Ostřikovače předního skla (vč. US)

Odpovědět
P2M
Junior
Junior

Re: Ostřikovače př.skla

Příspěvek od P2M » 01.09.2008 16:38

Dík, tak uvidíme :)
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek

forbes
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od forbes » 01.09.2008 23:09

P2M píše:
forbes píše:jj,musi se rozpilovat kapota nebo upravit odstriky a lepit,ja to rozbrusoval malym kotouckem
Docela podstatný info teda :roll:
jo bez prace nic nepasuje budto udelas a mas nebo nemas
Ford Focus Ghia, 1.6 (74kW), 1999, kombi, stříbrná metal
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 02.09.2008 06:24

P2M píše:Btw, budu to tedy řešit těma ventilkama jako vy kluci, ale koukal jsem, že mám hadičky k ostřikovačům schovaný pod tím "tlumením" na kapotě. Má tu někdo zkušenost, jak tu "deku" sundat? Jsou tam takový nácvaky, na kterých drží, můžu dát foto případně.,
nacvakane 11 ks...demontaz uplna malina

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 02.09.2008 06:26

forbes píše:
P2M píše:
forbes píše:jj,musi se rozpilovat kapota nebo upravit odstriky a lepit,ja to rozbrusoval malym kotouckem
Docela podstatný info teda :roll:
jo bez prace nic nepasuje budto udelas a mas nebo nemas
osobne taketo prerabky nepreferujem a su take amaterske,ale ak sa to n iekomu paci :idea: :wink:
osobne volim,teda uz som zvolil a cely vikend testoval ventilky a parada.

forbes
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od forbes » 02.09.2008 09:30

to je vec nazoru,co clovek to nazor,par lidi je tam dalo pohrali si stim a jsou spokojeny,a nerek bych ze to je amatersky sfusovany,na druhou stranu je to kazdyho vec cosi tam da samozdrejme
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 02.09.2008 09:58

no, otazne je ze ci prerezanie hadicky privodu vody do ostrekovacov nie je vacsia amaterska praca ako vymena celych ostrekovacov :roll:

Uvidime, ja tie ostrekovace pozriem a dam potom vediet, ako to vyzera a ako to pasuje na Fofo II. Mozno tam pojdu uplne bez problemov.

Ale pre mna je aj tak vacsi problem da sa povedat nefunkncnost ostrekovacov, lebo ten prudik vodicky mi uz fakt lezie na nervy. Je to jedna z mala veci, cez ktore sa ani po 1.5 roku neviem prekusnut.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 02.09.2008 10:03

[quote="vcedula"]no, otazne je ze ci prerezanie hadicky privodu vody do ostrekovacov nie je vacsia amaterska praca ako vymena celych ostrekovacov :roll:

vcedulak,vcedulak.....a ako inak by tam ten ventil dali vo Forde,alebo vo firme,ktora taketo prepojenia vyraba,lebo na aute ich je cela kopa....iba prerezanim :idea:
ale nechame Ta,aby si si vymenil cele ostrekovace a bol spokojny
zbytok z nas bude spokojnych s ventilkami a rozrezanou hadickou :wink:

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 02.09.2008 10:13

zasa mas na to svoj pohlad. Podla mna kazdy domaci zasah do povodneho zapojenia je akoze zasah kutila. Neviem ale si si isty, ze tam nedavaju nieco na vytlmenie pripadneho prietoku vody ? To len ako priklad, nie je to fabricke, je to doma robene. To iste plati u mojej pripadnej zmeny. Kapota sa mi vrtat nechce ani za svet, do toho urcite nepojdem, ale ak vymenim cele trisky, tak budem na tom s tymi upravami presne tak isto ako ty. Az na to, ze mne to uz bude konecne stirekat tak ako si predstavujem.

forbes
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od forbes » 02.09.2008 10:22

byla to jen rada jak vas zbavit potekle kapoty ale osobne si tam dejte co chcete treba petku na strechu a nechte to tyct po skle :D
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 02.09.2008 10:43

forbes....ok.ale ty mas Focus 1 a tam s tym problem nieje,alebo ja som ho tam obsolutne nemal,ale ako vies,ze to riesi problem na Focuse 2 :?: jedina zname riesenie je zatial iba instalacia uvednych ventilkov,ale ak bude tento tvoj dalsi,bude to iba fajn :idea: :wink:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 02.09.2008 10:52

vcedula píše:zasa mas na to svoj pohlad. Podla mna kazdy domaci zasah do povodneho zapojenia je akoze zasah kutila. Neviem ale si si isty, ze tam nedavaju nieco na vytlmenie pripadneho prietoku vody ? To len ako priklad, nie je to fabricke, je to doma robene. To iste plati u mojej pripadnej zmeny. Kapota sa mi vrtat nechce ani za svet, do toho urcite nepojdem, ale ak vymenim cele trisky, tak budem na tom s tymi upravami presne tak isto ako ty. Az na to, ze mne to uz bude konecne stirekat tak ako si predstavujem.
ventil je origo ford diel a tam kde som to nasiel,tak tam to par ludom spravili dokonca na zaruku vo Forde a presne tym,podla teba amaterskym rozrezanim hadicky.
inak by som do toho ani velmi nesiel,ak by to bola cista amatercina :idea:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 02.09.2008 11:04

Ono pridat ventil do potrubia (hadicky) amatersky ani profesionalne nejde inak ako prerezanim toho potrubia. Rozdiel moze byt akurat v prevedeni, ci v nastrojich. Ale v tomto konkretnom pripade asi velky nebude, resp. obycjany nozik, ci noznice su takmer proficky nastroj :D.

Jedinym profickejsim riesenim by mohlo byt (ako tak pozeram detaily forda, nie je to ich oblubeny konicek), ze by to vo vyrobe nikdy spojenee nebolo a vzdy by sa montovala jedna cast potrubia, ventil dalsia cast potrubia. V tomto pripade by to bolo tiez rozrezane, tak ako kazde potrubie, ak nahodou nepotrebujeme nekonecnu dlzku, s tym rozdielom ze nastroj by bol nejaky strihaci pripravok, priamo na linke vyrabajucej hadicky...

Ale mozem sa tiez mylit... :D
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 02.09.2008 11:06

no, a ja tam tie ostrekovace dam len v pripade, ze sa mi vojdu do diery a hadicka sa bude dat nasadit podobne ako na povodne ostrekovace. Nie je to sice original Ford diel, ale ked Ford nema take ostrekovace, tak co mam robit ?

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 02.09.2008 11:07

hosi, oba zasahy su na rovnakej urovni, ci uz ventilky alebo nove trisky... co riesite ? jedno vylepsi prud vody a mozno aj stekanie po kapote. druhe zasa len stekanie. tusim s tym zacal zirafak ze oznacil jedno riesenie za amaterske, tu by som bol radsej zdrzanlivy, obe vidim ako normalne domace upravy. nech si to nazve niekto ako amaterske, alebo ako profi v ramci zaurky, tak je to jedno, hlavne ze to pomoze ! :wink: osobne sa uz tesim na ventilky kedze to naisto odstrani stekance. na druhej strane ak vlado pochodi s novymi triskami, montaz bude jednoducha, neposkodi to kapotu a bude to fungovat, nevidim dovod preco by som do toho nesiel :) zirafak, aby si do tych trisiek nesiel aj ty o chvilu ! :D :wink:

forbes
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od forbes » 02.09.2008 11:14

misoo píše:hosi, oba zasahy su na rovnakej urovni, ci uz ventilky alebo nove trisky... co riesite ? jedno vylepsi prud vody a mozno aj stekanie po kapote. druhe zasa len stekanie. tusim s tym zacal zirafak ze oznacil jedno riesenie za amaterske, tu by som bol radsej zdrzanlivy, obe vidim ako normalne domace upravy. nech si to nazve niekto ako amaterske, alebo ako profi v ramci zaurky, tak je to jedno, hlavne ze to pomoze ! :wink: osobne sa uz tesim na ventilky kedze to naisto odstrani stekance. na druhej strane ak vlado pochodi s novymi triskami, montaz bude jednoducha, neposkodi to kapotu a bude to fungovat, nevidim dovod preco by som do toho nesiel :) zirafak, aby si do tych trisiek nesiel aj ty o chvilu ! :D :wink:
neni co dodat jen souhlasit s timto nazorem ale mejte na pameti jednu vec ze vzdy je lepsi rozprach nez 2 curky na sklo , sterace ti nejdou ze zacatku na sucho
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“