ochranný rám

Muzika,spoilery,světla,podvozek.....
munch
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

ochranný rám

Příspěvek od munch » 09.05.2009 17:43

Nevíte někdo jak se u nás staví stk k takovejmhle věcem? http://i287.photobucket.com/albums/ll12 ... 1241883474 mam vařenou střechu na autě a chtěl bych to něčim vystužit a tohle mi přijde jako ideální věc, navíc to dobře vypadá, vim že třeba Kopecký má svoji škodovku homologovanou i na silnice a to tam má rám celej. Budu rád za každý postřeh :)

dodatek: zadni sedačky nemam předni sedačky sport + 4bodove pasy
Ford Focus 1.8 TDCI 150PS 3Dveř

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: ochranný rám

Příspěvek od foki » 09.05.2009 23:31

tak na tech zadních bych chtel sedet kdyz by to slo nekolikrat pres budku . to bych bylo jak gymnastka na hrazde :mrgreen:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

munch
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od munch » 10.05.2009 09:21

tojo ten blazen tam nema ani ten molitan na tech trubkach :-D to by se človek spiš umlatil o ty trubky, ale tak ja zadni sedačky vyhodil :) jen mě zajima co by na to řekla STK protože to trošku překaži vyhledu vzad :/

KUTY

Příspěvek od KUTY » 10.05.2009 11:25

munch: vyhled vzad nikoho nezaujima -> niekto ma vzadu najtmavsie folie, ktore su povolene, niekto ide s plne nalozenym kufrom (dozadu nevidi, len pomocou bocnych zrkadiel) a nijak tym neporusuje zakon resp. pravidla

Fordik
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fordik » 12.05.2009 13:36

Vzhledem k tomu, že do ŕámu taky jdu,tak budu zjišťovat podrobnosti u známého na STK. Ale v zásadě je tam jediná věc-kolikamístné auto máš? A kolik tam máš sedaček? Jsem na tom úplně stejně. Zadní sedadla již nejsou a je tam volnáí plocha. Když vše vyjde,tak rám bude na podzim. Říkal jsem si,že to tu ve Focusu nikdo nemá a nikdo se o tom nijak nezmiňoval,tak ani já nebudu nic říkat. Ale když už jsi to nakousl 8)

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 12.05.2009 15:07

Omyl, nesmi byt ram v civilnim aute! Chtel sem ho do fiesty a legalne to nejde. Jedina moznost jak to zlegalizovat je dovezt auto do nemecka tam ho prihlasit nechat udelat ram renomovanou firmou nechat zapsat do TP a pak to dotahnout k nam zase to prihlasit u nas a dohlidnout na to aby pri prepisu tp byly opsany vsechny veci do posledniho detailu... Ale jezdi s tim hodne libi nelegalne a prochazi jim to....

jenda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jenda » 12.05.2009 19:12

Ochranný rám se nesmí používat na veřejných silnicích. Pokud by chtěl někdo mít rám legálně v autě, musel by si nechat auto schválit jako sportovní dle předpisů FIA/FAS a jezdit s ním pouze po uzavřených tratích.

Ještě trochu obráceně a jen úvaha: když by mi vedla trubka rámu někde poblíž hlavy a já měl nějakej trochu silnější štouchanec, co mi projede s větší razancí hlavou, sklo od auta který má plochu a dokáže tu hlavu taky silně pošramotit a nebo ta trubka rámu? - ta dle mého projede hlavou snadněji - myslím si, že by se měla při použití rámu taky apoň používat helma.
ObrázekObrázek

munch
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od munch » 12.05.2009 21:02

no mam 3dveř myslim že je to pro 4 lidi, to že stim jezdi dost lidi nelegalně to vim, vidam jednoho borce jak jezdi na podoli na studentskou kolej starym bmw 3kovym a rám tam má taky dokonce červenej kterej bije do očí :-D nema ani folie tak sem myslel že to jde i legálně

2jenda: no ten rám se v místech kde muže dojit ke kontaktu s řidičem nebo spolujezdcem obaluje tlustym pvc takže tohle bych neřešil určitě lepši ram než nic

asi je to blbost, ale je možny zjistit si co tam píšou ty němci a přez známího to nechat dopsat do techničaku?

ale stejně uvažuju o tom rámu kterej je jen přímo za sedačkama a v kufru http://i287.photobucket.com/albums/ll12 ... 1241883474 ten by měly tmavy folie ktery mam na bočnich zadnich oknech a kufru dobře zamaskovat

jenda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jenda » 12.05.2009 21:09

Jj to vím s tím molitanem ale i přes to bych tohle zrovna nerisknul. Tam ten kokos podle mě praskne stejně ale to i po nárazu na sklo.

S tím rámem do zadu bych si za tebe nikdy nesednul, při čelním nárazu to musí člověka přefrknout na několik dílů, protože stejně spousta lidí jezdí vzadu nepřipoutaná. Když si vezmu, že nikdo nesmí sedět za tím ramínkem na kabát, co se přidělává na opěrku hlavy, tak tohle musí být super masakr.
Každopádně následný diskuze s policajtama bych nechtěl absolvovat :roll:

S těma němcema a zapsáním, co když ti na STK řeknou - předložte nám, na základě čeho jste to nechal zapsat do techničáku (steně by jsi musel mít potvrzený od STK nějaký typový list a nebo podobný canc) a pak ti to auto odstaví pro zavažný problém a budeš muset jet domů na valníku. :roll:
ObrázekObrázek

munch
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od munch » 12.05.2009 21:36

2jenda: vzadu sedačky nemám to znamena že tam lidi vozit nebudu :D ten rám vzadu pro policajty snad nebude zase takovy zlo už jen pro to že jsou povoleny 4bodovy pasy ktery musej bejt na ty trubce uchycený, ale jak řikam neměl by bejt tolik vidět když mam ty folie

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 16.05.2009 15:09

Videt to sice nebude, ale vis jak, nahoda je debil policajt bude chtit povinnou vybavu, polezes do kufra a jak to uvidi tak uz muze zacit buzerovat copak to tady mate pane ridici, to neni v poradku, auto neni v pripustnem technickem stavu, sebere technicak a pak uz je problem ho ziskat zpatky... Navic i zadni sedacky jsou povinnou soucasti auta - znamemu dokonce nechteli dat technickou bo mu chybela jedna operka hlavy na zadnim sedadle :D

KUTY

Příspěvek od KUTY » 16.05.2009 16:18

Len tak ma napadlo, naco ti ten ram bude. Chces ist na svedsku rallye alebo budes blaznit po klasickych cestach ? To by som ta potom nechcel stretnut.
Ten ram mi pride ako spevnenie karoserie keby sa auto prevratilo a to sa predpoklada u pretekarov a nie civilistov.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 16.05.2009 16:28

Tak ram Ti zpevni celou kastli nejde jen o bezpecnost. Karoserii timto vyztuzis tim padem se mene krouti - samozrejme ram musi byt delan profi firmou ktera vi kde se ma ram varit a jake trubky na nej pouzit jinak je to spise kontraproduktivni. Ramy se pouzivaji spolu se sportovnimi sedackami, vicebodovymi pasy, prilbou a s jakymsi typem nakrcniku ktery je prichycen k sedacce aby Ti pri narazu neuletela hlava protoze pasy Te drzi velmi pevne a nemas airback ktery tvori oporu hlave letici na volant. Takze bez techto dalsich systemu bych do ramu asi nesel. Spise bych dal vyztuhu mezi predni a zadni tlumice a tim bych asi skoncil...

KUTY

Příspěvek od KUTY » 16.05.2009 16:47

pbjun: spravne, je to nanic

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 16.05.2009 16:54

Je to k necemu, ale musi tam byt vsecky tyto prvky jinac to nema zadny prinos spise naopak. Kdyz das sedacky a pasy tim zrusis bagy a kdyz to napalis do zdi tak telo pohrbi v rakvi a hlavu na rakev nalepi jako plakat ktery seskrabli z te steny :D

Odpovědět

Zpět na „Focus - tuning - 1998 - 2004“