Zvuk po vypnutí motoru Ford Focus 1.8TDCI
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- vozgrunt
- Nováček
klapnutí
U mýho F se to možná taky ozývá při vypnutí zahřátého motoru. Zatím tedy se mi to nezdá jako nic neobvyklého, trochu to prostě zarachotí při vypnutí. Zajímalo by mě, jak tady Foki psal, že to musel vyměnit taky, tak jestli už se to dále nepovoluje ??
focus I, TDCi, 10/03, sedan
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- hami
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to foki:
neda sa zotrvacnik opravit? Vyzera to tak, ze v najblizsich tyzdnoch zotrv. musim nechat vymenit/opravit a cca 15t ck fakt nemam nazvys.
Mne to rachoti pri vyslapovani spojky, aj pri vypinani motora a najnovsie aj pri chladnom beziacom motore ... hluk je stale silnejsi . V autorizovanom servise ma informovali, ze je poskodeny dvojhmotnostny zotrvacnik (pouzivany vraj iba pre TDCi). Ak sa znici uplne nemali by sa poskodit ine casti, ale auto nie je schopne prevadzky.
Dakujem za odpovede.
neda sa zotrvacnik opravit? Vyzera to tak, ze v najblizsich tyzdnoch zotrv. musim nechat vymenit/opravit a cca 15t ck fakt nemam nazvys.
Mne to rachoti pri vyslapovani spojky, aj pri vypinani motora a najnovsie aj pri chladnom beziacom motore ... hluk je stale silnejsi . V autorizovanom servise ma informovali, ze je poskodeny dvojhmotnostny zotrvacnik (pouzivany vraj iba pre TDCi). Ak sa znici uplne nemali by sa poskodit ine casti, ale auto nie je schopne prevadzky.
Dakujem za odpovede.
focus kombi,TDCi 85kW,2002
-
- Nováček
Mne dnes v jednom servise povedali ze komplet oprava stoji cca 39.000 skk. Zotrvacnik, spojka, nejake momentove sroby a este neviemco vsetko tam treba menit. Nie je to znackovy servis. Niketo sem rz daval taku polsku stranku a tam som nasiel celkom dobre ceny na auta FORD. Cely spojkovy kit aj so zotrvacnikom tam vyjde na 9000 skk a ktomu este doprava DHL . Mate niekto skusenosti s touto firmou ?
http://www.ford.sklep.pl/sklep,1502,309 ... 16576.html[/url]
http://www.ford.sklep.pl/sklep,1502,309 ... 16576.html[/url]
FOFO 1.8 Tdci 74 kW r.v. 2004
- hami
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to chylo: cena 39.000skk to je sialene, precitaj si toto: http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... ik&start=0
Najdes tam nieco v tomto duchu a to je dost velky cenovy rozdiel:"V Kravařích jsem setrvačník měnil já před 14 dny.Je to výrobce LUK, což je údajně jeden z dodavatelů ND pro forda. Cena byla i s prací 15.000,- Kč. (Setrvačník, spojka - přítlačák, lamela, ložisko + práce)."
Najdes tam nieco v tomto duchu a to je dost velky cenovy rozdiel:"V Kravařích jsem setrvačník měnil já před 14 dny.Je to výrobce LUK, což je údajně jeden z dodavatelů ND pro forda. Cena byla i s prací 15.000,- Kč. (Setrvačník, spojka - přítlačák, lamela, ložisko + práce)."
focus kombi,TDCi 85kW,2002
- Vodik
- Nováček
Já jsem setrvačník nechával v Kravařích měnit asi před 10-ti dny. Cena celkem 9000,- Kč + 300,-Kč za bílé boční blinkry. Je to výrobce Luk. Když jsem si prohlížel ten starej setrvák, tak z jedné strany jsem našel vyražený nápis Motorcraft, a z druhé byl nápis Luk.
Ford Focus Turnier 1.8 TDCi, r.v. 2004
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem četl tohle vlákno, tak jsem narazil na Shimiho příspěvek a FOFO II mi dělá ten samý zvuk jako jemuShimi píše:Tak já taky něco přihodím. Mám FF II, 1.6 Duratec 74 kW, nedávno jsem ho koupil, najel jsem zatím jen 3000km a vždy, když dojedu, vypnu motor a vylízám z auta, tak asi tak na 2s uslyším takový divný zvuk. Nedokážu to popsat, je to jak kdyby se nastavovala pomocí elektromotorku nějaká klapka či co. Prostě je to takový zavrčení a na konci to tak divně lupne. Jako když mi ve Felicii při otočení klíčku čerpadlo čerpalo benál a při načerpání to taky tak vždycky luplo a to byl signál, že můžu startovatNijak jsem si toho nevšímal, říkal jsem si, je to nová kára, tak je to asi normální, ale když to tady teď čtu, tak nevím
![]()
Shimi

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mne zvuky vydavaju 2 veci po zhasnuti motora:
1. niekedy ked je zasunute CD to ide z radia akoby z cd mechaniky take zvlastne, dost pocutelne zvuky.
2. Po zhasnuti motora asi 2 sec zvuk ktory mi uplne znie ako by sa dotacalo nieco, bud turbo alebo z klimy nieco...
Pokazene tam nie je po 3 mesiacoch a 4 tis kilometroch asi nic...
1. niekedy ked je zasunute CD to ide z radia akoby z cd mechaniky take zvlastne, dost pocutelne zvuky.
2. Po zhasnuti motora asi 2 sec zvuk ktory mi uplne znie ako by sa dotacalo nieco, bud turbo alebo z klimy nieco...
Pokazene tam nie je po 3 mesiacoch a 4 tis kilometroch asi nic...

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ferris
- Nováček
tak sa mi zda ze te problem s tym zotrvacnikom ma kazdy, tak by ma fak zaujimalo kolko to vydrzi ked sa to vymeni bo sledujem ze to maju aj nove auta ... viete to niekto upresnit < Bo aby to clovek vymenie a za rok alebo 15 tis km je to zase pokazene .. taka oprava sa moc nerentuje

PS: mam to taky a urcite bude v tahu aj spojka bo mi to niekedy pri nastartovani kym este drzim spojku zarachoti ale ked pustim spojku vsetko ok a to hlavne pri zahriatom motore

PS: mam to taky a urcite bude v tahu aj spojka bo mi to niekedy pri nastartovani kym este drzim spojku zarachoti ale ked pustim spojku vsetko ok a to hlavne pri zahriatom motore
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs