Svetová finančná kríza

Moderátor:phofy
Odpovědět
Mata
Pokročilý
Pokročilý

Re: Svetová finančná kríza

Příspěvek od Mata » 23.03.2009 19:26

ták pánové říkejte si tomu jak chcete :wink: jsem finanční poradce, neb ne jenom pojistky jsou můj chlebík 8)
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 23.03.2009 19:30

já taky mam to na vizitce dokonce ,ale víme všichni co se tim myslelo že :wink:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 23.03.2009 19:32

tak já bych to upřesnil, nezávislý finanční poradce nedělá pod hlavičkou žádné společnsoti, všichni co jsou "finanční poradci" a dělají např u ING, KB, ČS apod. jsou pouze dealeři, zaměstnanci té dané společnosti, tudíž s nezávislým poradcem mají pramálo společného...
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 23.03.2009 19:35

tomason píše:já taky mam to na vizitce dokonce ,ale víme všichni co se tim myslelo že :wink:
možná jak kde...nebo jak kdo to dělá...věc názoru. :wink: Vymlouvat ti to nebudu, máš svojí zkušenost.
Obrázek

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 23.03.2009 19:38

KASHA píše:tak já bych to upřesnil, nezávislý finanční poradce nedělá pod hlavičkou žádné společnsoti, všichni co jsou "finanční poradci" a dělají např u ING, KB, ČS apod. jsou pouze dealeři, zaměstnanci té dané společnosti, tudíž s nezávislým poradcem mají pramálo společného...
tak i s tímhle bych si dovolila polemizovat, neboť takové znám taky a o jejich nezávislosti lze také pochybovat. A hlavně, neříkám, že jsem nezávislý poradce. :wink: ale finanční poradce.

Ale to sem do tohoto vlákna nepatří. To je věčná debata.
Obrázek

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 24.03.2009 00:16

jáák by si o tom polemizoval, jasný, že nezávislý je něco jinýho jak finanční poradce, ale pro mě člověk který nabízí produky jedné společnosti, u které je zaměstnán není finančním poradcem sorry :twisted:
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 24.03.2009 08:34

KASHA píše:jáák by si o tom polemizoval, jasný, že nezávislý je něco jinýho jak finanční poradce, ale pro mě člověk který nabízí produky jedné společnosti, u které je zaměstnán není finančním poradcem sorry :twisted:
jednak nejsem zaměstnancem pojišťovny ani banky...ale to nevadí. Je velký omyl lidí, kteří do této práce nevidí a neznají filozofii makléřských společností - nejsou nezávislí o nic míň než např. já, jsou velice závislí na tom kterém produktu a o od té které společnosti. Je to jen dojem, že ti "nezávisle" poradí, skutečnost je jiná. Ale rádi se velmi nezávisle tváří. 8)

a říkám ti,za chvíli nás někdo zprdne, že zapráskáváme vlákno něčím, co do něj nepatří :wink:
Obrázek

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 24.03.2009 09:14

Joo to máš pravdu, někdo nás zprdne, ale tak trochu to sem patří do krize si myslím, jeto ožehavý téma a o závisloti a nezávislosti by se dalo polemizovat, proto sem se ptal co tam děláš. Jinak máš pravdu já do toho moc nevidím, jenom studuju finanční poradenství, ale z praktického hlediska sem to ještě bohužel nepoznal. :cry:

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 24.03.2009 09:19

Mata píše:Je to jen dojem, že ti "nezávisle" poradí, skutečnost je jiná. Ale rádi se velmi nezávisle tváří. 8)
Toto je cista pravda. V jednej "nezavislej" fin. poradenskej firme som robil. Mali sice 10 partnerov, ale aj tak ti ponukali produkt len jedneho z nich - toho, z ktoreho boli navacsie vynosy. A ostatne mali len preto, aby im neusiel obchod, ak si uz klient vopred nieco vybral.

Bohuzial, je to biznis a kto ti da nieco zadarmo ? Vzdy sa ponuka najma to, z coho ma predajca (ci poradca) najvacsi zisk. Inak by isiel sam proti sebe.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 24.03.2009 09:23

No a právě tady se láme ta závislost/nezávislost, nezávislej Ti poradí např. že hypotéka je pro Tebe nejlepší tam a tam (podle kritérii, které samozřejmě zadáš Ty) a sám si můžeš teda vybrat, ale závislej Ti řekne, jo je toho víc, ale "nejlepší" je to pro vás tam a tam (kde má poradce nejvetší provizy) a ve výsledku by to člověk mohl dostat třeba jinde a za ještě lepších podmínek. Myslím, že spousta lidí má tady zkušenost s takovejma poradcema. Ale nechci tady nikoho urážet nebo něco, každej se živý jak umí a to je pak na každým jak se nechá vojebat nebo ne :D

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 24.03.2009 10:15

No ono totiž nezávislého poradce máš platit ty .Tzn příde dáš bůra na stůl a jeho nezajímá aby tě upích do pojistky z které bude právě ten 5 ,ale ve skutečnosti to tak je :!: ty lidi sou závislý na provizi od pojišťovny .A finanční poradce je u mě ten kterej tí dá dohromady komplexně tvé finance od pojistky auta až po investice na důchod a poradí ti i v daňové politice ,přídavkách na děti a tak .To je u mě poradce :!: v té firmě ve které sem pracoval mnozí nechápali ani penzijko a proč taky za životku je 5X tolik jinaksem měl 12 vlastních lidí ,ale je to hrůza možná že se do té branže ještě vrátím teď sem na to opravdu neměl čas a vydělal sem si dost jako Tiskař .Ukaž te člověka kterej si to poradenství opravdu zaplatí ,nezávislost tam ještě asi nejsme.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 24.03.2009 10:18

jo nejlepší je kombinace hypotéky a životky šílená provize za životku a ještě za hypo jeden kšeft za 2mega a máš vyděláno .Jenže se to vyplatí fakt jen někomu a dneska sou trhy totalně v prd.kdo má investiční tak potěž pánbůh :mrgreen:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 24.03.2009 10:18

Tomason, to máš pravdu. Nezávislý poradce uplně a skutečně v pravým slova smyslu bude ve chvíli, kdy si člověk jeho služby zaplatí. U nás zatím lidem přijde podivné si za takové služby platit. Myslím "obyčejným" lidem. Lidé, kteří investují velké částky chápou, že za takové rady se platí.
Obrázek

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 24.03.2009 10:21

tomason píše:jo nejlepší je kombinace hypotéky a životky šílená provize za životku a ještě za hypo jeden kšeft za 2mega a máš vyděláno .Jenže se to vyplatí fakt jen někomu a dneska sou trhy totalně v prd.kdo má investiční tak potěž pánbůh :mrgreen:
podáváš to tak, že za hypo s životkou je "šílená" provize - nevím co je pro tebe šílená a nevím jakou s tím máš zkušenost. Ber to z druhé strany, člověka, který si vezme hypotéku a nesjedná si k tomu (už je jedno kde) životku a třebas trvalé následky, inv. důchod - je podle mne hazardér. A můžu ti vyprávět konkrétní případy co to s rodinou udělá, když živitel je z důvodu např, hnusné dopravní nehody vyřazen z pracovního procesu, je invalidní, a na krku má hypotéku jak blázen. To není obchodní řeč, to jsou skutečné případy, které znám a je to tragédie.
Obrázek

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 24.03.2009 10:23

tomason píše:Jenže se to vyplatí fakt jen někomu a dneska sou trhy totalně v prd.kdo má investiční tak potěž pánbůh :mrgreen:
investička jsou momentálně v háji, to je pravda...je ovšem nutné je brát z dlouhodobého hlediska, takže jestliže má někdo před sebou ještě v investičku 10-15 víc let....neviděla bych to tak černě. A další věc, zažila jsem to - lidi prostě po nich volali, po investičkách, hlavně ti slavní "nezávislí" makléři lidem cpali že "jedině investičko je to pravé ořechové" a o klasické kapitálovky takřka nebyl zájem...Najednou jak jdou investička do průseru, lidi najednou slyší i na rizikovky, na kapitálovky - najednou chápou, že pojištění je prostě pojištění a ne divné spoření :wink:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“