V12 píše:Na rovine do kopca by som ho nedostal, no v kazdej zakrute po pribrzdeni sa ten podcenovany 1.2TSI s turbom zbieral podstatne rychlejsie, nez stary Duratec, ktory mal o 15 koni viac.
No to je mozne, protoze pokud clovek neradi a netoci ten stary duratec nahoru, tak nemuze cekat takovy zatah jako u turba..o tom se tu mele prakticky furt...
V12 píše: na tacho 135, 4000 rpm, v kabine rev ako v Migu 29 pri starte a spotreba 10/100.
Kecas...10/100 to nezere, je to pod 8 litru pri 130.. Hluk je pravda kvuli otackam vyssi, jenze prave v tech otackach ma motor nejvyssi kroutak, takze je velice pohodlne, napr. pro predjeti, pouze pridat plyn a motor se pomerne ochotne i na petku sbira do vyssich rychlosti.
V12 píše: Ano, je mi cudzie a neprijemne az do cerveneho tocit motor len preto, aby som BEZPECNE predbehol kamion iduci 80 a auto mi pritom zozralo aj gate. 100 koni na tonu je dnes rozumne minimum...
V tom pripade zustan u dieselu nebo si kup poradne turbo.. pze jak pises, tak se proste s benzinem nejezdi, kdyz chces jet svizne. Nebudu tvrdit, ze je ten motor vykonny, neni, ale je rozhodne dostatecny a zdaleka to neni takova hruza, jak se tu snazis tvrdit.
Taky bych videl jako idealni tu 1.8, ale jako jetych je jich velmi malo.