko).
U ráfků a pneumatik uvedených v tabulce c) (pro daný typ vozidla) je držitel schválení oprávněn potvrdit
v typovém listu i část „montáž na vozidlo“, s tím, že k potvrzení (datum, podpis, razítko) uvede:
„Schváleno MD pod č.j. xxxxxxx“.
2) Schválení KBA (ABE) XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Kontrolní technik typu „K“ v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla se všemi podmínkami uvedenými ve schválení KBA (ABE) XXXX
4) Seznam držitelů schválení včetně vzorů typových listů, schválení KBA (ABE) XXXX a jejich překladů je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy http://www.mdcr.cz (viz adresový řádek)
5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje
B) Zápis na základě prohlášení autorizovaného dovozce a kontrole v pověřené zkušebně
Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Řádně vyplněné prohlášení autorizovaného dovozce
– prohlášení autorizovaného dovozce musí odpovídat vzoru uvedeného v seznamu akreditovaných dovozců
– musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis)
– musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum)
– musí být potvrzena montáž na vozidle pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným TÜV
posudkem, který je nedílnou součástí daného prohlášení (datum, podpis, razítko)
2) TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
3) Pověřená zkušebna v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v TÜV posudku XXXX
4) Seznam akreditovaných dovozců včetně vzorů prohlášení akreditovaného dovozce, TÜV posudku XXXX a jejich překladu je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy http://www.mdcr.cz (viz adresový řádek)
5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje
C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně
Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením
KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle
2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX
4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- branox
- Nováček
jakto ze neporusil , pokud umim cist tak tady je to jasne napsane :
ok foki, beriem spät
[/quote]§ 18
Rychlost jízdy
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jinym okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.
ok foki, beriem spät
Ford C-Max, 1,6 Duratec 74kw, TrendX, Vision blue, 2008

- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ja bych si dovolil nesouhlasit, rozhled muze mit dobrej, ale dira nemusi byt videt a pokud jede na silnici prvni tridy, kde je dobrej povrch a zadna znacka ktera by tvrdila neco jineho, nejaky problem, tak urcite nemuze predpokladat ojedinelou diru, ktera by rozhodne mela byt oznacena. Neco jineho je kdyz je jedna dira za druhou, tak se predpoklada ze jich je vic a jede pomalejc...§ 18
Rychlost jízdy
Tusim ze par soudu uz kvuli tomu bylo a vetsinou to ridic vyhral....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113