Rozvody - kompletni info na straně 62
-
- Nováček
Re: Zvuk ako šijací stroj
"Ø z motoru vytáhneme měrku oleje, otřeme olej a měrku opět vsuneme do motoru, po opětovném vytažení musí být olej mezi spodní a horní ryskou →rovina,motor v klidu" ale to znamená že pri kontrole má byť olej niekde medzi min a max, nie že presne v strede. A tu sa hovorí o kontrole oleja nie o výmene.
- stand
- Zkušený
Jo, ale neznamená to že to má být na MAX jak píše žirafa...
Ale mezi min a max
Edit: to cvakání bych viděl na ventilová vahadla..
Kdybys měl nízkou hladinu oleje, tak by tě kontrolka signalizovala pokles tlaku v olejovém okruhu!
Ale mezi min a max

Edit: to cvakání bych viděl na ventilová vahadla..
Kdybys měl nízkou hladinu oleje, tak by tě kontrolka signalizovala pokles tlaku v olejovém okruhu!
-
- Nováček
No nikde nieje napísané že to máš mať stále na max. Hodnota môže byť hocikde medzi min a max, ale keď už raz mením olej aj filter tak to tam nalejem po max a potom kontrolujem stav. Ale ja som taký cvok že ešte nikdy mi to nekleslo pod min a ani sa to nepriblížilo lebo to pravidelne kontrolujem.
- richisan
- Zkušený
jaroman: mne to pride ako zdvihatka ventilov...
stand: ja som nechal prvykrat doliat 5,6L ako pisu v manuali, no bolo ho vela a z vyfuka siel aj po zahriati "horky" bezfarebny dym, tak museli nieco vypustit, vychadza mi to tak o pol litra menej ako sa pise a olej je tesne pod max ryskou. Ale je dost mozne, ze na benzine ten olej treba doliat az po max.
stand: ja som nechal prvykrat doliat 5,6L ako pisu v manuali, no bolo ho vela a z vyfuka siel aj po zahriati "horky" bezfarebny dym, tak museli nieco vypustit, vychadza mi to tak o pol litra menej ako sa pise a olej je tesne pod max ryskou. Ale je dost mozne, ze na benzine ten olej treba doliat az po max.
- matys
- Pokročilý
Zdravím Vás............pokud dolejete olej do MAX na měrce při studeném motoru ,po prohřátí motoru a olejové náplně , olej zahřátý na provozní teplotu nabude na objemu , a tím bude v motoru po jeho ztečení do vany na měrce ukazovat nad MAX ,což neprospívá k utěsňování a zvyšuje se prolínání oleje a jeho vyšší spotřeby za provozu .Toto jsme se učili jako automechanici i prováděli v servisu .Teď jsou třeba jiné poznatky .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

-
- Nováček
Ešte ma napadlo že som na ňom nemenil rozvody od kedy ho mám a uvádzane najazdené Km nemusia suhlasiť so skutočnou hodnotou. Skošim na diagnostiku a dúfam že to nebude vážne lebo nechce sa mi za to vyrihať kopu prachov.
-
- Nováček
A o koľko tak dokáže olej nabrať na objeme zahriatím? Inač tie zdvihatka ventilov, čo to tak stojí?
- stand
- Zkušený
Zajeď k nějakemu automechanikovi ať si to poslechne, vahadla, respektive zdvihatka vahadel musí každý automechanik poznat.
Zdvihátka počítej odhadem tak kolem 2 tis na jeden válec.
Zdvihátka počítej odhadem tak kolem 2 tis na jeden válec.
- richisan
- Zkušený
A tie rozvody ti odporucam spravit neodkladne, hned. Zajtra moze byt neskoro!Bez srandy.
- stand
- Zkušený
Nevim jak moc ti to cvaká pokud to neni extrémní tak testni nejdřív nějakej přípravek pro hydraulická zdvihátka..
Ale radej zkonzultuj s někym zkušenym..
http://www.moto-oleje.cz/liqui-moly-pri ... odukt-875/
Musíš nejdřív stejný objem oleje odčerpat než doplníš!
Ale radej zkonzultuj s někym zkušenym..
http://www.moto-oleje.cz/liqui-moly-pri ... odukt-875/
Musíš nejdřív stejný objem oleje odčerpat než doplníš!
-
- Nováček
A ja že to budem riešiť tak od 9.12.2009 lebo vtedy bude aj 13 plat ale vidím že je to vážne a mal by som to riešiť hneď. A čo sa take stane ak na tom budem mierne jazdiť ešte take 2 týždne? myslim ak mám došahané rozvody. Nevyznám sa tak sorry za otázky.
-
- Test driver
To meni mozno celu situaciu.Neboli menene nikdy rozvody?Hmmm,tam moze byt pes zakopany.
Ak to teda vydava cudne zvuky,riad sa tym,co pise richisan a ver mi,ze to na 13 plat urco nepocka.Leda v garazi
Ak to teda vydava cudne zvuky,riad sa tym,co pise richisan a ver mi,ze to na 13 plat urco nepocka.Leda v garazi

-
- Nováček
Bu. A ja som si myslel že do 150 000km mam s rozvodamy pokoj. na nete som našiel kit rozvodov za 4400Sk ale čo za to budu chcieť v servise aj s prácov. Ja sa zastrelím asi, hlavne že som vyrihal 673€ za svetla a sanie 

- richisan
- Zkušený
Holt, najprv opravy/nutny servis, potom upravy... 

-
- Nováček
No objednaný som na pondelok a vraj to rvá 6 hodín a aj s rozvodamy to stojí do 6500Sk. Tak diki všetkým za rady a dam aj diagnostiku nech viem na čom som a nech dam motor doporiadku.