Johnny K. musím tě vyvést trochu z omylu, protože i když už mám vše, co jsem od Thule potřeboval, tak ceny na sportobchod.cz lezly v poslední době spíš nahoru. Já kupoval Pacifica 600 loni v listopadu za 5900, teď je za 6100 kč. Atlantis 600 stál o necelou tisícovku více, tuším o 900 kč, tudíž cena byla 6800, teď stojí 7600. Otec ho kupoval 4roky zpět za 8900, ale stříbrný, protože tehda byl pouze stříbrný.
Co se týče Power-Gripu, tj. uchycení u Atlantisu, tak je pravda, že pokud box otevřeš, povolíš růžice, box nadzvedneš, růžice posuneš a zašroubuješ, čelisti se zavřou a můžeš ho položit na zem bez obavy, že se čelisti zlomí.
Jenže

Další poznatek je, který jsem nenapsal na předešlé straně, že pokud otevřeš Pacific, povolíš růžice, sundáš box ze střechy auta a dáš ho do vertikální polohy, růžice zůstanou na svých pozicích a nepohnou se. U Atlantisu vždy rána jako hrom, jak všechny růžice sjedou dolů v těch hliníkových ližinách. Když chceš dát box znova na střechu, znova musíš nastavovat onu vzdálenost mezi příčníky. Měl jsem taky mírné obavy, právě z uchycení, než jsem kupoval Pacific. U Atlantisu se totiž čelisti obepnou kolem příčníku trochu jinak než u Pacificu. Měl jsem pocit, že Pacific bude držet hůře, ale rozdíl v síle uchycení není.
Prostě jsen nakonec rád, že jsem koupil Pacific. Mluví za mě zkušenosti s oběmi verzemi, tak doufám, že to může být pro některé vodítko. V tomto případě není to dražší lepší, podle mě