palubný počítač - návod
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: návod na instalaciu palubného počítača
Tak jelikož se nahrálo nové forum přisli jsme o pár příspěvků, tak to napíšu znova, na mojí otázku je už jasná odpověď když má někdo auto s označením GHIA před FL a má obsazený pin č.10 má na 99% přípravu pro zapojení BC, já už ho mám zapojený a funguje, zatím sic bez teplotního čidla a hladiny ostřikovací kapaliny, ale i na tom už se pracuje 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- Hurvajs
- Pokročilý
2 Boban: Sháníš ta dvě čidla? Je to velký problém sehnat? 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

-
- Junior
stáhl jsem si návod na instalaci počítače, (počítač už se mi podařilo sehnat), teď jsem si nastříhal dráty a připravil kabeláž, ale potřebuju nějak vyřešit teplotní čidlo, na tom návodu co mám je schéma na výrobu teplotního čidla. Zapojit do série odpory 330R a 13K a paralelně k 13K připojit dva termistory 4k7 @25C B=3977. Chtěl bych se zeptat zda už jste toto čidlo někdo dělal? Jestli je to čidlo podle toho návodu funkční a jaký konkrétně má být ten termistor, tak jak je to uvedeno v návodu ho nemůžu v žádném obchodě najít? A ještě jedna maličkost, vodič z pinu BC č.16 má být napojen na Central Timer Module (CTM), což je podle návodu na jednotku Airbagu ve středovém tunelu u ruční brzdy, nedá se někde pod palubkou, nebo u A sloupku na straně spolujezdce CTM signál najít lépe přístupný? Když už budu tahat ty dráty tak ať to má trochu kulturu .. Předem dík za info..
Naposledy upravil(a) LH dne 15.02.2008 22:43, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
-
- Test driver
nie kupoval som origo.....
-
- Junior
chmelko: nie , jako že jsi ho nedělal, nebo nie jako, že to podle toho návodu nefungovalo ? A kam jsi prosím připojil ten vodič z pinu 16BC , k té jednotce airbagu, nebo někde jinde ?
-
- Test driver
na airbag som sa vykašlal..podla schémy mi to vyšlo,že slúži len k zvukovej signalizacii.a prišlo mi vážne zbytočne riskovat jeho funkčnost, poprípade záznamy na diagnostike (dostatočne odpojenie baterie..)..
tiež prišlo mi zbytočne si vyrabat si sam to čidlo..hlavne, ked je tam ten konektor..neviem ako by som to do neho zapojil..
tiež prišlo mi zbytočne si vyrabat si sam to čidlo..hlavne, ked je tam ten konektor..neviem ako by som to do neho zapojil..
-
- Junior
Chmelko: OK, dík, udělám to stejně jako ty
....

-
- Junior
Chmelko: tak už mám dráty natahaný a BC chodí, jen ještě to čidlo teploty, ..Kudy jsi protáhl dráty do motorového prostoru ? Co jsem se pod palubkou tak díval , tak jsem žádný vhodný otvor neviděl 

- Damon
- Test driver
To LH: Koukni třeba sem:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... r&start=45
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... r&start=45
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
-
- Junior
Damon: No, moc se mi to pod tim blatnikem nelibi, ale jestli neni primejsi cesta, tak to asi jinak nepujde... 

- Damon
- Test driver
Nikde tady ještě je něco jiného ale já tudy mám natažený čidlo na teploměr i napájení na zesik a nejsem sám. Je to v poho.Jinak se dá použít záslepka která je výš a je to více schované. Ale v motoru to vyleze stejně..
A ještě sem dal návod jinudy Stigi:
A ještě sem dal návod jinudy Stigi:
stigi píše:Jak jsem rano slibil, pridal jsem do galerie par fotek ohledne instalace audia do fofo I, kdyby nekdo chtel tahat kabely apod. odkaz
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
-
- Junior
Damon: ok dik, vrtat bych do auta nechtel, tak to vyhral ten blatnik 

-
- Test driver
na elektriku z/do motora služia dva zásuvky (C60,C61) ktoré su za poistkami u lavej nohy vodiča...
ako si potom pretiahol čidlo hladiny ostrekovača?
ako si potom pretiahol čidlo hladiny ostrekovača?
-
- Junior
Chmelko: cidlo ostrikovace davat nebudu, pripojil jsem ten vstup na pevno na minus, daval jsem BC kvuli venkovni teplote a moznosti sledovat spotrebu, signal od hladiny ostrikovace, pro me neni dulezity stejne jako airbag, taky jsem nezapojoval....(sehnal jsem jen samotny BC, takze konektor z kabelu od HDD z PC, na to napajeny draty, uriznuta zadni cast toho kastliku na mince, aby bylo na BC videt a do predni casti kastliku vestaveny tlacitko na prepinani funkce, ponevac packu taky nemam
, ale vypada to solidne, tak ten zbytek ani shanet nebudu), jeste dotahnout to cidlo teploty a budu spokojenej..

-
- Junior
Tak jsem byl BC testnout a zjistil jsem, ze mi neukazuje dojezd na nadrz (jel jsem 20km a v pravem rohu je symbol cerpacky a zadny cislo na displeji), prumernou spotrebu mi to ukazuje 9,2l/100km, ale podle dlouhodobych vypoctu mi to vychazi tak na 6,2l/100km, kdyz nastavim na rovince 80km/h s lehkou nohou, tak ukazuje okamzitou v rozmezi 12-15l, kdyz stojim na miste tak 4,3l/hodinu (auto zahraty na provozni teplotu). Zdaj se mi ty udaje o dost vyssi nez jsou skutecny. Prumernou rychlost ukazuje OK, kdyz namacknu "R" hodi to rychlost aktualni z tacho. Nevim, z jakyho auta BC pochazi, neni mozny , ze by mel BC pro benzin jinej SW, nez BC pro naftu ?
Pripojeni na plovak mam podle tohohle navodu:
pinBC 23 Hnedý s červeným pásom. Vstup od plaváka v palivovej nádrži. Spojiť s hnedým s červeným pásom vedúcim na konektor prístrojovej dosky.
pinBC 24 Žltý s modrým pásom. Vstup/výstup z prístrojovej dosky Spojiť s žltým s modrým pásom vedúcim na konektor prístrojovej dosky.
pinBC 25 Biely s červeným pásom. Výstup na plavák Spojiť s bielym s červeným pásom vedúcim na konektor prístrojovej dosky.
Jeste nemam zapojen tento drat :
pin BC 16 Čierny s oranžovým pásom. Central Timer Module (CTM) (základný signál). Spojiť s čiernym so zeleným pásom. Vodič vedie na diagnostický konektor air bagov (PIN11) umiestnený pod stredovou konzolou pod ručnou brzdou. Na jednotce jsou dva konektory, ten co potrebujeme my je ten mensi…
Tak nevim jestli ho preci jen nezkusit zapojit
Pripojeni na plovak mam podle tohohle navodu:
pinBC 23 Hnedý s červeným pásom. Vstup od plaváka v palivovej nádrži. Spojiť s hnedým s červeným pásom vedúcim na konektor prístrojovej dosky.
pinBC 24 Žltý s modrým pásom. Vstup/výstup z prístrojovej dosky Spojiť s žltým s modrým pásom vedúcim na konektor prístrojovej dosky.
pinBC 25 Biely s červeným pásom. Výstup na plavák Spojiť s bielym s červeným pásom vedúcim na konektor prístrojovej dosky.
Jeste nemam zapojen tento drat :
pin BC 16 Čierny s oranžovým pásom. Central Timer Module (CTM) (základný signál). Spojiť s čiernym so zeleným pásom. Vodič vedie na diagnostický konektor air bagov (PIN11) umiestnený pod stredovou konzolou pod ručnou brzdou. Na jednotce jsou dva konektory, ten co potrebujeme my je ten mensi…
Tak nevim jestli ho preci jen nezkusit zapojit