Nosič na kola na FF II kombi s drážkami

Odpovědět
Johnny K.
Nováček
Nováček

Re: Nosič na kola na FF II kombi s drážkami

Příspěvek od Johnny K. » 23.07.2011 11:35

ten cerny Atlantis bude zrejme opravdu nachylny na poskrabani a veskere necistoty se na nem budou "vyjimat" a s tim polozenim na zem ma postak taky pravdu (celisti musi byt v zatazene poloze, aby se clovek nemusel moc bat jejich poskozeni)

to postak:
s temi cenami ze sportobchodu jsi mne dostal... hned jsem si udelal srovnani a nakonec to pro mne nedopadlo tak hrozne. "prodelal" jsem cca 500,- (k tomu co jsem zminoval jsem jeste mel drzak na lyze do boxu a nevim, jestli jsi zapocital zamky - 13ks).
Ale musim rict, ze za ty dva mesice ty ceny pekne klesly! Na konci kvetna nebylo mozne poridit Atlantis pod 8500,- (nyni 7600,-) a drzaky kol freeride 532 pod 1400,- (nyni 1100,-) a i komplet nosic do pevnych bodu s Aero tycemi o par stovek zlevnil... no mazec, ale to by si clovek nikdy nic nekoupil, kdyby vzdycky cekal az padnou ceny na "dno" (protoze se mezitim objevi zase neco "lepsiho") :wink:
FoFo II - kombi Trend: 06/2006, 74kW, Dark Grey
Borbet LV5 7x16 ET40; Yokohama c.drive 205/55/16
Obrázek Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 23.07.2011 16:10

Johnny K. musím tě vyvést trochu z omylu, protože i když už mám vše, co jsem od Thule potřeboval, tak ceny na sportobchod.cz lezly v poslední době spíš nahoru. Já kupoval Pacifica 600 loni v listopadu za 5900, teď je za 6100 kč. Atlantis 600 stál o necelou tisícovku více, tuším o 900 kč, tudíž cena byla 6800, teď stojí 7600. Otec ho kupoval 4roky zpět za 8900, ale stříbrný, protože tehda byl pouze stříbrný.

Co se týče Power-Gripu, tj. uchycení u Atlantisu, tak je pravda, že pokud box otevřeš, povolíš růžice, box nadzvedneš, růžice posuneš a zašroubuješ, čelisti se zavřou a můžeš ho položit na zem bez obavy, že se čelisti zlomí.

Jenže :idea: Další poznatek je, který jsem nenapsal na předešlé straně, že pokud otevřeš Pacific, povolíš růžice, sundáš box ze střechy auta a dáš ho do vertikální polohy, růžice zůstanou na svých pozicích a nepohnou se. U Atlantisu vždy rána jako hrom, jak všechny růžice sjedou dolů v těch hliníkových ližinách. Když chceš dát box znova na střechu, znova musíš nastavovat onu vzdálenost mezi příčníky. Měl jsem taky mírné obavy, právě z uchycení, než jsem kupoval Pacific. U Atlantisu se totiž čelisti obepnou kolem příčníku trochu jinak než u Pacificu. Měl jsem pocit, že Pacific bude držet hůře, ale rozdíl v síle uchycení není.

Prostě jsen nakonec rád, že jsem koupil Pacific. Mluví za mě zkušenosti s oběmi verzemi, tak doufám, že to může být pro některé vodítko. V tomto případě není to dražší lepší, podle mě :!:

cartas
Nováček
Nováček

Příspěvek od cartas » 25.07.2011 08:03

Postaku, diky za vycerpavajici popis, zas mam brouka v hlave :)

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 25.07.2011 18:08

cartas, není zač, od toho tady navzájem jsme. Nikomu nechci nic nutit, ať si kupuje každý co chce. Jen sám za sebe můžu mluvit o tom, že zkušenosti mám se dvěma druhy střešních boxu od stejného výrobce tj. Thule, stejného objemu a kdybych kupoval, znova zvolím Pacific místo Atlantisu. Ta posledně jmenovaná výhoda prostě spočívá v tom, že pokud box sundáš ze střechy a poté ho chceš po nějaké době znova hodit na auto, položíš ho znova na stejné místo, na kterém byl předtím, protože ty utahovací růžice se nepohnout z místa. Jsou z drážek ve kterých se pohybují podélně vytahovací, ale zároveň drží dost pevně, že při manipulaci ve svislé poloze, např. když box neseš do dveří se z místa nepohnou a rozteč zůstává nezměněna. Důležité ale je, když box hodíš na střechu a prvně prostrkáváš růžice, tedy uchycení Fast-Grip drážkami, zacvaknout je. Myslel jsem si, že stačí je jen prostrčit drážkou a růžici utáhnout. Musí cvaknout, pak se ani nehnou :idea:

viruss

Příspěvek od viruss » 16.01.2012 23:29

Jen pro info - mám sice FF2 hatchback, ale na originální příčníky od Fordu jsem 4 kola nacpal (2x Thule ProRide, 2x Atera giro AF). Sice to chtělo trochu laborování (díky karbonovým sedlovkám a tím pádem nemožnosti hýbat se sedlem u dvou kol), ale nakonec to šlo v pohodě.

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 17.01.2012 18:10

Já mám taky ff2hb, ale myslím si, že 4 kola na proride591 na origo asi nedáš. Možná v kombinaci s Aterou jo, ale proride od Thule by tam asi nešly. No já v létě nakonec narval na střechu 3 kola a ještě box Pacific 600. Dokládám foto.
Přílohy
kola s boxem.jpg

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“