tažné zařízení
- ZaQik
- Admin
Re: Tazne zariadenie
vyztuha se musi vyndat (je to jen deformacni zona), ale naraznik by mel byt stejne hezky jako predtim
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
coz o to naraznik je hezkej furt , jenom zespoda drzel jeste za uchyty na te vyztuze a ted kdyz vyztuha neni tak je takovy jakoby volny
ale asi je to tedy normalka 

- ZaQik
- Admin
jo, spodni 2 plastove srouby uz nejsou potreba
- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se take pustil do montaze zavesu - BOSAL + originalni elektro instalace primo podle typoveho znaceni auta. Ano vse sedelo dokonale, ale zarazilo mne, ze byt byla kupovana primo na typ auta (_DA/2010) je bez krabicky (canbus), coz se tu docela mocne resilo.
FORD Focus ST-Line, 2018, EB 1.5, Bluefin 151kW (love it!)
- ZaQik
- Admin
tipuji, ze Ti casem vyhori relatka blinkru v GEMu
- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pripoustim, ze jsem byl z prvu trosku zaskocen absenci (toliko diskutovane) rele krabicky, ale je to kupovane primo dle typu auta, tak doufam, ze to vyrobce zkouselZaQik píše:tipuji, ze Ti casem vyhori relatka blinkru v GEMu

FORD Focus ST-Line, 2018, EB 1.5, Bluefin 151kW (love it!)
- tikak1
- Junior
Po přečtení celého topicu a shlédnutí fotek (díky za ně, aspoň vím do čeho jdu-skoro jako krematorium v Pelhřimově) váhám, jestli to nemám dát do dílny na celou montáž. Chtěl jsem to montovat sám, a v dílně jen elektriku. Ale než bych našel všecky správný šrouby, strávím tím celej den kura ...
Jako prase, přátelé, jako prase !
1.6 Tdci 80 kw s DPF po GO Smart Clean v ceně 6200 Kč,prd je každýmu po tom, kam leju naftu
1.6 Tdci 80 kw s DPF po GO Smart Clean v ceně 6200 Kč,prd je každýmu po tom, kam leju naftu

- ybuba
- Pokročilý
Ahoj všem,
hodlám namontovat TZ http://www.tazny.cz/2292-tazne-zarizeni ... -2011.html a po pročtení diskuze mám pár dotazů:
- chci si to namontovat svépomocí, ale je pro toto nutné demontovat zadní nárazník nebo to lze vše udělat zespodu (jsou ta montovací místa přístupná)?
- když to namontuji sám, jak to zlegalizovat, stačí jen zajít na "úřad - MÚ odbor dopravy" nebo musím absolvovat předem ještě STK?
- u elektroinstalace (7-kolík) existuje na autě nějaký konektor, kam lze zásuvku nacvaknout nebo se musím napojit na stávající dráty od zadních světel?
Díky za rady a tipy
hodlám namontovat TZ http://www.tazny.cz/2292-tazne-zarizeni ... -2011.html a po pročtení diskuze mám pár dotazů:
- chci si to namontovat svépomocí, ale je pro toto nutné demontovat zadní nárazník nebo to lze vše udělat zespodu (jsou ta montovací místa přístupná)?
- když to namontuji sám, jak to zlegalizovat, stačí jen zajít na "úřad - MÚ odbor dopravy" nebo musím absolvovat předem ještě STK?
- u elektroinstalace (7-kolík) existuje na autě nějaký konektor, kam lze zásuvku nacvaknout nebo se musím napojit na stávající dráty od zadních světel?
Díky za rady a tipy

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- jirkaj
- Člen klubu
1 - nárazník sundat musíš, protože se mění výztuha (tažné je součástí té výztuhy)
2 - na STK, tam dostaneš štemplík, že to máš namontované dobře (musíš mít od výrobce typový list, tam ti dají razítko na STK - je tam na to kolonka), na úřadu ti to na základě tohoto zapíšou do velkého techničáku a vytvoří druhý malý
3 - konektor neexistuje, musíš napojit na stávající (doporučoval bych dokoupit nějakou elektroniku, ať žárovky ve vozíku neživíš přímo proudem od zadních žárovek)
všechno tu už bylo zodpovězeno dřív...
2 - na STK, tam dostaneš štemplík, že to máš namontované dobře (musíš mít od výrobce typový list, tam ti dají razítko na STK - je tam na to kolonka), na úřadu ti to na základě tohoto zapíšou do velkého techničáku a vytvoří druhý malý
3 - konektor neexistuje, musíš napojit na stávající (doporučoval bych dokoupit nějakou elektroniku, ať žárovky ve vozíku neživíš přímo proudem od zadních žárovek)
všechno tu už bylo zodpovězeno dřív...

Naposledy upravil(a) jirkaj dne 22.05.2017 16:53, celkem upraveno 2 x.
- Nepér
- Zkušený
Co si vzpomínám na můj postup (asi to tu bude o pár stránek dřív), tak:
koupil jsem tažné s typovým listem od výrobce
na internetu jsem objednal elektriku unikit2p
namontoval jsem to
zajel jsem na STK (rozsah, respektive cena evidenční kontroly), kde zkoumají typový list, štítek s výrobním číslem, přezkouší zásuvku a vydají papír, kde je na konci uvedeno, že na vozidle je nainstalováno tažné zařízení ISO 50.
S tímhle papírem, ORV a TP jsem pak zašel na DI, vyplnil žádost o zápis změn - montáž TZ a dostal jsem novej malej techničák (ORV) a cosi dopsali do velkýho (TP).
Jinak na Focus určitě elektriku s přídavnou krabičkou, která je napájena externě z přívodu pro 12V zásuvku v kufru, dokonce je ta pojistka někdy označená jako přívěs, jen je třeba prověřit hodnotu pojistky). Kromě 12 V zásuvky tam na nic moc konektor připravenej neni, napojoval jsem to někde nad LZ tlumičem (ale nemám kombi, u tebe to bude jiné), stávající kabely jsem přerušil, připájel výstup pro krabičku a zafoukal do termobužírek, rychlosvorkám moc nevěřím, jediné, které se kterými mám dobrou zkušenost jsou od 3M se dvěma plíšky. Jestli chceš nějaký fotky, pošli mi zprávu, něco najdu.
koupil jsem tažné s typovým listem od výrobce
na internetu jsem objednal elektriku unikit2p
namontoval jsem to
zajel jsem na STK (rozsah, respektive cena evidenční kontroly), kde zkoumají typový list, štítek s výrobním číslem, přezkouší zásuvku a vydají papír, kde je na konci uvedeno, že na vozidle je nainstalováno tažné zařízení ISO 50.
S tímhle papírem, ORV a TP jsem pak zašel na DI, vyplnil žádost o zápis změn - montáž TZ a dostal jsem novej malej techničák (ORV) a cosi dopsali do velkýho (TP).
Jinak na Focus určitě elektriku s přídavnou krabičkou, která je napájena externě z přívodu pro 12V zásuvku v kufru, dokonce je ta pojistka někdy označená jako přívěs, jen je třeba prověřit hodnotu pojistky). Kromě 12 V zásuvky tam na nic moc konektor připravenej neni, napojoval jsem to někde nad LZ tlumičem (ale nemám kombi, u tebe to bude jiné), stávající kabely jsem přerušil, připájel výstup pro krabičku a zafoukal do termobužírek, rychlosvorkám moc nevěřím, jediné, které se kterými mám dobrou zkušenost jsou od 3M se dvěma plíšky. Jestli chceš nějaký fotky, pošli mi zprávu, něco najdu.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem stejný problém jako X lidí v tématu. Tzn. na novém tažném se po připojení vozíku blinkr kousnul a fungoval až na druhé stisknutí páčky. Koupil jsem LED žárovky do blinkru a je klid. Navýšení zátěže je oproti samotnému autu minimální, takže žádné riziko vyhoření GEMu nepředpokládám a je to řešení výrazně levnější než dokupovat další přídavnou jednotku.
-
- Člen klubu
Len mozes pouzivat ten jeden konkretny vozik. Ziadny iny...
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No, to je pravda, to mě nenapadlo. Ale nenapadlo mě to z toho důvodu, že stejně nic jiného nevozím.
- Nepér
- Zkušený
To je prostě chyba montáže TZ. Použít univerzální kabeláž, protože se to tak dělá, a pak tvrdit, že je chyba jinde, protože na jiných autech to funguje... o kolik je ta krabička dražší, aby se nevyplatilo ji použít, shánět místo toho LEDky a mít na autě řešení, které nefunguje?
Mondeo mk4, 2.0i, 2010