Krádež předních mlhovek
-
- Nováček
Krádež předních mlhovek
Ahoj,
mám FF2 (7/2009) něco přes dva týdny a už mi stihl někdo ukrást přední mlhová světla. Na první pohled čistá práce, jen dvě miniaturní oděrky po zapáčení, nic zlomeného nebo přestřihnutý kabel.
Jelikož je to můj první Ford, chci se zeptat, jestli se to krade běžně nebo jsem měl prostě smůlu.
P.
mám FF2 (7/2009) něco přes dva týdny a už mi stihl někdo ukrást přední mlhová světla. Na první pohled čistá práce, jen dvě miniaturní oděrky po zapáčení, nic zlomeného nebo přestřihnutý kabel.
Jelikož je to můj první Ford, chci se zeptat, jestli se to krade běžně nebo jsem měl prostě smůlu.
P.
-
- Test driver
Re: Krádež předních mlhovek
To už se tu jednou stalo
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 61#p249761
Taky Praha??
Nerozumím nač to komu bude?!?

Taky Praha??
Nerozumím nač to komu bude?!?

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- Milinko
- Zkušený
K***Y
....zrejmě to prodají/domontují méně výbaveným vozům

-
- Nováček
Praha...
Už mám nové, 6 431 Kč (2x mlhovka, žárovka, chromovaná obroučka a rámeček). Při minimální spoluúčasti na pojištění 5 000 a případné snížení bonusů na příští rok se to ani nevyplatí řešit přes pojišťovnu.
Už mám nové, 6 431 Kč (2x mlhovka, žárovka, chromovaná obroučka a rámeček). Při minimální spoluúčasti na pojištění 5 000 a případné snížení bonusů na příští rok se to ani nevyplatí řešit přes pojišťovnu.
- knutik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem další v pořadí
... tento víkend si i z mého fordíku nějaká lupka odnesla obě přední mlhovky a nestačil jsem se divit jak lehce to jde asi sundat, jelikož vůz je bez znatelného poškození ... v servisu mi řekli, že jedna stojí 1790,- tak jsem zvědav na kolik to nakonec přijde i s prací ... a mám stejný problém jako všichni, tj. že to vychází okolo 5tis. což je i má spoluúčast.
Nevíte někdo jak je to s případným zvýšením pojistného pokud mám pojistku v ceně splátek přes Ford Credit? Jelikož, když jsem se ptal jestli existuje nějaký bonus tak mi bylo řečeno že bohužel, že se za pojistku platí celou dobu stejně a pokud by to bylo přes 5tis. tak bych to havarijní rád využil.

Nevíte někdo jak je to s případným zvýšením pojistného pokud mám pojistku v ceně splátek přes Ford Credit? Jelikož, když jsem se ptal jestli existuje nějaký bonus tak mi bylo řečeno že bohužel, že se za pojistku platí celou dobu stejně a pokud by to bylo přes 5tis. tak bych to havarijní rád využil.
- stand
- Zkušený
Hnáty usekat p.rchantům z.sraným!
Já kdybych ho načapal, tak bych ho fakt asi ubil!!

Já kdybych ho načapal, tak bych ho fakt asi ubil!!
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jsou drahe tak se to nekomu vyplati .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- knutik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se zeptal na ten můj dotaz nakonec přímo v pojišťovně a odpověď je zajímavá... tak tedy otázka byla zda se může zvýší pojistka v případě uplatnění havarijního pojištění na krádež mlhovek. V nějakém fóru tedy jsem se dočetl, že ano a že až o 3tis. ročně, nicméně z pojišťovny Allianz u které mám havarijko jsem dostal informaci že: "jelikož je Vaše škoda uplatněna z rizika odcizení, tak o bonusy nepřijdete". Nevím tedy jestli je to jak u které pojišťovny, nicméně to vypadá že je dobré to zkusit, jelikož podobné škody při ceně dílů a práce mohou často skočit přes těch 5tis, což je obvyklá minimální spoluúčast.
Příští týden jde auto do servisu, tak jen doufám, že mě nečeká jako někoho tady z fóra druhé překvapení a že onen lupka nebude chtít mlhovky ještě jednou. To už bych fakt tam ty mlhovky raději neměl, člověk je použije 2x do roka a je to spíše o tom, že auto s nimi vypadá fakt lépe.
Příští týden jde auto do servisu, tak jen doufám, že mě nečeká jako někoho tady z fóra druhé překvapení a že onen lupka nebude chtít mlhovky ještě jednou. To už bych fakt tam ty mlhovky raději neměl, člověk je použije 2x do roka a je to spíše o tom, že auto s nimi vypadá fakt lépe.
-
- Test driver
To je fakt k vzteku
No jestli tě nové mlhovky vyjdou na cca 6500 tis. a máš spoluúčast 5000, tak pojišťovna ti proplatí 1500,- Sice mic moc, ale pokud ti nezvedou příští rok pojistku tak se to dá využít.

No jestli tě nové mlhovky vyjdou na cca 6500 tis. a máš spoluúčast 5000, tak pojišťovna ti proplatí 1500,- Sice mic moc, ale pokud ti nezvedou příští rok pojistku tak se to dá využít.
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- BobTDCi
- Zkušený
knutik píše:Tak jsem další v pořadí... tento víkend si i z mého fordíku nějaká lupka odnesla obě přední mlhovky a nestačil jsem se divit jak lehce to jde asi sundat, jelikož vůz je bez znatelného poškození ... v servisu mi řekli, že jedna stojí 1790,- tak jsem zvědav na kolik to nakonec přijde i s prací ... a mám stejný problém jako všichni, tj. že to vychází okolo 5tis. což je i má spoluúčast.
Tak našiel som tu tie hmlovky H8 - cena 26,68.- Evri (to je 691.-Kč) za kus/s DPH/.
http://www.faro.sk/catalog/osvetlenie/f ... d-focus-ii
Pre ST, CoupeCabrio 46 alebo 34Evri podľa výrobcu.
To čo od Vás chcú za tie hmlovky je dosť sila.
"Valeo" sú origo a tie "Tyc" sú vraj úplne v pohode - najmä čo sa týka hmloviek...by som to neriešil.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- knutik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to tedy není jinak, tak na tom odkazu je pouze světlo mlhovky... to se hodí když se ti například rozbije.. ale když ti to někdo ukradne, tak to myslím vždy veme s tím umělým držákem mlhovky a těmi chromovanými kroužky. Čili pokud to sečteš tak se u toho originálu dostaneš asi na cenu za kterou to nabízejí ve Fordu. Bylo by ale fajn, kdyby se dal koupit komplet i neoriginál.
Btw. dneska jsem auto dal do servisu a hned při příjímaní mě "uklidnit" technik, že už jsem prý osmý za poslední dobu. Prý že je to běžná věc, a někomu se ztratí třebas jen levá, někomu pravá a někomu obě. Já jen doufám, že to opravdu až tak běžná věc nebude
Btw. dneska jsem auto dal do servisu a hned při příjímaní mě "uklidnit" technik, že už jsem prý osmý za poslední dobu. Prý že je to běžná věc, a někomu se ztratí třebas jen levá, někomu pravá a někomu obě. Já jen doufám, že to opravdu až tak běžná věc nebude

- BobTDCi
- Zkušený
Hmmm tak som akosi "dúfal", že ti urvali iba "svetielka"....
Fakt by som si želal, aby za krádež odtínali ruky!!!!
Keby boli všetci normálni - nemuseli by jestvovať ani alarmy, ba dokonca ani zámky na dverách áut či domoch...
Normálni ľudia nekradnú...
Iba svine v ľudskej koži...hyeny, čo na tom dokážu ešte zarábať! Pokojne si užívať...také prachy...

Fakt by som si želal, aby za krádež odtínali ruky!!!!
Keby boli všetci normálni - nemuseli by jestvovať ani alarmy, ba dokonca ani zámky na dverách áut či domoch...
Normálni ľudia nekradnú...
Iba svine v ľudskej koži...hyeny, čo na tom dokážu ešte zarábať! Pokojne si užívať...také prachy...

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to bob , on potrebuje tyto :88358 Valeo hmlové svetlo predné číre H11 Coupe,Cabrio,ST 46,18 to je do noveho focuse .BobTDCi píše: Tak našiel som tu tie hmlovky H8 - cena 26,68.- Evri (to je 691.-Kč) za kus/s DPH/.
http://www.faro.sk/catalog/osvetlenie/f ... d-focus-ii
Pre ST, CoupeCabrio 46 alebo 34Evri podľa výrobcu.
To čo od Vás chcú za tie hmlovky je dosť sila.
"Valeo" sú origo a tie "Tyc" sú vraj úplne v pohode - najmä čo sa týka hmloviek...by som to neriešil.
![]()
![]()
![]()
![]()
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Anndy
- Test driver
Ono zlodeji by vymizli keby neboli ludia, ktory to od nich kupia. Staci, ze je to lacne a viac ich nezaujima, aj ked je evidentne, ze ide o kradnutu vec. Takyto zlodej nekradne, tie veci, pre seba, ale pre 'slusnych' ludi, ktori sa casto paradoxne rozhorcuju prave nad zlodejmi.
- BobTDCi
- Zkušený
Myslím si že nie - väčšina z nich ide pre servisy - a predajú ich za cenu veľmi blízku novej cene...ale možno akože s "akciovou zľavou"Anndy píše:Ono zlodeji by vymizli keby neboli ludia, ktory to od nich kupia. Staci, ze je to lacne a viac ich nezaujima, aj ked je evidentne, ze ide o kradnutu vec. Takyto zlodej nekradne, tie veci, pre seba, ale pre 'slusnych' ludi, ktori sa casto paradoxne rozhorcuju prave nad zlodejmi.

Pred rokmi mal brat malú búračku na Felde vtedy

Skončí to v servise, alebo u živnostníka - a kradnú to čo majú práve "objednané" nejakým zákazníkom...čo prišiel k nejakému automechanikovi či autoelektrikárovi že by chcel namontovať predné hmlovky...na svoje auto....a ten zavolá chmatákovi...čo ich pre neho "čorne" za 20-30evri....