Klimatizace
- jill
- Nováček
Re: Klimatizace
Klimakompresor uz ma u sebe mechanik a shani stejny typ .. Zatim jezdim bez klimy ... v lete si nic vic super neumim predstavit 

FoFo II 2005 kombi Titanium 2.0 Duratec HE 107 Kw - dark grey.
ex FoFo I 2000 kombi Ghia 1.6 benzin - stribrnak
R.I.P. Nissan Almera N15/ Fiat Punto I/ VW Golf II

ex FoFo I 2000 kombi Ghia 1.6 benzin - stribrnak
R.I.P. Nissan Almera N15/ Fiat Punto I/ VW Golf II

- lucky.jack
- Test driver
Žádný léto zatím nebylo
Až to budeš mít v cajku tak si to pořádně užiješ... 

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Karet
- Zkušený
No, teď nás v nejbližších dnech asi čeká trošku léto a bez klimy -
.

- 321910336
- Zkušený
Ahoj, přidávám se do klubu prasklých hadic, což v létě strašně potěší
. Na fotkách sem vyznačil prasklé místo. Kolik po mě ve Fordu za tu hadici budou přibližně chtít a na jak dlouhou ta výměna je?

edit: koukám že Klvys řešil ve svojí galerii něco podobného, je to ta stejná hadice?

edit: koukám že Klvys řešil ve svojí galerii něco podobného, je to ta stejná hadice?
-
- Nováček
Problem s klimou FF II 2006 - automaticka, dvojzonova
Vcera mi prestala ist klima. Kedze som uz dlhsiu dobu pozoroval pomaly nabeh klimy, tak som logicky zasiel do servisu ju nechat naplnit. Bola plnena strojom na plnenie, teda odcerpana povodna, vakuovanie, premazanie, UV farba a doplnena. Chladiaca latka neunika nikde.
Ale klima nenabehne okamzite ale asi po cca 10 min. a aj to chladi uplne slabo. Diagnostika klimatizacie nehlasi ziadne chyby. Poistky by mali byt ok, vymenil som aj klakson relatko za klima relatko. Trubia obidva.
Doplnam:
Spravil som kablikom namiesto relatka spoj a vsetko zacalo bezat, ale tlak sa natolko zvysil, ze na nejakej spojke to na sekundu prefuklo tesnenie. Hned som to odpojil a kompresor sa vypol.
Znamy mi vravel, ze udajne chladiaca zmes je vedena od kompresora na ?vyparnik? cez expanzny ventil a ze sa mozno tento zaniesol alebo inak pokazil a tym padom chladiaca zmes necirkuluje ako ma. Teda narasta tlak v systeme a preto tlakove cidlo z vysokotlakovejho vedenia chladiacej zmesy cez riadiacu jednotku nespina to rele z dovodu vysokeho tlaku.
Riesil niekto takyto problem?
Vcera mi prestala ist klima. Kedze som uz dlhsiu dobu pozoroval pomaly nabeh klimy, tak som logicky zasiel do servisu ju nechat naplnit. Bola plnena strojom na plnenie, teda odcerpana povodna, vakuovanie, premazanie, UV farba a doplnena. Chladiaca latka neunika nikde.
Ale klima nenabehne okamzite ale asi po cca 10 min. a aj to chladi uplne slabo. Diagnostika klimatizacie nehlasi ziadne chyby. Poistky by mali byt ok, vymenil som aj klakson relatko za klima relatko. Trubia obidva.
Doplnam:
Spravil som kablikom namiesto relatka spoj a vsetko zacalo bezat, ale tlak sa natolko zvysil, ze na nejakej spojke to na sekundu prefuklo tesnenie. Hned som to odpojil a kompresor sa vypol.
Znamy mi vravel, ze udajne chladiaca zmes je vedena od kompresora na ?vyparnik? cez expanzny ventil a ze sa mozno tento zaniesol alebo inak pokazil a tym padom chladiaca zmes necirkuluje ako ma. Teda narasta tlak v systeme a preto tlakove cidlo z vysokotlakovejho vedenia chladiacej zmesy cez riadiacu jednotku nespina to rele z dovodu vysokeho tlaku.
Riesil niekto takyto problem?
Naposledy upravil(a) dmiba dne 23.08.2012 17:37, celkem upraveno 3 x.
-
- Nováček
Zdravíčko,po roce mi opět přestala chladit klima a zrovna v pátek kdy začali tropy. Tak jsem v pondělí zajel doplnit klimu + kontrastní látku a nechali jsme to 20 minut vakuovat a nebyl žádný únik. A dnes už to opět nechladilo. Koukal jsem jsem pod kapotu a našel jsem únik na spoji mezi kondenzátorem a kompresorem (bublalo to jak o život). Tak jsem se chtěl zeptat jak jsou k sobě chycený a jak se ktomu dostanu,popř. jestli je tam nějaké těsnění které by se dalo za levno vyměnit abych nemusel kupovat novou hadici za 2k.
Potřeboval bych vědět rozměry o-ringu. SPěchá
Potřeboval bych vědět rozměry o-ringu. SPěchá
Ford Focus 1,6 16V 99 74KW
-
- Nováček
caute.moj prblem zacal tak ze som nastartoval a pocul som puknutie ktoremu som nevenoval pozornost.no po prejdeni par km mi to pukanie zacalo liest na nervy a zacal som patrat...zistil som ze kompresor klimy je zapnuty(pricom som klimu nezapinal a ani nemal zapnutu).po vytoceny motora cez 2000 ot. sa kompresor vypol ale ked otacky klesli na 2000 ,opat sa kompresor zapol....mate niekto s tim skusenosti?za kazdu radu(popripade aj cenu opravy) budem vdacny.dik fofo 1,6 16V ,74Kw
-
- Nováček
Nefunkční klimatizace Ford Focus 2005
Zdravím.
Minulou sobotu jsem koupil Ford Focus 2005 1.6 a už na místě při koupi jsme zjistili problém s klimatizací (který nám však negoval jeden technik, kterého jsme si náhodou našli na netu a volali mu - i proto jsme auto nakonec koupili). Problém je ten, že klima při zmáčknutí tlačítka A/C nesepne (tzn. neslyším ani zvuk secvaknutí, ani nenastane pokles otáček). Včera jsem s tím byl v servisu Fordu a něco s tím dělali (dle faktury klimu naplnili chladivem, obnovili system A/C a provedli evakuaci a naplnění - aspoň to je na faktuře), stálo to 2 000 Kč a po této opravě se zdálo, že klima sepíná. O hodinu později tomu tak už nebylo, klima nesepne (tzn. dělá to, co před opravou). Takže je otázka, jestli je to silným mrazem venku - což nám právě před koupí potvrdil ten technik, kterému jsme se dovolali (včera to měli nějakou dobu na dílně, kde bylo tepleji než venku, takže pokud by se klima po naplnění sepínala, tak to mohlo být teplejším prostředím v dílně), na druhou stranu se spíš obávám, že problém bude s klimou jako takovou, že by i při mrazech měla spínat. Takže otázka je, jestli je opravdu něco s klimatizací a případně jak tento problém vyřešit a případně kolik to může až stát? Včera mi v servisu vyhrožovali, že to může stát v nejhorším případě až 20 tisíc (jinak ceny v daném autorizovaném servise přemrštěné zdá se nebyly a jednání bylo taky slušné - Ford Maier Praha)...už teď se ale trochu biju do hlavy, že jsme auto koupili, pokud se bude jednat o problém zásadnějšího rázu.
Díky za jakoukoliv odpověď.
Minulou sobotu jsem koupil Ford Focus 2005 1.6 a už na místě při koupi jsme zjistili problém s klimatizací (který nám však negoval jeden technik, kterého jsme si náhodou našli na netu a volali mu - i proto jsme auto nakonec koupili). Problém je ten, že klima při zmáčknutí tlačítka A/C nesepne (tzn. neslyším ani zvuk secvaknutí, ani nenastane pokles otáček). Včera jsem s tím byl v servisu Fordu a něco s tím dělali (dle faktury klimu naplnili chladivem, obnovili system A/C a provedli evakuaci a naplnění - aspoň to je na faktuře), stálo to 2 000 Kč a po této opravě se zdálo, že klima sepíná. O hodinu později tomu tak už nebylo, klima nesepne (tzn. dělá to, co před opravou). Takže je otázka, jestli je to silným mrazem venku - což nám právě před koupí potvrdil ten technik, kterému jsme se dovolali (včera to měli nějakou dobu na dílně, kde bylo tepleji než venku, takže pokud by se klima po naplnění sepínala, tak to mohlo být teplejším prostředím v dílně), na druhou stranu se spíš obávám, že problém bude s klimou jako takovou, že by i při mrazech měla spínat. Takže otázka je, jestli je opravdu něco s klimatizací a případně jak tento problém vyřešit a případně kolik to může až stát? Včera mi v servisu vyhrožovali, že to může stát v nejhorším případě až 20 tisíc (jinak ceny v daném autorizovaném servise přemrštěné zdá se nebyly a jednání bylo taky slušné - Ford Maier Praha)...už teď se ale trochu biju do hlavy, že jsme auto koupili, pokud se bude jednat o problém zásadnějšího rázu.
Díky za jakoukoliv odpověď.
-
- Test driver
Re: Nefunkční klimatizace Ford Focus 2005
Někdy stačí si jen přečíst návod k použití daného výrobku....
Poznámka: Klimatizace pracuje, jen když je teplota vyšší než +4 ºC.
Neni zač
Neni zač

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- ZaQik
- Admin
me automaticka klima pise "ON", ale nepracuje ... manualni klima se ani nerozsviti?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- lucky.jack
- Test driver
Manuální klima se rozsvítí, ale taky nejede.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
-
- Nováček
MK2 píše:Někdy stačí si jen přečíst návod k použití daného výrobku....
Neni zač
Díky za rychlou odpověď, zdá se, že můžu být do jara klidnější. Teď to samozřejmě v manuálu taky vidím, dokonce tam mam napsáno, že funguje až od 5+ stupňů Celsia. Co mě na tom ale točí, že to neví v autorizovaném servise (kde jinde by to měli vědět lépe?), kde jsem auto měl a vytáhli tak ze mě 2 litry za vypuštění klimy, otestování a znovunaplnění...
- miki21
- Test driver
No tak v servise mají dané standardní postupy, co a jak při určitých věcech. Ta to zaplatíš, tak oni Ti to udělají. Kdyby sis přečetl blbý návod k použití, tak jsi o dva litry bohatší. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Anduril
- Test driver
Stejne je ale nutne jednou za cas system doplnit, zkontrolovat mnozstvi chladiva a oleje v soustave. Je mozne, ze bys to na jare/lete resil stejne, pze by v systemu nebylo dostatecne mnozstvi chladiva a klima nechladila.. ted to mas z krku 
Pokud bude pres zimu nad onech 5 stupnu, zkus klimu aspon na par minut zapnout, doporucuje se to.

Pokud bude pres zimu nad onech 5 stupnu, zkus klimu aspon na par minut zapnout, doporucuje se to.
- C-Maxis
- Zkušený
Dost podzemnich parkovist nakupnich center ma o poznani teplejsi pocasi, nez je venku.
Klima i mimo vysoke teploty se ma spoustet, aby obcas doslo k promazani...
Klima i mimo vysoke teploty se ma spoustet, aby obcas doslo k promazani...