Ahoj, včichni,
prosím nutně potřebuji pomoci, předem upozorňuji že jsem ženská a o autech vím jen to že maj čtyři kola, volant a spojaku,
VLASTNÍ ford focis v komdi 1,6 naftu, rok výroby 20O6 v plné výbavě, vyhřejvaný čelní skol a td.
V lednu jsem nechala měnit rozvody v autor. servu., ted jsem trochu bourala, tak sjem to tam vezla znova.( jen plechy na motoru vše ok, auto jelo stejně jako před tím než jsem štrejchla ty svodilda) od výměny rozvodů jsem najela 12 tis. km, a te mi v servise řekly že tam někde u těch rozvodů musí vyměnit nějaký řetěz, který nebyl potřeba vyměnít v tom lednu /prej je nějakej vytahanej) a že musí rozděltra celý ty rozvody a navíc s tím řetězem vyměnít něco co už měnily v tom lednu, což se mi nelíbí že mám paltit něco co jsem zalatila v ldenu, (v servisu mluvily o čásce cca 15 tis)
Mám tedy pár dotazů 1. je možné že se ten cosi řetěz byl v lednu OK a po 12 tis. km už je úplně v háji
2. opravdu se nemění ten řetěz s těmi rozvody jak mi řekly v servisu?
3, a když to teda musím vyměnit, musím znova zaplait znova ty součástky z rozvodú co jsem zaplatila v lednu , to se tam nedaj dát zpátky?
za rady moc děkuji, znova opakuju že jsem ženská a autům moc nerozumim a bohužel v tom servise to vědí

díky alena