Koroze
to chmelko: ved v pripade pbjun-a tiez ostatnych reklamacii sa to robi tak, ze servis najprv posle info + foto na centralu a az ta da suhlas k pripadnemu rieseniu oprav korozie...takze nema sa preco bat menovat konkretny servis...alebo sa mylim ?
Myslis, ze existuje aj pripad, ze ho servis hned zoberie bez predosleho vyjadrenia centraly ?
Myslis, ze existuje aj pripad, ze ho servis hned zoberie bez predosleho vyjadrenia centraly ?
- beris
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já když volal do Ford Dankar, tak mi technik říkal toto:
Před faceliftem není třeba serviska, poněvadž v servisce není nic o kontrole karoserie. Jen pouze zmínka že je 12 let záruka na karoserii.
Po faceliftu je v servisní knížce zmínka o každoroční kontrole karoserie, takže bez nich to nepůjde uznat.
Takže to budu řešit v Ostravě. Tady ve ford Kopecký mi reklameci bez razítek neuznali.
Před faceliftem není třeba serviska, poněvadž v servisce není nic o kontrole karoserie. Jen pouze zmínka že je 12 let záruka na karoserii.
Po faceliftu je v servisní knížce zmínka o každoroční kontrole karoserie, takže bez nich to nepůjde uznat.
Takže to budu řešit v Ostravě. Tady ve ford Kopecký mi reklameci bez razítek neuznali.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak do toho půjdu taky.Z venku dveře vypadají v pohodě,ale zevnitř.Je serviska taková tenká knížka,sešit.Se stříbrnou samolepkou a je tam nápis.....Ubersicht und Wartungsnachweis Ford Service?Tak tu mám.Jen nevím jestli zkusit Charouz Kladno.Tam jsou děsní.Asi spíš Mělník.A dříve mejlovat na centrálu nebo rovnou vyrazit?Ale to asi najdu ve vláknu,že?Tak si vemu dovolenou a budu číst 

- Jemar
- Zkušený
chmelko píše:servis ma POVINNOST overit oprávnenost reklamacie pomocou servisnej knížky..
výslovnu povinnost na zvolenie centrály k plneniu záručnej opravy nemá
Když jsem reklamoval já (přes centrálu v Praze) na můj dotaz o záručních podmínkách mi Praha odpověděla takto:
Společnost Ford poskytovala v době uvedení Vašeho vozidla do provozu záruku proti prorezivění karoserie na vozidla Ford Focus po dobu 12 let. Pro poskytnutí záruky na prorezivění je velmi důležité, aby byl autorizovaný opravce Ford upozorněn na prorezivění ihned po zjištění problému.
Záruka se nevztahuje na prorezivění vzniklé v důsledku vnějšího poškození (jako např. od odletujících kaménků, poškrábání, rýhy, připevnění částí nebo příslušenství na karoserii). Ze záruky na prorezivění vozidla jsou dále vyloučeny jiné části než karoserie (např. výfuk, palivová nádrž, ráfky, světlé lišty a ozdoby karoserie).
Dovolte, abych Vás informoval, že autorizovaný opravce Ford je OPRÁVNĚN k posouzení reklamace požadovat Servisní knížku, která dokládá, zda vozidlo bylo udržováno v souladu se záručními podmínkami Ford a zároveň prokazuje Váš nárok na reklamaci.
Už to tady na fóru několikrát bylo, ale opakování je matka moudrosti.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to tu je.Jen sem se tomu ještě nevěnoval,ale určitě to tu pročtu.Vzhledem k tomu,že to z venku je vidět opravdu minimálně mi nemůže nikdo říct,že o tom musím vědět půl roku třeba....Ale jak psalpbjun,tak auto je 4/2001 a pak by měli dělat menší problémy.Jsem prostě se serviskou a bez razítek,ale jdu do toho...
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

Tak sem to taky nafotil.Jsou to zadní dveře za řidičem.Zvenku skoro nevidielný,ale když se člověk ohne a otevře dveře....děs!Jinak servisku mám,ale v němčině.Kde bych tam mohl najít ty razidla pro kontrolu karoserie?Mám jen na straně 4 tři razítka z roku 02,03 a 04...Co si o tom myslíte?Ani nevim jak by to chtěli spravit.To už není jen koroze.Tam už je pěkná kapsa,ne?
- beris
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No,tak se tam dnes chystám.Pojedu na Kladno.Už se těším.Vždycky mi tam ty lidi přišli dost neochotný.Radši asi výměnu dveří,ale zase mám strach,aby to dobře usadili atd.No,je asi potřeba je ohlídat při předávce.Ale to dost předbíhám
A když mění dveře,tak jen karoserii nebo komplet.Tj.repro,okýnko atd???