Odhlučnenie karosérie

Odpovědět
Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 13.12.2007 14:28

Musím, ač velmi nerad, souhlasit s tím,že Focus II je dost špatně odhlučněný. Jsem z toho dost rozladěný a mrzutý. Ještě než jsem si přečetl tuto sekci se mi zdál nějak krapítek hlučnější, ale po přečtení vašich příspěvků a testu se ten hluk ještě "umocnil". Uplně mě pokazil radost a nadšení z nově koupeného auta. Designově se mi auto moc líbí a i jízdními vlastnostmi, ovšem toliko kraválu v autě mě kazí radost z jízdy. Obuté mám Alpin A3, které jsou dle testů hodně tiché, až přezuju na letní 16" tak v autě budu asi muset mít sluchátka. Jezdil jsem v O1, O2, Felicii, Gold IV, Fiat, Favorit a VSECHNY se me zdají tišší.Nechápu FORD jak mohl tak zanedbat odhlučnění!Vždyť to ovlivňuje celkový komfort jízdy. Mám pokaženů náladu. :oops:
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 13.12.2007 14:59

citim, ze to mas len taku chvilkovou ponakupnu depresiu
take mierne sklamanie z velkeho ocakavania
vo fofo2 to urcite nie je horsie ako v starej felde ci nebodaj favorite
to ti nikdy neuverim!!! :D :D :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 13.12.2007 15:10

pevně věřím, že máš pravdu a ta deprese/zklamání přejde a vrátí se nadšení, které jsem z prvopočátku měl...už mě to trochu přechází :wink:

...ovšem ty pětky za test hlučnosti jen tak nestrávím...

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 13.12.2007 15:32

Hmm, ja som s "hlucnostou" spokojny :roll:
Malokedy sa mi stane ze ked si nastavim napr. hlasitost radia pred jazdou, ze by som musel pridavat hlas pocas jazdy...
Minule som mal moznost sediet 2 hodiny za volantom Hyundai Matrix, novym vozom s 2500km, motor 1.6 a nad 3000 otacok som uz radio nepocul, to bolo proste nieco hrozne... :evil:

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 13.12.2007 15:41

TripleJay píše:Hmm, ja som s "hlucnostou" spokojny :roll:
Malokedy sa mi stane ze ked si nastavim napr. hlasitost radia pred jazdou, ze by som musel pridavat hlas pocas jazdy...
Minule som mal moznost sediet 2 hodiny za volantom Hyundai Matrix, novym vozom s 2500km, motor 1.6 a nad 3000 otacok som uz radio nepocul, to bolo proste nieco hrozne... :evil:
tak to jsi mě teď potěšil.... 8) .....vidím, že máš hezky zakrytovaný motůrek, to se mi libí. Pokusím se ho někde splašit a přispět tak k odhlučnění.....

Osobně se mi zdá motor docela v pohodě, jde jen víc slyšet kolem 2000-2500 ot./min., vše mimo je přijatelné. Spíš mě trápí hluk od podvozku....

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 14.12.2007 06:01

killerhammer píše:citim, ze to mas len taku chvilkovou ponakupnu depresiu
take mierne sklamanie z velkeho ocakavania
vo fofo2 to urcite nie je horsie ako v starej felde ci nebodaj favorite
to ti nikdy neuverim!!! :D :D :D
Tak teraz som odpadol :idea: 8O
killerhammer obhajuje hlucnost FO2 8O :wink:
Konecne :!: :wink:

Glip
Nováček
Nováček

Příspěvek od Glip » 14.12.2007 08:51

No ak to mas hlucnejsie od favorita, tak chod rovno reklamovat, lebo nieco nemas v poriadku. Ja som na FoFoII presiel prave z favorita a neda sa to porovnat.
Motor pocut az v otackach a to som naopak rad. Ked pridam radio alebo na klime trochu ventilator, mam naopak problem, ze motor nepocujem vobec - a to som zvyknuty jazdit podla zvuku a nie otackomera.
Aerodynamicka hlucnost je dobra - moj obmedzovac rychlosti na sedadle spolujazdca ma po jazde na dialnici cestovnou rychlostou 160 a sem-tam pridanie na 170-180 (nove auto treba otestovat :wink: ) presviedcal, ze som nesiel viac ako 130. 8)
Podvozok na dobrej ceste tiez prakticky nepocujem, na nasich tankodromoch je mozno trosku hlucnejsi ako skodovky, ale v pohode a beriem to ako dan za to, ze neplava jak aurora a nemam pocit, ze vyletim z kazdej zakruty.
Btw. porovnavam s fobiou a ochcavkou, nie s tym favom. :twisted:
Ford Focus II kombi Collection X / 1,6 Duratec-16V 74kW / r.v. 2007 / Ocean Blue
Obrázek

Fireice
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hluk

Příspěvek od Fireice » 14.12.2007 20:15

Milinko píše:Musím, ač velmi nerad, souhlasit s tím,že Focus II je dost špatně odhlučněný. Jsem z toho dost rozladěný a mrzutý. Ještě než jsem si přečetl tuto sekci se mi zdál nějak krapítek hlučnější, ale po přečtení vašich příspěvků a testu se ten hluk ještě "umocnil". Uplně mě pokazil radost a nadšení z nově koupeného auta. Designově se mi auto moc líbí a i jízdními vlastnostmi, ovšem toliko kraválu v autě mě kazí radost z jízdy. Obuté mám Alpin A3, které jsou dle testů hodně tiché, až přezuju na letní 16" tak v autě budu asi muset mít sluchátka. Jezdil jsem v O1, O2, Felicii, Gold IV, Fiat, Favorit a VSECHNY se me zdají tišší.Nechápu FORD jak mohl tak zanedbat odhlučnění!Vždyť to ovlivňuje celkový komfort jízdy. Mám pokaženů náladu. :oops:
:mrgreen: :mrgreen: :D Toto téma pročítám s vážností,páč si řikám moje další auto by mohl bejt Fofo2,nebo S-Max. Ale teď sem se začal řehnit u monitoru jak cvok :D to mi opravdu pobavilo Fofo2-hlučnější víc jak Favorit....hele to je mazec :mrgreen: Tady se nejen člověk dozví dobrý věci,ale i se dobře pobaví :wink: Dík. sorry za OT já musel :D
Ford Focus Combi 1,6 16V ZETEC 2001 Dark True Blue
Obrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Re: hluk

Příspěvek od Milinko » 14.12.2007 23:45

Fireice píše:
Milinko píše:Musím, ač velmi nerad, souhlasit s tím,že Focus II je dost špatně odhlučněný. Jsem z toho dost rozladěný a mrzutý. Ještě než jsem si přečetl tuto sekci se mi zdál nějak krapítek hlučnější, ale po přečtení vašich příspěvků a testu se ten hluk ještě "umocnil". Uplně mě pokazil radost a nadšení z nově koupeného auta. Designově se mi auto moc líbí a i jízdními vlastnostmi, ovšem toliko kraválu v autě mě kazí radost z jízdy. Obuté mám Alpin A3, které jsou dle testů hodně tiché, až přezuju na letní 16" tak v autě budu asi muset mít sluchátka. Jezdil jsem v O1, O2, Felicii, Gold IV, Fiat, Favorit a VSECHNY se me zdají tišší.Nechápu FORD jak mohl tak zanedbat odhlučnění!Vždyť to ovlivňuje celkový komfort jízdy. Mám pokaženů náladu. :oops:
:mrgreen: :mrgreen: :D Toto téma pročítám s vážností,páč si řikám moje další auto by mohl bejt Fofo2,nebo S-Max. Ale teď sem se začal řehnit u monitoru jak cvok :D to mi opravdu pobavilo Fofo2-hlučnější víc jak Favorit....hele to je mazec :mrgreen: Tady se nejen člověk dozví dobrý věci,ale i se dobře pobaví :wink: Dík. sorry za OT já musel :D
čus chlape. Možná jsem to trochu přitáhl za vlasy :), zas tak hlučný není, já jsem si přečetl ten test a poté mě připadal FF2 nejhlučnější široko daleko, ten test mě ovlivnil a namíchl! Jinak dneska jsem Fofojza trochu protáhl po dálnici a pokud je dobrý podklad, jako že D2 stoji za veliké hnědé, tak mě to ani moc nepřijde. V první generaci Focusa sa chystam sjet, tak pak poreferuju jestli je tam rozdíl, jak všecí tvrdí....bye

nego
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nego » 15.12.2007 01:00

ja osobne jsem s cmaxikem ohledne hlucnosti dost spokojen, divil bych se, ze se nejak extra lisi od fofo2
mel jsem feldu a hlucela a klepala daleko vice
urcite i zde by slo na odhlucneni jeste zapracovat, ale neminim to nejak extra prozivat
C-Max 1.6 TDCi, 80kW, Trend, Moondust, 6/05

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 16.12.2007 15:09

V podobnom vlakne som niekomu slubil,ze sem dam foto tlmiaceho koberca vo FO2..TAK TO DAM SEM :idea:
Obrázek
kryt motora
Obrázek
Obrázek

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 16.12.2007 15:48

Tak jsem si přečetl toto vlákno a nestačím zírat,jak je FoFoII hlučný.Měl jsem před tím Feldu 1,3 MPI (proti FF je to pěkné rámusítko).V práci jsem jezdil Vectru ,Superba ,Fabii,Connecta.A když porovnám FFII tak jedině se Superbem.Ve FF do 100km málem neslyším motor. Jen tak si jemně bzuní. Připadám si jak v RR. :D (ve kterém jsem nikdy nejel :D ) Je fakt,že na hrubém asfaltu hučí gumy. Zdá se mi trochu tvrdší podvozek. Podle mě vcelku tichý interier.
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 16.12.2007 16:38

zirafak píše:V podobnom vlakne som niekomu slubil,ze sem dam foto tlmiaceho koberca vo FO2..TAK TO DAM SEM :idea:
zirafak, plz, chcem aj ja tu deku pod prednu kapotu. vies mi poradit co je to za diel, nazov, alebo najlepsie part number? :). ja si to skusim objednat v servise.
dik
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 17.12.2007 06:19

cislo dielu ma Foki.diel je original Ford a sedi na vsetky predne kapoty FO 2.len sa priprav,ze je dost drahy. :cry:
extra utlmenie s nim necakaj,ale zmizol taky cinkotavy zvuk motora.normalne sa to zacina podobat zvukom na vcedulov vysavac :wink:
spodny kryt zase pomohol cistote motora a to som ozaj rad. :D

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.12.2007 07:23

cislo dilu 1495860 cena 1736 kc
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé